Hoppa till sidans innehåll

Snart så smäller det...

10 APR 2019 18:21
Vinst även i säsongens avslutande match, men det satt hårt åt - och nu så smäller det snart rejält....
  • Uppdaterad: 10 APR 2019 18:21

Möjligheten till avancemang uppåt fanns, men det krävdes ett par riktiga "om" för att det skulle lyckas.

Vi talar här och nu om alternativen till serievinst, respektive kvalspel för BK Kross.

Vintern hade åter tagit greppet om kungliga huvudstaden, äckligt hårda kalla nordliga vindar med lite trevliga (!) snöflingor i luften, var vad som bjöds denna hutlöst kalla lördag i april....!

Att de flesta av Krossgrabbarna aldrig har trivts speciellt bra när det är kallt i luften, det kände vi till sedan tidigare, men att en viss "Kung" skulle inleda med en djupdykning till botten på Atlanten, det var närmast chockerande...!

Innan matchdags, så hade ett av två "om" dock redan förbrukats. Våra vänner i Bokaj76, hade nämligen fixat till seriesegern. genom att slå dagens motståndare BC Pegasus och därmed så var det omöjligt för BK Kross att nå förstaplatsen. Att Team Enköping F skulle tappa poäng mot bottenplacerade Eira BK, förstod "alla", att det kunde inte hända. Således gällde det "äran" och ingenting annat.

Men trots både kyla (läs kall motvind) och arga käglor, så skulle här göras allt, (och lite till...), för att denna match skulle vinnas.

Inledningen blev dock inte alls som Krosslirararna hade tänkt sig, hemmalaget bjöd nämligen här på både missar, konstiga uppställningar och ett stort antal "hål".

Vi nöjer oss med att konstatera, att en viss "Kung" i denna fight, inledde med att göra en djupdykning (förvisso med snygg ytlandning), på osannolikt (med dennes mått mätt alltså..) låga 153. Man får faktiskt gå tillbaka till någonstans runt stenåldern (nåja), innan vi av denne gigant, hittar något liknande...

Med siffrorna 1358-1457, så var det bara att konstatera ett Krossunderläge med 1-4.

Liiite bättre hemmaspel i andra, men vad hjälpte det, när motståndarna nu visade upp ett spel som hörde hemma i en högre division än denna. Tur då, att både "djupdykaren" (236), Petter (202) och övriga Krossare, skärpte till sig, annars hade underläget varit betydligt större än  3-7. Siffrorna här blev 1451-1537.

Det här ska bara "vändas", hörde vi flera av  hemmalaget viska för sig själva. T.o.m den normalt så lugne oldtimern Bosse, såg här faktiskt riktigt arg ut - och det säger inte lite det, vi som känner honom....

Tredje vändan igång - och - äntligen så kom det saknade "Krossliret" igång. Kryss både här och där, Pegasuslirarna här och nu faktiskt lite "bortfintade". Om inte av några världsmästare, så i alla fall av bl.a. av "Kungen" (nu med 247), Petter (246), samt den nu igen lite "lugnare" Bosse med 214.

Siffrorna på monitorerna lyste helt utan "minustecken". Slagningarna 1538-1365 innebar nämligen en vändning till Krossledning med 8-7 inför avslutningsrundan.

Nu visade sig dock både nerver (!) och annat skräp börja spöka. Några enkla små missar och ett par retsamma "skådisar" för hemmalaget, gjorde att denna spännande batalj blev oviss ända in i sista rutan.

Tur då, att ett par Krossare här höll tungan rätt i mun (läs klotet). För med Petters 225 och Bosses (bättre än någonsin ?) 209, så spikades siffrorna i avslutningsvändan till 1494-1447, vilket innebar en matchvinst för BK Kross med 11-9.

Totalslagningarna blev 5841-5806.

Främsta Pegasus-duo, blev Faruk Ohranovic med 811, samt unge Anton Westin (15 år) med 805.

I BK Kross, så höjde sig en trio lite (!) mot övriga, nämligen Joker-Petter (841), Kung Jussi (826), samt oldtimern Bosse, med snygga 805.

Efter det tidigare konstaterandet, att det första av två "om" försvunnit, så stod det nu klart, att även det andra hade blåst (!) bort....

Team Enköping F, hade nämligen precis käkat upp en god smakande lunch, bestående av Eira BK....!

Men direkt efter detta konstaterande, så fastslogs det, att - det går fler tåg, så "nästa gång"...då..!

Och på tal om just tåg, så kan nämnas, att det nu till helgen kommer att spelas ett KM, på (som vanligt) ännu hemlig ort, någonstans i mellansverige, (KM-general Danne avslöjar nämligen aldrig vart detta evenemang ska avgöras i förtid...).

Och just detta äventyr, det kittlar alltid lite speciellt hos alla Krossare...!

Självklart, så återkommer vi med ett utförligt reportage framöver, hur detta "slag" avlöpte, med allt ifrån små fina "magplask", "djupdykningar" - eller storspel - och naturligtvis även "bortförklaringar" - för som sagt - om inte "om" hade funnits så...!

Det enda som är säkert - det är att "snart så smäller det"....

Vid pennan

Nice

Skribent: Bengt Nilsson
Epost: This is a mailto link

BF:s Bygghandel

Sundbybergs bowlinghall

Ekgren & Folke

Postadress:
BK Kross - Bowling
Georg Carlsson, Mjölnerbacken 13
17448 Sundbyberg

Kontakt:
Tel: 0768606560
E-post: This is a mailto link

Se all info