Hoppa till sidans innehåll

Vi närmar oss avgörandet....

13 MAR 2019 14:14
Mer rafflande än så här kan det inte bli, någon som säger emot - knappast !
  • Uppdaterad: 13 MAR 2019 14:14

Inför den gångna helgens möte mot Bålsta BC F, återstod endast tre matcher att lira för BK Kross i bowlingens div.3 Östra Svealands grupp A.

Nerver, visst, oro, ja - kanske lite, men några större "skakningar" märktes dock ej, åtminstone inte under uppvärmningen inför denna batalj. Grabbarna i hemmalaget hade ju bestämt sig för - att kommande match efter denna, den mot seriefavoriten Team Enköping BK F, den skulle bli avgörande, så därför så var det endast vinst som gällde, ingenting annat...!

Och i hemmatemplet (obs - ej kyrkan) i Sumpan, där är Krossarna oftast ganska så lugna...

Klotrullningen igång och om inte bra, så  i alla fall godkänt lir överlag i hallen. Att halva Bålstagänget hade siktat in sig på pariresultat, överraskade dock Krossarna. Tur då, att övriga i bortalaget gick lite sämre.

Summa summarum blev, att första rundans siffror, 1461-1450, innebar ett underläge för BK Kross med 2-3. Främsta hemmaduo här Jussi och Benke med 221 resp. 213.

Efter en något tveksam inledning av matchen, så skärptes spelet till väsentligt ifrån Krossarna under andra vändans lir. Inga djupdykningar kunde noteras och när Petter, (231), Jussi (223), Ronny (210), samt Elias med 200 , här visat vägen, så kunde avläsas 1571-1530 och en hemmavinstserie med 4-1.

Trots ledning i matchen inför tredje serien, så frågades det faktiskt efter en viss vattendunk utav Krossarna (ni som hängt med tidigare i matchrapporterna, ni förstår...)

Lagledningen beordrade omedelbart fram dunken och efter intagande av ett par klunkar ifrån denna ifrån Krossarna, så var man redo igen.

Eldvatten, sprit, eller vá fasen..? Det ramlade hur som helst käglor både till höger och vänster, ja - banne mig, åt alla håll faktiskt ! Ett par Bålstalirare undrade här, vad dunken innehöll, man hade ju noterat "resultatet" och påstod att några käglor "brunnit upp", när hemmalaget eldade på som värst här.

Svaret blev kort och koncist - "endast vatten" ! Några fler frågor ställdes inte, men efter att Jojje här bombat (eldat ?) in (upp) 245, Jussi 238, Bosse 226, Petter 209, Rasmus 203 och detta inneburit en vinstvända med 5-0 och Kross-slagningen 1672 mot Bålsta´s 1348, så ställdes dunken undan, detta för att inte väcka alltför stor uppmärksamhet...

Med en ointagbar hemmaledning (11-4), inför avslutningsserien, så bjöds det även i denna på godkänt Krosslir, kloten gick ungefär som beräknat, även om ett och annat klipp, någon ring och miss också stod på agendan här.

Rundans 1502-1431, med Jojjes 236, Jussis 215 och Rasmus 203 i topp, innebar, att BK Kross avgått med segern med hela 14-6, efter slagningarna 6206-5759.

Främste Bålstabowlare blev Christian Elofsson med sina 870.

I hemmalaget, så noterar vi 897 för Jussi, 856 för Jojje, 811 för Petter och sist, men inte minst 774 för pånyttfödde (!?) Bosse...

Nu till helgen så är det matchuppehåll, men helgen därpå, närmare bestämt söndag 31 mars, då kommer det garanterat att bli både eld och rök i bowlingtemplet i Sumpan. Tre lag har nämligen chansen att plocka hem seriesegern och guldmedaljerna (!) i denna serie och i den näst sista omgången denna säsong, så möts dessa, då kommer nämligen Team Enköping BK F på besök.

Huruvida halva Enköping  kommer att invadera Sundbybergs bowlinghall då, det lär vi bli varse om.....

Vad vi dock säkert vet, det är, att första matchen i detta triangeldrama, den mellan Bokaj76 och Team Enköping BK F har starttid satt till 12:00.

Direkt efter denna uppgörelse, så bjuds publiken på ytterligare en rysare, nämligen mötet mellan BK Kross och nyss nämnda Team Enköping BK F. Här är matchstarten beräknad till 13:40.

Att det redan nu går, att i princip "ta" på spänningen inför dessa båda bataljer, det förstår ni säkert, att BK Kross dessutom är "djävulskt" revanschsugna, efter storförlusten i bortamötet mot Enköpingsgänget (4-16 i baken), det behöver knappast nämnas.

Det ryktas, kan vi förvarna om redan nu, att både Bazookas, raketer, kanoner (!) och andra mer eller mindre "farliga" ting har införskaffats till hemmatemplet inför denna helgs ödesmättade evenemang.

Och - jodå, det finns vatten  kvar i dunken...

Vi närmar oss avgörandet...

Vid pennan

Nice

Skribent: Bengt Nilsson
Epost: This is a mailto link

BF:s Bygghandel

Sundbybergs bowlinghall

Ekgren & Folke

Postadress:
BK Kross - Bowling
Bo Karlsson, Inspektorsbacken 2
16271 Vällingby

Kontakt:
Tel: 087616213
E-post: This is a mailto link

Se all info