Hoppa till sidans innehåll

Hur är det möjligt....?

03 APR 2019 23:27
Det var laddat till bristningsgränsen den gångna söndagen, fullsatt på läktarna och nu skulle det avgöras....
  • Uppdaterad: 03 APR 2019 23:27

Tre lag, BK Kross, Bokaj76, samt Team Enköping F, är inblandade i den avgörande guldstriden i bowlingens ädla div.3 Östra Svealand grupp A.

Med endast två omgångar kvar av årets seriespel, så kunde man avläsa på dagens meny, att jakten på serieseger och därmed direktuppflyttning, samt kampen om andraplatsen, vilket skulle innebära kvalspel, var vad som stod på spel i dagens båda matcher i Sundbybergs "Tempel".....

Först ut gällde drabbningen mellan Bokaj och Enköping. Bra tempo (!) i matchen, jämnt så det förslog, hela tre vändor slutade oavgjort, vilket måste vara något av rekord. När krutröken lagt sig här, så stod Bokajarna som segrare med 10-7, efter slagningarna 6175-6104, i en riktigt spännande uppgörelse.

Därefter så var det dags även för Krossarna, att ta emot Enköpingsgänget, med en Krossvinst här, så låg vägen öppen för serieseger.....!

Men det fordrades vinst och ingenting annat...!

Några större "skavanker" hos hemmalaget hade ej noterats, förvisso lite ont i knäna på någon och lite dålig sömn på en annan, (troligen beroende på matchnervositet...), men i övrigt så fanns det inga mörka "orosmoln" på himlen.

Lirarna i bortalaget. såg dock djävulskt revanschladdade ut, efter den nyss förlorade fighten mot Bokaj....

"Rullet" igång och matchinledningen gick helt i hemmalagets favör, inte helt otippat, så var det en viss herr Jussi Kanerva, som ännu en gång visade vägen och hur man skulle bomba ner alla käglor på första försöket. Med ett slag kvar av första serien, så hade han med klockrena träffar fixat till hela elva raka fullträffar (hur är det möjligt).

Hallen var nu tystare än vid en bönestund i kyrkan, när "Kungen" gjorde sig redo för en äkta 300-ing. Och - en  nästan perfekt fullträff igen, men trots lite darr under sig, så vägrade här tians kägla att ramla omkull. Men, med hyfsade 299 (!), så visade han (och i viss mån även Benke med 222), vägen till en frisk Krossledning á 4-1, efter siffrorna 1466-1329.

Inför andra svängen såg det riktigt lovande ut, en klar ledning och inte skulle väl Enköpingsgänget resa sig nu, eller...?

Jodå - och som dom gjorde det, käglorna föll som plockepinnstickor för i stort sett hela gänget, halva styrkan hos bortalaget över pari och Krossarna såg här faktiskt lite ut som dom var "tagna på sängen".

Att en viss Jussi (hur är det möjligt), här friskade i med 265 och Petter ordnade till 222, räckte dock inte långt, när siffrorna 1511-1601 visades upp, det innebar nämligen 1-4 i baken och helt jämnt i matchen efter halva fighten.

Tredje igång och inte fasen visade Enköpingslirarna några tendenser till mindre bra spel här heller, icke, istället så körde man på i samma tempo, med bra lir överlag och käglorna fortsatte att falla snällt och ofta. Hemmalaget lirade inte direkt "dåligt", förvisso såg vi lite trötthetstecken (sömn ?) och lite "hackande" knän på någon annan, men att skylla på detta göres icke.

Applåder och visslingar och hejarop ifrån hemmaklacken, väckte dock upp Krossarna och serien blev jämn, dock med ett litet (men ändå övertag), för Enköpingskrigarna. Monitorerna visade här 1511-1586, vilket innebar ett underläge med 7-8 för BK Kross inför avslutningsrundan. Kross-Petter bra även i denna vända, med sina 205.

Där skulle vi kunna vara klara med tredje serien, men nej, nej, här fortsatte nämligen en viss lirare i hemmlaget med sitt osannolika bowlinglir (gissa vem). Med slagningen 268 (hur är det möjligt), så kunde publiken notera en slagning ifrån en viss "Kung" på 832, detta således efter TRE spelade serier. Många bowlare skulle vara riktigt glada för att få ihop dom siffrorna efter FYRA lirade dito...!

Och nu kan vi kasta oss in i avslutningsvändan...

Pendeln pekade både hit och dit, efter ett par rutor, så bjöds det på minustecken (usch) på monitorerna, några rutor senare, så hade dessa försvunnit. Spännande i varenda ruta som sagt.....

Inramningen av stor publik (med bl.a kvarstannande Bokajlirare), gjorde atmosfären i hallen nästan "episk".....

Det är precis som en äkta toppmatch i bowling ska vara. Att det, när krut (!) röken till sist hade lagt sig och sista käglan fallit i denna uppgörelse, visat sig, att vändan visade på siffrorna 1481-1513 och en slutlig bortaseger för Enköpingsgänget med 9-11, är förvisso inte världens roligaste läsning för alla Krossanhängare....

Noterbart här, är att Kross-Petter nu eldade (!) in 212, Jussi (hur är det möjligt) 208, och Elias även han över pari med sina 207.

Ett par riktigt heta och spännande matcher, helt i publikens smak, detta, trots att BK Kross denna soliga (!) söndagseftermiddag, stod som förlorare....

Matchsiffrorna slutade 5969-6029 och främste kägelfällare hos Team Enköping F blev Jerry Olsson med fina 896.

I hemmalaget, så kom ett flertal "aktörer" inte riktigt upp i "normal" standard, men Petter´s 787 måste nämnas med respekt.

Till sist - vad säger man om "dagens lirare" ( har ni hört den frågan förut ?) - allas vår Jussi´s siffror ?

Vi kunde till slut avläsa 1040 pinnar i protokollet, vilket innebar ett snitt på hela 260 per serie !!!

Osannolikt var ordet !

Nu återstår endast en omgång av årets säsong, för på lördag 6 april, så möter Team Enköping gänget Eira BK i sin hemmahall.

Bokaj76 (10:00), samt BK Kross (11:40), lirar samma dag, båda mot BC Pegasus hemma i Sumpan.

Vi ger oss inte här och nu in några som helst spekulationer gällande utgången i dessa serieavslutande uppgörelser, vi avrundar helt enkelt det hela med frågan som ställts tidigare och som måste upprepas - "hur är det möjligt" !?

Vid pennan

Nice

Skribent: Bengt Nilsson
Epost: This is a mailto link

BF:s Bygghandel

Sundbybergs bowlinghall

Ekgren & Folke

Postadress:
BK Kross - Bowling
Georg Carlsson, Mjölnerbacken 13
17448 Sundbyberg

Kontakt:
Tel: 0768606560
E-post: This is a mailto link

Se all info