Hoppa till sidans innehåll

Serieledning (tills vidare)..

01 DEC 2018 19:38
  • Uppdaterad: 01 DEC 2018 19:38

I dagens datavärld så uppstår det ibland lite problems med diverse hemsidor mm. Så har fallet varit även för BK Kross.

Nu gör vi ett nytt försök att "muntra upp" våra trogna läsare med både korrekt text och trevlig sådan.

Vi blickar därför omgående tillbaka en vecka och tar del utav två bortamatcher i form av ett par "nätta" utflykter till Täby och Vallentuna. Dessa "strapatser" brukar inte innebära  något annat än "stortorskar". Men den här gången så blev det "andra bullar".

I den inledande fighten mot Täby BwK F bjöd nämligen Krossarna på riktigt gött bortalir. Detta  resulterade i en snygg bortaseger med 9-11, efter slagningarna 5710-5780.

Främste Täbylirare blev Harri Makkonen med 808. Topptrio i Kross blev här Elias (813), Christer (800) och en i sammanhanget (läs bowling), inte helt okänd Jussi med 799.

Därefter så gällde snabba ryck upp till Vallentuna - och här brukar det inte vara "nådigt". Så länge man kan minnas, så har det inte hämtats hem någonting som överhuvud liknat poäng härifrån.

Men undrens tider äro icke förbi, ty här lirades det denna dag ännu bättre bowling ifrån BK Kross. Att hemmagänget BK Runan F slog årsbästa, hindrade inte Krossarna från att fixa till ett oavgjort resultat därifrån. Med matchsiffrorna 6154-6008, så slutade denna uppgörelse oavgjort, 10-10.

Vi fick här ta del av ännu en "hemsk" uppvisning ifrån allas vår "Jussi, nu vräkte han in formidabla 955. Främste Runan-aktör blev Daniel Stålander med 933.

Ännu en fight har lirats sedan vi senast hördes av, nämligen idag - och nu är vi framme i december och julstöket stundar...! Men det bryr sig inte Krossarna så mycket om, dom håller sig till viktigare "saker", nämligen att istället välta så många käglor som möjligt....!

Motståndarna BK Joar ifrån Enköping var vad som stod på agendan, ett trevligt ihopkomponerat gäng, bestående av både manliga och kvinnliga aktörer...

Lagledningen  hade vaskat om lite inför denna batalj, då en del större (eller mindre) "stjärnor" saknades för dagen. En av dom inkallade var allas vår "Danne", med endast en träning (!) i kroppen. Självklart så var det en liten chansning att plocka med honom, men han skulle visa - att det där med träning kanske inte alltid är så viktigt (!), eller...?

Inledningsseriens 1427-1376 räckte här till en hemmakrossledning med knappa 3-2. Kung Jussi visade (som oftast), vägen med sina 233. Vår otränade vän Danne bjöd hemmapubliken på snygga 210, även en viss Joker, allas vår Petter, här över pari med sina 204.

Och just denne "Joker" skulle sedan även öka takten och visa "hur" man lirar bowling...!

Andra vändan gick helt i hemmafavör, bra lir över hela linjen. Nyss nämde Petter splittrade här käglor á 237, tätt följd av en viss otränad person (ni vet vem), med 235 (!). Kung Jussi här på lite avstånd (!), med sina låga (!) 212.....!

Med 1493-1413 och en vinstvända á 4-1, hade ledningen utökats till 7-3 i halvtid.

Tredje svängen blev lite jämnare igen, dock ska tilläggas att det var plustecken på de flesta av monitorerna. Bra lir här ifrån Jojje (204) och som alltid (!) av Jussi, nu med 214. En viss Joker visade sig dock här visa sig "grym" och krossade käglor á 224. Om nu Danne hade tränat lite bättre (eller...?), så hade han undvikit att här dyka ner en liten bit under paristrecket (eller hur Danne ?!)

Efter siffrorna 1445-1397, utökades dock Krossledningen till 10-5 inför avslutningsrundan.

Och här höll det på att hända "saker", ty efter halva serien, så var det enbart minustecken på tv-skärmarna och det tycker inte grabbatrna i BK Kross om, i alla fall inte på hemmaplan.

Micke hittade dock här rätt med 204, så även kung Jussi med 227 - och sist men inte minst - en liten Joker (läs Petter), som nu sprängde käglor till hela 253.

Slagningarna här 1420-1423, innebar en liten borta-Joar-reducering med 2-3. Slutsummeringen av dagens batalj visade dock - att med slutsiffrorna 5785-5609, så hade ännu en Krossvinst hämtats hem, den här gången med 12-8.

Främste Joarlirare blev Lars Nyberg med 741.

Gällande Krossarna, så måste vi givetvis nämna en viss Danne, som rullade in snygga 759 i sin "minicomeback". Att förbigå kung Jussi, efter hans 886 vore ett rent tjänstefel.

Har vi här och nu glömt någon ? Ja, visst ja, Joker (Petter). Han firade ju "lilla julafton" denna lördagseftermiddag med den  formidabla slagningen 918.

Redaktionen ställde omgående efter matchen en fråga till dagens främste aktör. "Hur känns det att lira så här bra ?" Svaret blev (artig som han är den gode Petter) - "spöar man Jussi, ja då har man lirat jäkligt bra"...! Så sant som det är sagt (red:s anm.)

Nu återstår ett par hängmatcher i serien, innan den är komplett för höstomgången.

Då vet vi huruvida BK Kross alltjämt är i serieledning....!

Vid pennan

Nice

Skribent: Bengt Nilsson
Epost: This is a mailto link

BF:s Bygghandel

Sundbybergs bowlinghall

Ekgren & Folke

Postadress:
BK Kross - Bowling
Bo Karlsson, Inspektorsbacken 2
16271 Vällingby

Kontakt:
Tel: 087616213
E-post: This is a mailto link

Se all info