Hoppa till sidans innehåll

Det blir bara bättre och bättre...

31 OKT 2019 12:28
Pendeln pekar uppåt...
  • Uppdaterad: 31 OKT 2019 12:28

En liten bowlingutflykt ifrån Sumpan till Vårby är ungefär tre mil lång, detsamma gällde antal käglor ifrån ett oavgjort resultat senast...!

Uppgiften gällde bortamatch mot DIF D. Ingen i dagens BK Kross B hade tidigare satt sin fot i denna hall. Att utifrån detta kräva några mirakelslagningar var inte aktuellt, men fasen så spännande det trots allt blev till slut...!

Lirarna i Krossgänget såg lite vilsna ut när de vandrade ut på banorna. Att det gick att lira hyfsat bra bowling skulle, ju längre fighten pågick, trots allt visa sig.

Matchinledningen var dock av det "lägre slaget". Några strajkföljder sågs inte till, och att det var - milt uttryckt, svårlirat i början här, visar, om inte annat, slagningen ifrån en av Krossarnas nya blivande stjärnor - Willy. 

Vi tar honom i denna fight, som ett exempel som visar att - "det blir bara bättre och bättre". Han bombade i första vändan nämligen in hela 98 (ja ni läste rätt) pinnar. Att övriga Krosslirare endast var "något" bättre, säger det mesta om inledningsserien. 1046-973 (!), innebar en ledning för hemmalaget med 4-1.

Nu kunde väl allt bara bli bättre !? Visst, även om Djurgårdsgänget trummade på, så höjdes liret överlag även ifrån Krossarna, vi noterar här Willy´s ökning till friska 160. Detta till trots, slagningarna 1254-1183, innebar nämligen en hemmaledning med 7-3 efter halva matchen.

Tredje igång, några "stordåd" såg vi inte till hos någon lirare i fighten, men nu hade Krossarnas "Lingan" vaknat till så smått och rullade in 172. Omtalade Kross-Willy lirade bara bättre och bättre och nu var han uppe i 167. Siffrorna här 1102-1087 och ett stort hemmaövertag med hela 10-5 inför avslutningsvändan.

Här skulle det dock börja hända "saker". Det visades nämligen upp en massa minustecken på monitorerna och det tycker man om när man lirar på bortaplan. Orsaken till detta var, att Krossgänget plötsligt började "hitta rätt", hur kan man annars förklara, att Razz ifrån tredje seriens 99 (!),  här ökar upp till 157, eller Jojjes oförklarliga djupdykning 115 i föregående serie, lirar upp sig till 209. Om ni undrar hur det gick för Willy här, jodå, han ökade även här, nu till 176. Men trots denna slutspurt, så visade det sig, att det fattades 3 (tre), ynka käglor på ett banpar i sista vändan, för att få med sig ett oavgjort resultat med sig hem ifrån Vårbyhallen.

Fjärde serien visade upp 1113-1231 och till slut så kunde hemmalirarna andas ut, efter att ha tagit hem matchen med knappa 11-9, efter totalslagningarna 4515-4472.

Främste Djurgårdare blev Richard Brihäll med 678. Topp hos Krossarna blev omnämnde Willy med sina 601, som också kunde konstatera att - "det blir bara bättre och bättre".

Noterbart är, att på följande träning, ett par dagar efter matchen, så visade de omnämnda lirarna i BK Kross, upp ett spel - om inte som världsmästare, så i alla fall något åt det hållet....!

Det är bara att konstatera (trots förlusten), att "det blir bara bättre och bättre"....

Nya tag framöver......

Vid pennan

Nice

Skribent: Bengt Nilsson
Epost: This is a mailto link

BF:s Bygghandel

Sundbybergs bowlinghall

Ekgren & Folke

Postadress:
BK Kross - Bowling
Georg Carlsson, Mjölnerbacken 13
17448 Sundbyberg

Kontakt:
Tel: 0768606560
E-post: This is a mailto link

Se all info