Hoppa till sidans innehåll

Räkna aldrig bort BK Kross...

2018-10-03 13:24
  • Uppdaterad: 2018-10-03 13:24

Det närmade sig en riktig storbatalj, två hittills fullpoängade gäng skulle göra upp om vilka som alltjämt skulle kunna titulera sig "obesegrade".

Ett för dagen synnerligen heltaggat gäng Kross-lirare, hade gett sig den på att visa vad som gällde...! Motståndarna BwK Ankaret F hade i förra veckans krönika blivit förvarnade om vad som väntade, men seglade (!) ändå in i  Sundbybergs tempel som gigantiska storfavoriter. Att man rullat ner käglor en bra bit över 6000 kunde skrämma de flesta, lägger man därtill som jämförelse, Krossarnas lite (milt uttryckt), liite lägre slagningar runt 5400, så förstår alla med någon grad av räknekunskap hur denna uppgörelse skulle sluta (!?)

Oddset på vinst för Norrtäljelirarna var så lågt, att inget spelbolag på marknaden ens hade brytt sig om att sätta något odds på fighten - men räkna aldrig bort BK Kross...!

Och så var det ju det där med olja (Bällstaåns special). Uppe i Norrtälje kör man med Stonestreet och i Sumpan bjuds det på Stonehenge, Skillnad det (eller ?).

Hallchef  Micke Kanold blinkade lite till Krosslirarna när det var oljningsdags och maskinen  hade placerat ut underlaget på banorna och tillade "det här blir bra det". Vad han menade med det - det förstår bara grabbarna i BK Kross. (Heja Bällstaån...!).

Igång - och här skulle det bli åka (läs bowlas) av direkt, käglor föll hit och käglor föll dit och i mitten av första vändan så kunde vi ana en (om än hittills liten) frustration hos storfavoriterna. För strikeföljderna bjöd hemmalaget på och bortagänget hade stora svårigheter att hitta rätt i djungel (läs Bällsta) oljan. "Vad är det som håller på att hända" hörde vi några Norrtäljelirare fråga sig. Och frågan var motiverad, för efter första seriens slagningar 1565-1304, med Jussis 238, Petters 224 och Christers 214 i topp, så hade det hela börjat med en hemmaledning med friska 5-0. Som sagt - räkna aldrig bort BK Kross.

Rond två (läs serie) igång och nu var gaspedalen nästan i botten, att Ankaret-lirarna började skaka av sig inledningsseriens katastrofstart märktes omgående, flera kryss både här och där, men det här var en fight som det formligen sprudlade spelglädje ifrån Krossarnas sida, det dansades (!) och lirades nu bowling på en hyfsat hög nivå och andra seriens slagningar blev 1639-1420. Noterbart här, är Petters 248, Rasmus 246 och Jojjes 239. Ledning efter halva uppgörelsen med hela 9-1,

Vem fasen hade kunnat tro det innan uppgörelsen (skulle i så fall vara de mest trogna Kross-supportrarna då). En sak är trots allt säker - räkna aldrig bort BK Kross.

Tredje igång och nu hörde vi ett lite "mystiskt" men ändå välkänt ljud ifrån ett av banparen. Det lät ungefär som en större stenkross, men vi som varit med ett tag, vi visste ju att det "bara" var en viss Kung Jussi som kommit igång "på riktigt". Han gjorde nämligen slarvsylta (!) av käglorna och bombade här in formidabla 269. Att han ett par gånger i denna serie lät förtydliga att "det är plusen (+) vi vill åt", gör inte det hela direkt sämre. LG och Petter hakade på så gott det gick och fixade till 231 resp. 215. Att påstå att Ankaretlirarna nu var närmast tröstlösa efter 1578-1472 och en hemmaledning med 13-2 inför avslutningen, det förstår alla. Och så var det ju det där som vi inte får glömma - räkna aldrig bort BK Kross.

Avrundningen av storbataljen blev ganska lugn och hemmapubliken applåderade taktfast sina favoriter för en djävulskt snyggt genomförd fight. Fjärde vändan bjöd på siffrorna 1402-1483 och en liten upprättelse till bortalirarna.

Med matchslagningen 6184-5679 kunde vi avläsa 15-5 till hemmagänget. Bästa klotrullare i BwK Ankaret F blev Asko Narkiniemi med 829. Dagens Krossare blev (som någon enstaka gång tidigare), allas vår Kung Jussi med formidabla 910, storlir även av Petter, idag med 836.

Om någon innan denna uppgörelse, skulle ha sagt - att Krossarna skulle ta hem denna  match med hela 15-5 och dessutom med en vinstdifferens över 500 pinnar, då hade "man" nog räknats in under kategorin "galen".

Men en sak är i alla fall garanterat helt säker - räkna aldrig bort BK Kross.........

PS! Tack Micke för en alldeles förträfflig oljning (var det månne "Bällstaån special" som gällde för dagen ?)

Nu är det matchuppehåll ett par veckor, ny laddning inför kommande fight är vad som gäller, för lördag den 20 oktober, med matchstart 12:20, kommer nämligen ytterligare ett gotlandsgäng på besök, då hälsar vi BK Rosen F varmt välkomna till "templet" i Sumpan.

Vad vi tar till för "vapen" då, det avslöjar vi självklart inte, det enda vi med säkerhet kan säga, det är - räkna aldrig bort BK Kross.

Vid pennan 

Nice

Skribent: Bengt Nilsson
Epost: This is a mailto link

BF:s Bygghandel

Sundbybergs bowlinghall

Ekgren & Folke

Postadress:
BK Kross - Bowling
Bo Karlsson, Inspektorsbacken 2
16271 Vällingby

Kontakt:
Tel: 087616213
E-post: This is a mailto link

Se all info