Hoppa till sidans innehåll

Alien - finns det en sådan i Sumpan ?

12 NOV 2019 14:33
Just det, precis som rubriken ovan undrar, så är faktiskt frågan motiverad, detta efter att ha tagit del av vad som hände i helgen nere i Sundbybergstemplet.....
  • Uppdaterad: 12 NOV 2019 14:33

Det skulle liras en bowlingmatch den gångna söndagen nere i Sumpans bowlinghall, inget konstigt med det. Ni som varit med ett tag och även läst skribentens texter tidigare, ni vet, att för ett antal år sedan (1979), så var just filmen Alien högaktuell på landets flesta biografer. Att det därefter vid nägra tillfällen har "skyllts" på både demoner och aliens och gud vet vad, när liret inte riktigt gick som det borde, för bollrullarna i BK Kross är också det ett konstaterande, men vad fasen var det egentligen som hände i hemmamatchen senast mot gotlandsgänget Stånga IF F ?

Dessa hade precis lirat en match mot Sundbybergs IK F och där"tömt" sig i en rysare som slutade oavgjort.

Krossgänget, som vanligt stöttade av en trogen hemmapublik, inledde starkt och käglorna ramlade ungefär som dom "borde". Inga konstigheter syntes, Benke och Petter båda precis över pari här. Inledningsserien visade 1421-1365 och en Krossledning med friska 4-1.

Något direkt avvikande, kunde inte upptäckas i andra vändan heller, visserligen hade nyss nämnde Benke här fixat till sitt fjärde "klipp" för dagen, men det var väl inget konstigt, eller....? LG undvek här både missar och andra tråkigheter och drämde (äntligen) i med 225, Elias hakade på med sina 202. Efter 1412-1410 utökades hemmaledningen till 7-3.

Men sedan så skulle det börja hända saker....! På något oförutsagt sätt, så började plötsligt gotlandsgänget fixa till alldeles för många "mystifika" strajkar, det blev ett X, fastän kloten på många håll knappt träffade ettans kägla (nåja, lätt överdrivet). Nu kunde man faktiskt ta till sig frågan "finns det en liten Alien som retar oss och hjälper motståndarna att få omkull käglorna" ? Nej, något sådant ska väl inte vuxna bowlinglirare börja fundera på. Men efter tredje "aktens" siffror 1471-1499, vilket innebar en reducering här med 2-3 ifrån ö-gänget, så hade det i alla fall börjats undras liiite om - vad är det som händer där nere ibland maskinerna....

Trots allt, så fixade Lingan (215) och Petter (212 till siffror över pari, Med en Krossledning 9-6 inför avslutningsserien, så gällde här bara, att inte börja se "spöken" (eller andra individer).

Igång, vad händer, jo nu härjar "han" vilt där nere ibland kägelresemaskineriet, för när ett par av hemmalirarna hade ångan uppe, så börjar plötsligt problemen med resning av käglor på den högra sidan av hallens banpar. Självklart, så är det nu vår "vän" Alien som gör jävelskap ! Absolut ! Ingen tvekan om detta !

Tur att maskinistkunnige Anthon, här visade upp sin snabbhet mellan receptionen och maskinerna. Visste ni förresten, att han har "hallrekordet" på denna sträcka, som går via korridoren bredvid omklädningsrummen. Detta dessutom gjort med typ Foppa-tofflor på fötterna !! Rekordet är ännu inte inskrivet i Guinness rekordbok, det sägs också, att den enda som kan hota rekordet - är - ja just det - en viss Alien.....!

Med lite knackigt fungerande kägelresning och endast två rutor kvar att lira i matchen, så kollade publiken och spelare in banparet längst till höger i hallen. Övriga banpar var klara, Petter hade haft uppvisning med sina 244 och tillsammans med Elias, lirat hem en Krossvinst på detta bord. Dock var läget nu så, att två banpar hade vunnits av Stångagänget och totalen var i princip helt lika, ja då förstår ni spänningen i hallen.

I nionde rutan så klev Alienjäkeln fram igen, för här fixade han till Benkes sjätte (!!) klipp för dagen. Att han även fortsatte med sina bravader, det blev vi varse, för när Micke skulle fixa till en spärr i sista rutan, med tre käglor kvar, så fälldes det bara ner - två !

Att båda hemmalirarna här, både såg och hörde konstiga ljud nere ifrån maskinparken (det lät som skratt enligt deras utsago), är ingenting att fördjupa sig i, men självklart så hade denne jäkel ett finger med i spelet ! Annars så hade det ju inte blivit något klipp eller miss - oh no ! Bombsäkert inte !!

Att banparet här, tack vare detta (!), förlorade med två (!!) käglor och att fjärde seriens siffror 1433-1436, innebar, att även totalen loosades, med tre käglor, ja, då var det bara att konstatera, att gotlandsgänget hade hämtat upp underläget och matchen slutat 10-10, efter totalslagningarna 5737-5710.

Bortsett ifrån en viss nämnd Alien, så kan vi i förbifarten även konstatera, att bäst hos Stångalirarna visade sig vara två riktigt vassa "ungtuppar"  Noah Jakobsson (15 år)  824 och Melvin Eliasson (13 år) med 807.

Två riktiga kanonlirare, dock har dom en bit kvar innan dom "sänker" allas vår "Joker", nämligen Petter, som blev matchbäst och undvek alla konstigheter, när han virvlade in härliga 840.

Nämnas bör även att en viss ZZ gjorde matchdebut i BK Kross och fixade till 703. Även en viss Danne, gjorde årsdebut i nya matchtröjan och rullade in godkända 698. Lägger vi därtill LG:s 769 och Lingans 748, så har faktiskt samtliga kämpar i BK Kross, här och nu, på ett eller annat sätt blivit omnämnda.

Och därtill så fanns även en viss Krosstränare "Jojje" med i bakgrunden som "nia", men han avstod att hoppa in pga en känning i ena knät. Nu så - det var allt och alla !

Stundande helg så väntar dubbla matcher för Krossarna, båda hemma i Sumpan. A-teamet börjar på lördag med att spela ett äkta derby mot Sundbybergs IK F, med matchstart här 14:00, medan B-teamet tar sig an Amiki C på söndag kl.11:40.

PS! Att det till helgen kommer att tas med både handgranater, Alienjagande pistoler och nystrukna skjortor, det förstår alla bowlare...!

Vad som väntar för motståndet, ja - det vill ingen bowlingentusiast missa.....

Vid pennan

Nice

Skribent: Bengt Nilsson
Epost: This is a mailto link

BF:s Bygghandel

Sundbybergs bowlinghall

Ekgren & Folke

Postadress:
BK Kross - Bowling
Georg Carlsson, Mjölnerbacken 13
17448 Sundbyberg

Kontakt:
Tel: 0768606560
E-post: This is a mailto link

Se all info