Hoppa till sidans innehåll

Sån´t finns inte...

2018-03-13 08:01
  • Uppdaterad: 2018-03-17 22:35

Rubriken talar sitt egna språk, men vi tar det hela ifrån början !

Det klev in en kostymklädd (!) gentleman i Sundbybergs eminenta bowlinghall för ett par veckor sedan, han började snacka med killen i receptionen, som f.ö är en av "stjärnlirarna" i BK Kross ! "Jag har bara provat på det här med bowling ett par gånger och är inte helt säker på hur man gör". Svaret blev då - "lira en serie eller två på bana sju, så ska jag kolla hur det ser ut".

Efter ett par spelade vändor, med riktigt bra resultat ska tilläggas, så kom en fråga ifrån killen i kostym (!). "Jag skulle vilja börja träna regelbundet, vet du någon bra klubb som har en tränare, så man vet vad man ska fixa till för att bli bättre ?" Svaret på frågan lät inte vänta på sig, "det vet jag, det är bara att börja i BK Kross, där jag lirar, vi har träningstid här i hallen kl.18:00 på tisdagar och har en egen tränare och han kan säkert slipa till något ytterligare hos dig".

Detta alltså för några veckor sedan. Idag, läs lördag och efter ett par träningar och drillningar (!) av en viss "Jojje", var det dags för rekordsnabb matchdebut i Krosströjan och då inte mot vilket gäng som helst, nix, här väntade serieledande Kings Pin BK. Och vid en fråga till "nybörjaren" huruvida han var nervös inför stundande uppgift, kom svaret blixtsnabbt - "äsch, det är lika bra att ha debuten avklarad, det kan ju inte gå värre än fel..." !

Övriga Krossare var ju givetvis lite nyfikna på hur det skulle gå för "den nye"...

Igång, vad händer - jo - en viss "nybörjare" inleder med att dräpa (!) in sex raka fullträffar och - ska tilläggas - med exakt precision dessutom. Att liraren spelade tillsammans med "killen i receptionen", gjorde inte situationen direkt sämre. Har man värvat lirare så har man....! Att sedan leendet på tränare "Jojje" här och nu var obetalbart, ja det förstår ni också....

Vi noterade "nybörjarens" debutmatchserieslagning till godkända (!) 223. Halva Krossgänget f.ö över pari, vi njuter av en hysteriskt formtoppad Jeppe´s 233, Jussi 203 och Petter med 201.

Summering förtäljde 1528-1459 och en "nätt" ledning med 3-2.

Publiken (som alltid, oftast i alla fall, nöjd när Kross lirar) hejade intensivt på de "sina".

Andra igång, "nybörjaren" gjorde här (faktiskt) några små missar (premiärnerver ?), medan även denna vända bjöd på parilir ifrån "halva gänget", Petter nu "värst" med 234, med Jeppe, Jussi och Danne precis över den magiska "gränsen" (läs pari).

Motståndarna ifrån "Jakan" (Jakobsberg, men det visste ni väl redan), var märkbart skakade, även om man stack upp med någon eller några dubblar här och där. Sammanräkningen visade 1515-1481 och en utökad Krossledning till 6-4.

Lite oroligt i tredje seriens start, här var bortagänget ofina nog att starta lite för bra, det syntes minustecken på varenda skärm, "inte bra, några tecken bakom siffrorna (läs minusdito), på monitorerna vill vi inte se", hörde vi Jussi förtälja högt och tydligt, och när han talar, då vet alla (i alla fall alla Krosslirare), att det är bäst att "lyda"...

Vår "nybörjare" rullade här in klart godkända 188, medan "han" som nyss talat, visade vad som gällde med sina 227. Både Anthon 225, Jeppe, 215 och Petter 215, hade (enligt ryktet), käkat gröt till frukost, därav de snygga slagningarna (!?)

Med sådana slagningar så borde väl det hela vänt till utökad ledning, jodå, 1653-1579 var siffror som lyste i hallen och ledningen utökad till 10-5 inför avslutningsrundan.

Nu är "Kungskäglorna" inget gäng man bara vänder ut och in på, även om man heter BK Kross, snabb samling hos dessa och där var man helt överens om - att här skulle fixas oavgjort via en fullpoängare i fjärde serien. 

Sådana uttalanden kan skrämma vilka motståndare som helst, men när hemmagänget har ätit sin gröt ordentligt, ja, då hjälper i princip ingenting. Och käglorna fick ordentligt med "stryk" även här, man tyckte nästan synd om de "vackra vita" när bombardemanget var som värst. Nästan ofint av Jeppe, att i stort sett bara "kryssa" här, han avrundande med friska 257. Jussi´s 226, Petter´s 225 och vår "nybörjare´s" 210, bidrog till att seriens siffror blev 1588-1473, vilket innebar en slutlig seger med hela 14-6, efter slagningarna 6284-5968.  

Detta alltså mot serieledarna ! Låt oss då summera denna batalj.

Vi börjar med att salutera (!) främste Kings Pin-lirare, vilken blev Benny Ohlsson med sina 844. Glider vi sedan lite mjukt över till hemmalaget, så har det redan lyfts både hattar och annat gällande lagets lir för dagen. Främste Kross-aktör blev Jesper "Jeppe" Gref, som i sin oefterhärmliga stil, bombade in applådframställande slagningen 911. Petter`s 875 och Jussi´s 858, är siffror som också tål att jämföras alla dar i veckan.

Men fa´n (ursäkta svordomen), vet, om vi inte måste bjuda på utnämningen "veckans profil" (eller hur Jeppe), till vår "nybörjare". Han debuterade nämligen i Krosströjan med slagningen 766.

Vi avslutar matchrapporten precis som inledningsrubriken "Sån´t finns inte..."

 

Men här och nu siktar vi in oss  på ett nytt äventyr redan till helgen, på söndag blir det nämligen riktigt "fint" besök i hallen, i form av DN/Expressen, ett lag som inte förlorat en match på hela säsongen. Bara för att "lägga ribban" på vad som fordras för att spöa dessa demoner (!), så kan vi berätta, att vid ex. vis deras senaste bortafight, så rullade man in hela 6754, ett friskt "snitt" på godkända (!) 211 per serie och lirare.

Huruvida BK Kross blir första lag att fälla dessa "friskusar", det återstår att se.... Matchstart  söndag 11:40.

PS! Om ni undrar vad "nybörjaren" heter, så lystrar han till namnet Rasmus Törnros, lägg namnet på minnet....

Vid pennan

Nice

Skribent: Bengt Nilsson
Epost: This is a mailto link

BF:s Bygghandel

Sundbybergs bowlinghall

Ekgren & Folke

Postadress:
BK Kross - Bowling
Bo Karlsson, Inspektorsbacken 2
16271 Vällingby

Kontakt:
Tel: 087616213
E-post: This is a mailto link

Se all info