Hoppa till sidans innehåll

Oväder..

2018-11-01 17:42
  • Uppdaterad: 2018-11-01 17:42

Dubbla Krossfighter stod på agendan den gångna lördagen, två riktigt svåra dito, att meteorologerna dessutom utlovat både snö, blåst och åska, var dock ingenting som skulle hindra Krossarna att ge sig på ett försök att ta hem full pott.

Helgens första batalj skulle äga rum uppe i Norrtälje och match mot denna säsong hittills obesegrade BK Rullarna, en nog så knepig uppgift, men banorna låg blanka och fina i hallen och motståndarna såg (i alla fall innan matchstart), väldigt snälla ut, så här skulle det bli åka (läs liras bra bowling) av...!

Nu visade det sig dock omgående, att några snälla Rullare-lirare var det plötsligt väldigt ont om, hemmalaget startade första vändan i expressfart. Med halva Rullargänget över pari, så förstår alla med goda kunskaper i matte, att BK  Kross låg liiite risigt till efter första vändan.

Att åskan gick över hallen (orsak - Jussi brakade in 268), hjälpte inte mycket, ej heller att en av de nya Krosslirarna - Peter Söderström här bidrog med 186. Det var bara att konstatera att 1580-1427 innebar en hemmaledning med 4-1. Någon tendens till avmattning gällande Rullarnas strajkande, verkade inte andra rundan bjuda på heller, att försöka få några extra Krosspinnar med sig, genom att påpeka att underlaget (trots nyoljat), var snabbt som ett parkettgolv, godkändes inte.

Kross-Elias och (som alltid) Jussi, klarade andra bäst via 218 resp. 204. Siffrorna 1447-1400, innebar dock ytterligare en liten "Rullarvinstvända", den här gången med 3-2. Inför tredje så tycktes vinden öka något, det visslade (!) liksom till i hela hallen, att det "bara" var en viss Jussi, som här friskade i med 248, var en logisk förklaring till detta uppkomna fenomen. Övriga Krossare bjöd inte här på några större "vindfenomen", så av den orsaken så avlästes 1422-1400 och ännu en lite (för)  frisk 4-1 vinst för hemmagänget.

Avslutningsserien bjöd på bra lir ifrån de flesta i BK Kross. Elias med 218 och Petter med 202. Att hallen här höll på att brinna upp pga ett åsknedslag kunde noteras, tur att det bara var allas vår "Kungen", ja ni vet vem, som pulvriserade både banor, käglor och en del av inredningen med sina 257 !! Efter en snygg slutspurt och 1570-1481 i Krossfavör, så innebar den en vinstvända med 4-1.

Summeringen av lördagens första batalj, visade dock, att BK Rullarna - BK Kross, slutade med hemmavinst á 12-8, efter slagningarna 5930-5797.

Främste Rullare blev Vesa Heinonen med 820, medan meteorologernas fasa, ja en viss Jussi, här visade, med sina 977, (ett snitt på 244 !!), att det absolut går att lira bowling trots snö, blåst och åska (det sistnämnda stod han ju själv för....!) Bra Krosslir även ifrån Elias, här med snygga 780.

Därefter så bar det iväg hemåt igen mot lite mer "civiliserade" trakter och match mot BK Arkos i Åkeshovs bowlingcenter. Bara namnet kan få den minnesgode Krossare att börja "rysa", när man blickar tillbaka och påminns om vilka siffror som har presterats i den hallen tidigare...

Nu skulle dock det "spöket" jagas bort och efter att det intagits både nystekta hamburgare, gott fika och justa mackor, så var BK Kross redo för ett "mirakel" (läs bra slagning här).

Alltid lika trevliga vännerna (!) i BK Arkos, lät dock innan matchstart under uppvärmningen förtälja, att man inte tänkte bjussa på någonting, vare sig med missar eller skådisar, bara så alla Krossare hade det klart för sig.

Matchstart, Kross-Jussi hördes omgående ropa ut,att "det är minustecknen vi vill åt på monitorerna, och inget annat".

Nu vräkte snön ner utanför hallen, berättade några sent ankomna gäster som visade sig hålla hårt på hemmagänget. Att taket bågnade lite kunde konstateras, kanske beroende på snömassorna, nu visade det sig dock mest bero på, att mannen med minus-snacket (ja, ni vet vem), här och nu skickade iväg kloten både upp genom hallens tak, väggar och naturligtvis även mitt i prick på käglorna.

Kungaslagningen blev 268 och även  "Joker-Petter" hade nu vaknat upp ur dvalan ifrån Norrtäljebesöket med sina 229. Bra lir här även  ifrån ifrån Mattias med 188. Dessa siffror till trots, så kunde hemmapubliken glädja sig åt en Arkosledning med 3-2, efter slagningarna 1443-1442.

Att torska en vändas totalslagning med EN kägla, kan få den lugnaste Krosslirare att tända till. Andra serien startar, och nu såg man direkt vad som var på gång, i alla fall om man höll på BK Kross. Några gamla "spöken" (läs tidigare slagningar här i hallen), kunde man ej se till. Visserligen så dök en viss "Kung" ner på simpla 180 här - tur då, att en del andra Krossare skötte sig bättre, med Petters 232 och Elias 224 i topp. 1385-1520 innebar en Krossvinstrunda med 4-1 och ledning med 6-4 inför andra delen av bataljen.

Nu hade dock varken ett eventuellt nedrasat tak, eller alla snöstormar i hela Västerort med omnejd, kunnat hindra BK Kross från att öka på sin ledning. Med  (ja - vem tror ni ?) i spetsen, med sina 237 och forsatt påminnelse om minustecknen, så kunde avläsas 1310-1442 och en Krossvinstvända igen, även nu med 4-1.

Någon avmattning på Krossliret märktes inte i avslutningsvändan heller, här lyckades inte hemmalaget med någonting, istället kunde LG med en hälsena i princip av (!!), forcera in 238. Det ska väl inte vara möjligt ? Lika otroligt är det, att knäskadade (!!) Benke, här friskade i med 202. Detta får absolut ses som ett mindre (eller större om ni vill) bowlingmirakel (!)

Vid summering kunde avläsas, att fjärde serien slutade 1310-1451, vilket innebar 5-0 till BK Kross och en storseger på bortaplan med hela 5-15. De totala slagningarna blev 5449-5856.

Här hade nu, i och med detta, både spöken och demoner jagats bort ifrån Åkeshovs bowlinghall, snöstormen hade upphört, snön smält bort, vinden hade mojnat och även "åskan" hade försvunnit ifrån området...

Dagsbäst i BK Arkos blev Tobias Backlund med 738. Två "parilirare" hos Krossarna, en viss "Kung Jussi", här med 876 och "Joker-Petter" med 822.

Nu blir det en intensiv "finslipning" på träningarna framöver gällande jakten på fler strajkar, för om ett par veckor, lördagen den 17 november, exakt kl. 10:00, så stundar ett extra spännande bowlingderby, nämligen match mellan BK Kross och Bokaj 76.

Redan här och nu kan berättas, att intresset gällande denna fight, är så stor, att alla förköpsbiljetter till denna uppgörelse redan är slutsålda....

Chansen att få tag i en "ticket" via svarta börsen, får i dagsläget anses som i princip obefintlig.

Vid pennan

Nice

Skribent: Bengt Nilsson
Epost: This is a mailto link

BF:s Bygghandel

Sundbybergs bowlinghall

Ekgren & Folke

Postadress:
BK Kross - Bowling
Bo Karlsson, Inspektorsbacken 2
16271 Vällingby

Kontakt:
Tel: 087616213
E-post: This is a mailto link

Se all info