Hoppa till sidans innehåll

Nu är vi igång igen...

14 JAN 2020 14:55
Både jul och nyårsfirandet är avklarat och rapporterna ifrån Kross-lirarnas beskrivning gällande hårdträning under uppehållet - det varierar, beroende på vem man frågar...
  • Uppdaterad: 14 JAN 2020 14:55

Äntligen igång med serieliret igen, efter några veckors vila. Grabbarna i BK Kross har enligt dom själva tränat riktigt hårt under uppehållet, några har kört konditionsträning via löpning runt granen, en del påstår sig ha ökat muskelmassan via nyårsfirande och där öppning av hårt sittande champagnekorkar (!). Hörde vi någon påstå, att han kört många och långa pass på skidor i Stockholmsområdet, så får vi nog ta det med en nypa salt...!

Nu gällde hur som helst två fighter för A-gänget och en för B-dito. Samma dag och samma tid. Intressanta förutsättningar, vilket innebar, att större delen av hela "Kross-styrkan" skulle luftas.

A-gänget drog iväg till Gullmarsplan, medan B-krigarna siktade in sig på Högdalen.

IFK Stockholm stod för första motstånd i "Gullmars". Ett gäng mycket trevliga bowlare, som med garanti har - om inte högsta slagningssnittet i seriesystemet, så i alla fall åldersditot.

Med en imponerande snittålder på 78 (!!) bast, så är det bara att lyfta på hatten, om vi därtill lägger, att högsta serien för dagen hos IFK-lirarna gjordes av Curt Sundberg, som i avslutningsserien rullade in friska 204, så gör inte det saken direkt sämre ! Inget fel på orken där inte. Jodå, den gode Curt närmar sig 90-strecket med stormsteg. Hatten av !

Matchen i övrigt blev en ganska så lugn tillställning, Krossgänget malde på och en viss Jussi hade uppvisning ännu en gång, hur han bär sig åt, är det många som har frågat sig, den här matchen så bjöd ha på smått hiskeliga 904 pinnar.

Den gode Jussi tillade,  att "den här oljeprofilen (Main Street - reds anm) är betydligt snällare, än den som väntar i nästa match".

Någon större krutrök sågs som sagt aldrig till, men Petter laddade in 797 och främste IFK-are blev (trots Curt), Ingvar Bergqvist med 733.

Med slagningarna 5377-5700 kunde dagens första Krossvinst på bortaplan skrivas till 4-16.

I pausen och väntan på andra bataljen i Gullmarshallen, så kollades det upp "läget" för B-gänget som krigade i Högdalshallen, och där kunde förtäljas, att Krossarna efter halva matchen, hade gått upp i en bortaledning med hela 1-9.

Efter några uppfriskande (goda) koppar kaffe och mackor, så var det dags för fight två. Här väntade NBC Gullmarsplan, som valt att lira sina matcher på en fruktad oljeprofil med namnet Allsvenskan 41.

Denna har många gäng fått känna på före BK Kross och en som känner till den väl, är - ja just det - Jussi. När han säger att den är "liite svår", då vet alla vad som gäller.

Hemmalaget hade dessutom fräckheten, skulle det visa sig, att kontrollera underlaget alldeles för bra, Krossarna däremot, slirade mest omkring, även "Kungen" hade lite problem här.

Några förflyttningar och svordomar (!) hjälpte inte, NBC-lirarna rullade på helt enligt deras ritningar och efter halva "slaget", så hade man en ledning på friska 8-2. Men eftersom Krossarna (enligt dom själva) är ett riktigt vältränat gäng, så visade man detta, genom att komma igen lite i tredje svängen, att dans kring granen kan ge resultat, det visades tydligt här.

En liten reducering, men trots allt underläge inför sista med 5-10.

Här började det faktisk "hetta" till lite, en liten nervositet syntes för första gången hos NBC-arna. Krossledning på alla bord efter fyra rutor och chans till ett oavgjort resultat, men då lade hemmagänget i en ny växel och trots styrketräning á la korköppning vid nyåret,så blev det till slut en vinst för Gullmarslirarna med 14-6, detta efter siffrorna 5725-5472.

Noterbart är, att - trots underlaget (läs oljeprofilen), så kunde Theresia Jatta Köhlin hos NBC rulla in 777. Vem som trots allt "hittade bäst", hos Krossarna, ja - det blev en inte helt obekant figur som i mansmun tituleras "Kungen", som här fick till 779 och därmed blev matchbäst även i denna drabbning.

Hur gick det då för B-gänget ? Jodå, här släppte man inte vinnartaget, utan öste på hela matchen igenom.

Efter slagningarna 4806-5357, så blev det en överlägsen bortavinst med hela 4-16

Noterbart är, att främste Farstalirare blev Kjell Eriksson med 731. Hos Krossarna nämner vi Elias med 711, vi lägger även till Rasmus (alias Razz), som, när han blir liite jämnare (idag kunde vi avläsa 120 och 235 ifrån ett par av hans serier), kommer att bli riktigt bra...!

Men vi sparar den bäste och även matchens främsta lirare till sist, här visade nämligen en viss Krossare, Christer Kallin, var skåpet skulle stå och slog omkull käglor så det stod härliga till.

Hela 787 bombade han in och det får avsluta veckans - och årets första matchrapportering(ar)...

Nya tag dock redan till helgen. Två hemmamatcher väntar då. Först ut blir A-gänget, som på lördag tar emot gotlandsgänget Rederiet.

För B-laget gäller returmöte mot Farsta BK. Båda "övningarna" kör igång 13:40.

Och som sagt - nu är vi igång igen.....

Vid pennan

Nice

Skribent: Bengt Nilsson
Epost: This is a mailto link

BF:s Bygghandel

Sundbybergs bowlinghall

Ekgren & Folke

Postadress:
BK Kross - Bowling
Georg Carlsson, Mjölnerbacken 13
17448 Sundbyberg

Kontakt:
Tel: 0768606560
E-post: This is a mailto link

Se all info