Hoppa till sidans innehåll

Blandad konfekt...

06 OKT 2019 17:51
Uppsala tar och ger....
  • Uppdaterad: 06 OKT 2019 17:51

Det var helg och bowlingdags igen, den här gången gällde dubbla fighter för A-gänget i Uppsala, samt B-lagsdito för Krossarnas "New Generation" hemma i Sumpan, att matcherna dessutom lirades samtidigt, gjorde att flera nya friska Krosslirare fick chansen att visa upp sina kunskaper inom den ädla sporten bowling.

En resa till Uppsala kan innebära ett besök i dess häftiga domkyrka, eller att kolla in Linnéträdgården, eller varför inte en promenad i Engelska Parken. Nu gällde dock inga av dessa evenenmang för BK Kross denna kylslagna söndag, nix, här var det dags för besök i Fyrishovspalatset och dess bowlinghall.

Två fighter skulle avklaras. Att några av Krossarna, efter senaste besöket här, hade utlovat, att aldrig mer sätta sin fot i staden (åtminstone i bowlinghallen), gjorde utmaningen ännu lite större.

Första utmanare var BC Pegasus F, ett riktigt ungt lag med blivande stjärnor (?). Några sådana tendenser visade man dock (som tur var), inte upp. BK Kross gjorde processen kort med hemmalaget redan från matchinledningen. Jussi (en av dom som älskar Uppsala...!!) 224, Ronny 201, samt en av Krossarnas nyförvärv - Ingvar Nyström med 194, visade här vägen till en bortaledning med hela 0-5.

Serie två blev den första lik, även här 0-5, Petter främst med 232, följd av Jojje med 206.

Andra halvan av bataljen blev en repris av den första, Jussi öste på i tredje med sina 203, medan avslutningsseriens främste blev Ingvar med 211 (och naturligtvis även Jussi) med sina 206.

Efter serierna 1122-1401, 1102-1422, 1116-1304 samt 1095-1408, så skrevs det lite matchhistoria, för det var länge (väldigt länge) sedan, som BK Kross vann en bortamatch med 0-20

Främste Pegasuslirare blev Joachim Hellström med 697. Matchens bäste och överlägset främste kägelfällare blev, en i bowlingsammanhang, välkänd profil, nämligen Krossarnas Jussi, med snygga 828.

Dags omgående för match två och ingen hade förväntat sig någon "walk in the park" (Engelska dito ?) gällande det kommande motståndet Uppsala BC90 F, som vunnit i princip alla sina matcher här på hemmaplan.

Matchinledningen blev jämn, banorna dock riktigt svårspelade nu och speciellt ansatsen, den påminde mer om en välsandad is, än ett bowlingunderlag, då det tog både tvärstopp och lite till, vid de flesta lirarnas försök till snygga spel.

Några av lagens spelare, lyckades dock bemästra detta, både Jussi och Petter över pari. Detta till trots, så hade hemmalaget tagit ledningen med 3-2, efter slagningarna 1362-1353.

Inför andra vändan, så dök en  i staden välkänd profil upp, för ett kort besök i hallen - nämligen Owe Thörnqvist.(tro det om ni vill....) Att hemmalaget här trummade på, till tonerna av både "Varmkorv boogie" och "Dagny", gjorde att man vann serien med 4-1, efter slagningarna 1436-1329.

Tredje vändan blev desto jämnare, detta helt klart beroende på att Owe nu lämnat hallen, därmed så blev både strajkar, tvärstopp och missar, rättvist fördelade, dock med en liten övervikt för hemmalaget. Efter 1330-1319, så innebar det en hemmaledning med 10-5 inför avslutningsakten.

Här skulle det dock bli riktigt spännande, det bjöds faktiskt på många trevliga och önskvärda minustecken på monitorerna, nu räckte det inte riktigt ända fram, för att nå ikapp hemmalaget, trots att Jussi och Ingvar vrålspurtade med 226, resp. 214. Efter 1381-1381, så fattades det nämligen några käglor till ett oavgjort resultat.

Matchen vanns av Uppsala BC90F med 11-8, detta efter slagningarna 5509-5382. Tätduo hos hemmagänget blev Fredrik Jaresved med sina 783 och Erhard Meissner med 758. Hos BK Kross, så lyckades duon Jussi (matchfrämst igen) och Ingvar bäst med 795 resp.758.

Vi tackar Uppsala BC 90F för en trevlig match, och lovar att, när och om vi möts vid ett senare tillfälle hemma i Sumpan, bjuda på en och annan häftig överraskning, ni förstår säkert vad vi menar....!

Denna söndag, så var det alltså även dags för B-teamet att ta sig an säsongens andra motstånd, den här gången i form av ett äkta derby mot ungdomarna i Sundbybergs IK C.

Med nystrukna tröjor, så var det tveklöst ett elegant BK Kross, som hade siktet inställt på en vinst.

Matchinledningen visade dock på en viss nervositet hos några av lirarna i "New Generation" (läs B-laget). Flera av dessa är i princip nybörjare inom den ädla sporten bowling. Käglorna för Krossarnas del, ville inte riktigt ramla omkull och när det stod en eller två pjäser kvar, så bjöds det här även på några missar, när dessa skulle fällas på andra försöket.

Derbymotståndarna öste dock på och bemästrade både underlag (!) och svårvälta käglor betydligt bättre. Några himmelskt höga slagningar blev det inte, förvisso kunde vi se några "fantomslag" hos några Krossare, men eftersom de tre inledande serierna bjöd på siffrorna 1032-1171, 1104-1311, och 1086-1136, samtliga med 1-4 i baken, så var underläget hela 3-12, med endast en serie kvar.

Nu hade dock hemmalaget inte tänkt att åka dit i samtliga vändor, utan här skulle det visas upp "bra" bowling, eller i alla fall "bättre" dito.

Vi nämner i avslutningsserien Lingans 183, Willy´s 170, Oscar´s 164, samt Razz´s 160.

Dessa siffror får bekräfta, att en del av premiärnerverna hade släppt. Efter fjärde seriens slagningar 1276-1136, så blev det en vinstvända med 4-1. Detta till trots, så förlorades derbymatchen med 7-13, efter de sammanlagda slagningarna 4498-4723 .

Matchbäst blev SIF:arnas Stefan Stenqvist, som var ensam om att komma över "sjuhundrastrecket" med sina 703.

Vi ser redan här och nu fram emot nya äventyr för båda Kross-gängen.

Som en liten kuriosa, så avslutar vi matchrapporterna, med en liten kommentar ifrån en av de nya Krosslirarna direkt efter derbymatchen.

Vi hörde då nämligen en av klubbens nya, lite äldre kägeljagare Sören (Rehn) framföra följande - "visserligen är jag i princip nybörjare inom detta, men idag gick det, även om man räknar in premiärnerver, riktigt dåligt för mig, jag har massor att finslipa på, men nu kan allt bara bli bättre och jag fick ju i alla fall ett "snitt" att jobba på att höja..." !

Så (red:s anm.) - håll i er, ungtuppar i BK Kross och kommande motståndarlag, Sören har talat....!!

Vid pennan

Nice

Skribent: Bengt Nilsson
Epost: This is a mailto link

BF:s Bygghandel

Sundbybergs bowlinghall

Ekgren & Folke

Postadress:
BK Kross - Bowling
Georg Carlsson, Mjölnerbacken 13
17448 Sundbyberg

Kontakt:
Tel: 0768606560
E-post: This is a mailto link

Se all info