Hoppa till sidans innehåll

Ellinor hela vägen in i kaklet!

07 MAR 2011 09:03
Ellinor åkte i lördags (5 mars) till Mörrum och Mörrumsträffen för att tävla. Läs Lasse Südows rapport från en lyckad turnering.
  • Uppdaterad: 20 MAJ 2016 10:26

En vacker, om än tidig resa till Blekinge genomförs. Ständig passning efter älgar, men efter två timmar är vi framme.

Även denna tävling har strukit mixed dubbel, så någon matchträning inför SM blir det inte för Ellinor och hennes MD-partner Adrian Levin. Men det blir singel!

Ellinor är lite undrande över seedningsreglerna i badminton, och jag kan inte hjälpa henne. Troligt är att man i dessa unga klasser helt enkelt seedar de duktiga spelarna man känner. Följden blir att Ellinor ”som vanligt” hamnar i tuffaste gruppen, jag tror det är tredje gången Ellinor, Frida Håkansson och Heidi Iso-Aho hamnar i B-poolen tillsammans. Någon förälder antyder att det finns en bugg i softminton-programmet som placerar dessa damer tillsammans varje gång.

Heidi är en ”slow-starter” enligt sin far. Ellis tar första set ganska lätt, men hamnar i underläge 0-8 i andra. Heidi är illersnabb från baslinje till nät och gillar att avgöra snabbt. Ellinor börjar nu lugna ner sig lite för att spela sitt eget spel och kan därefter segla ifrån till matchvinst.

Andra match mot Frida Håkansson, jag tror det är fjärde gången de möts. Frida är en framtida storspelare, ett år yngre men älskar att bomba från bakplan, har redan lärt sig droppa, undanläggningar m.m. Hon tar för första gången set på Ellinor, som stressar fram egna misstag. Här lugnar nu Ellinor ner spelet till att vara kanske 70% hårt med 90% hårda smashar, med sikte på att allting ska gå in. Då vinner hon två ganska jämna set för matchvinst.

Tredje matchen går mot Lovisa Kalling, en duktig tjej som Ellinor inte mött tidigare tror jag. Nu har Ellinor hittat sina vapen, tunga clear, droppar som hon filat på i veckan, effektivt nätspel, småstötar både med backhand och forehand och vid läge, snabba smashar. Matchvinst i två raka.

Slutspel: Första match mot Alva från Älmhult, en ganska ny spelare tror jag och Ellinor har fått upp farten, så nu går det lite fortare. Andra match mot trevliga Molly från Älmhult, som har en härlig räckvidd och som går framåt med stormsteg i sin utveckling. Ellinor har dock mött henne förr och vet hur hon ska spela, varierat och bestämt.

Till final har också Frida Håkansson från Ronneby gått, hon krigar på med sin härliga bollträff, sin timing och sitt fina fotarbete. Ellinor kommer dock ihåg matchen tidigare på morgonen och har sin matchplan klar, enkelt  och bestämt. Ellinor vinner finalen i två set, men det är med tufft motstånd i varje boll!

Kul turnering med bra organisation! Imponerande är att nya match annonseras inom 15 sekunder efter matchboll i föregående match. Tävlingsledaren håller grym koll på uppvärmningstiden och räds inte att säga ifrån när två spelare masar för länge. Föräldrar och ledare är siffervändare och håller även de koll på att tiderna hålls.

 

Att träna på:

Serve; för många servar går för långt och är för låga.

Overhead i backhand rutan; för många slag driver över vänster sidlinje.

Dropp; mera filande från alla positioner, men här har vi ett nytt vapen.

Tänkandet på banan; minska stressen till att avgöra snabbt, det räcker ofta med en undanläggning i stället för att bomba en smash. Förflyttning till troliga positioner för retur.

 

Lasse

Skribent: Lars-Eric Jönsson

Postadress:
BK Kruset Höganäs - Badminton
Jan Persson, Pålsjögatan 10
25441 Helsingborg

Kontakt:
Tel: 042138174
E-post: This is a mailto link

Se all info