Hoppa till sidans innehåll

Ellinor riksklassad i Tranås!

02 OKT 2011 10:53
Vi var uppe i det vackra Tranås på lördagen (1 oktober) för omgång 2 i riksklassningen. Denna gång var jag sen med anmälan och därför blev det bara singel. Endast fem anmälda gjorde att det inte blev något slutspel, bara en alla-mot-alla grupp.
  • Uppdaterad: 20 MAJ 2016 10:26

Upp 04.30 på lördag morgon, nästan 4 timmars färd i dimman och framme vid hallen vid 9-tiden.

Ellinor var lite trött i sin första match mot Elsa från BMK Göta i Linköping. Elsa har en mycket fin clear, är lång och smidig, rör sig bra. Ellinor börjar med en hög procent missar och tappar första set 13-21. Vis av matcherna bland annat i Skånska cupen, börjar Ellinor nu med att se till att alla bollar går innanför linjerna och hon lyckas vinna de två följande seten med 21-9, 21-9.

Därefter var dags att spela mot förstarankade Erika från Älmhult. Ellis hade några möten i dubbel mot henne och visste att hon slår bra, rör sig bra, kan variera droppar, smash, höger-vänster. Matchen blir mycket jämn, Ellis vinner första med 21-19, har 20-17 i andra men tappar med 20-22. Tredje set böljar fram och tillbaka än den ena, än den andra i ledning men till slut står Erika som vinnare. Nu är det lite tungt eftersom vi vet att endast en spelare blir riksklassad i gruppen.

Därefter spelar Lina från Växjö mot Erika. Lina är även hon en mycket kompetent spelare som rör sig kanonfint och som vet hur hon peppar sig själv under matchen. Hon spelar varierat och tufft, går gärna på nät och anfaller framgångsrikt. Hon vinner en tight 3-setmatch mot Erika och plötsligt framstår Lina som det stora hotet, samtidigt som hon ger Ellinor en andra chans.

Så är det dags för Ellinor att möta Lina. Det blir en tät fight, där Ellinor lyckas vinna genom fullständig koncentration på uppgiften och att aldrig släppa taget. Ellis vinner 24-22, 21-16. Nu är turneringen vidöppen. Tre spelare kan vinna, om tre spelare hamnar på samma set-resultat räknas poäng, om två spelare hamnar på samma set-resultat räknas inbördes möten.

Fjärde matchen spelas mot Marija från Sävsjö, även hon duktig spelare med en bra clear och ett mycket bra tillslag på bollen. Ellinor lyckas vinna med 21-11, 21-9.

I det här läget är Ellinor färdigspelad och avgörandet står mellan Elsa som hittills bara vunnit en match och Erika som bara har en förlust och är förstaseedad. Vinner Erika med 2-0 i set blir hon segrare i turneringen, om Elsa mot förmodan lyckas ta ett set vinner Ellinor turneringen. Vi tror inte det är sant när Elsa går in och spelar en mycket bra match och vinner med 21-15, 21-14.

Viktigt för BK Krusets spelare är att nu finns ett bevis för att klubbens träning fungerar. Det går att komma så här långt om man ligger i och tränar hårt.

/Lasse

Skribent: Lars Südow

Postadress:
BK Kruset Höganäs - Badminton
Jan Persson, Pålsjögatan 10
25441 Helsingborg

Kontakt:
Tel: 042138174
E-post: This is a mailto link

Se all info