Hoppa till sidans innehåll

En debut är en debut...

2018-02-14 09:31
  • Uppdaterad: 2018-02-14 13:11

Det var lördagsförmiddag och det närmade sig ännu en bowlingfight, denna gång inte vilken fight som helst, utan ett "hett" derby mot våra vänner i JIF Hagalund.

Att det kan gå "hur som helst" i sådana heta bataljer, det känner de flesta klotrullare till och att i ett sådant "kasta" in en ny lirare, som efter ett par veckors provspel skrivit på för BK Kross gör inte det hela mindre spännande.

Att liraren hållt uppe med bowlandet ett tiotal år och endast hade ett mindre antal träningar i kroppen (förvisso med lärorika ord ifrån allas vår tränare Jojje), förstärker bara spänningen. Matchdebut i ett derby är inte det lättaste... eller hur ?! Men alla ska få chansen, sådan är filosofin i BK Kross...!

Att det dagen till ära var ganska så tätt på publikplatserna, hetsade både nybörjare och äldre "rävar" att sikta på stordåd (läs lira bra bowling). Våra motståndare i "Lunden" såg dessutom riktigt finurliga (!) ut innan matchstart och precis som i säsongens förra uppgörelsen mot dom, så såg vi ett par riktigt "läskiga" leenden ifrån "Dagge", Anders och "Z" m.fl. Och när dom lirarna har lagt på sig dessa leenden, då vet alla (i alla fall Krossgänget), vad som väntar...!

Med nyss nämnda förutsättningar kunde "slaget" börja... Bra bowlinglir inledningsvis på samtliga banpar, självklart (med tanke på diverse leenden), så bjöd nyss nämnda motståndare i "Lunden" på storspel, pari för samtliga av dessa, hos BK Kross pangade Christer in 222, Jussi 203 och LG 200. Hur gick det då för "debutanten" ? Jodå - En viss Elias (Polbring), ville inte vara sämre, utan presenterade sig genom att fixa till snygga 201 i sin Krossmatchpremiärserie.

Det hela visade sig dock, att "Dagge" & Co, trots Krosslirarnas godkända lir, hade fräckheten att se till, så underläget för BK Kross var hela 1-4 (1492-1527) , efter första serien. 

Andra igång, nyss nämnde debutant, halkade här efter lite gällande strajkar och spärrar, han ansåg, att han kände en viss förkylning komma smygande, detta beroende på att vissa Krossare lirade, som han själv uttryckte det, som "orkaner". Vad han syftade på, var troligen Jussis och LG:s vilda framfart på banorna bredvid, dessa båda giganter (!) gjorde i princip nämligen inget annat än kryssade, duon "blåste" (läs orkan), ner käglorna och hamnade båda på "hyfsade" 235. Hagalundsgänget var dock hack i häl, men 1498-1467 räckte till en vinstrunda á 3-2 och underläget i matchen reducerades till 4-6.

Tredje igång och röstläget ifrån bägge lagens supportrar hade nu höjts betydligt. Spänningen tilltog, självklart (!) så innebar det, att det då bjöds på lite lägre slagningar överlag. Att båda gängens lirare, ansåg, att detta enbart var en nervsak, förstår vi som hållit på ett tag med denna ädla sport. Vår debutant höjde sig här igen och kunde konstatera, att KrossPetter nu hade "förstört" käglor (läs lirat hårt) med sina 222, även LG och Jojje över pari.

Faktum visade, att 1414-1388 innebar en Krossvinstvända á 3-2 och inför avslutningsserien var ställningen en nätt bortaledning för "Lunden" med 7-8. Hallen var nu i stort sett fullsatt, det skulle ju liras matcher i både "tvåan" och mellanallsvenskan efter denna batalj.

Grabbarna i BK Kross har alltid tyckt om när publiktrycket är stort och skärpte därmed också till liret efter bästa förmåga. Kung Jussi eldade på (248) och förklarade att "det är plusen (läs hemmalag) vi vill åt". Benke lydde och "snubblade" in 225 i ena hörnet av hallen (banparen 7-8), Petter lyssnade också och högg (!) in 215. Hur avrundade då Krossdebutant Elias matchen , jodå, vi avläste 167 för hans del i denna oerhört prestigefyllda batalj.

Monitorerna kollades nu ivrigt in och där kunde man avläsa 3-2 till Krossarna i avslutningsserien, efter lagens slagningar 1583- 1524. Detta innebar, att derby´t slutade oavgjort 10-10 (5987-5906).

Trots allt, så är det, tycker Krossgänget - trots uteblivna segrar, alltid trevligt att möta dessa lirare, stämningen är hög och skämtfaktorn tål det mesta (!) Även publiken verkade nöjda, med tanke på spänningen om inte annat....!

Vi avrundar med att konstatera - att bäst i Hagalund blev en inte helt (för bowlare i alla fall) Dag "Dagge" Jingstål med sina 869, han är f.ö i Krossmun även kallad "maskinen" !

LG och Petter båda över pari i Kross (827 och 803). Vem som blev både Kross - och matchbäst, ja han känner ni till - en viss "Kung Jussi", som med sin mjuka arm och benföring här rullade in hela 881.

Vi glömmer inte heller tidigare omskrivna Elias, som i sin Krossdebut fixade till godkända 652. Att han själv kommenterade efter matchen att "här ska liras betydligt högre siffror framöver" gör både medspelare och publik glada att få höra. 

Vilka kryssjagande lirare som drar på sig Krosströjan kommande helg. det får vi snart veta och de som är på plats i Sumpans bowlinghall då, vid matchstart lördag kl 12:00, utlovas ännu en spännande och aptitretande föreställning.

Motståndarna - Värtans IK F får hur som helst se upp, BK Kross kommer garanterat vara laddade för en ny fight !

Och glöm inte vad som stod i inledningsrubriken - En debut är en debut..

Vid pennan

Nice

 

 

Skribent: Bengt Nilsson
Epost: This is a mailto link

BF:s Bygghandel

Sundbybergs bowlinghall

Ekgren & Folke

Postadress:
BK Kross - Bowling
Bo Karlsson, Inspektorsbacken 2
16271 Vällingby

Kontakt:
Tel: 087616213
E-post: This is a mailto link

Se all info