Hoppa till sidans innehåll

Ellinor vann i Mölndal

28 NOV 2011 21:28
När Agda Cup i Skälderviken ställdes in lyckades vi anmäla Ellinor till Åbyslaget i Mölndal i stället. Tävlingsledningen var vänlig och lottade om DS U15 så att hon skulle få plats.
  • Skapad: 28 NOV 2011 21:28

Motståndet bestod i spelare från Vårvinden, Kungälv och arrangörsklubben Åby Badminton. Det var lite nervöst då tjejerna var stora, långa och slog bra. För första gången så tog vi också tid till att hyra en uppvärmningsbana på ärevördiga Fjäderborgen i Vasastan, dels då vi pluggar tävlingsförberedelser, dels då vi har exemplet från Ellinors bror Lucas som alltid körde uppvärmningsspel innan tennismatcherna.

 

Väl i hallen i Mölndal hittade Ellinor snabbt tjejerna från Vårvinden, Frölunda och Hovås Badminton, med vilka hon kunde fortsätta värma upp, hitta slagen och ha kul.

 

För att göra en lång historia kort var Ellinors taktik att köra långa clear, droppa och trycka mot motståndarens backhand i alla matcherna. Det fungerade alldeles utmärkt. Den enda faktorn för framgång eller förlust var hur många bollar hon själv slog ut. En bra fokusering på att hamna inom banan fixade alla matcherna. Ellinor spelade dessutom med en nyvunnen snabbhet och ett klokt nätspel med lätta överläggningar och en och annan stöt. Många detaljer i träningen har hjälpt till. Jag hörde Lars-Eric prata om den långa clearen i torsdags. Jag har också sett Ellinor träna med killarna vilket gör det lättare att hinna aviga bollar, och jag vet att hon gillar att träna med Stina.

 

Motståndarna var duktiga, och i några fall tungt uppbackade av tränare. Speciellt duktiga var tjejerna från Åby, som har ett taktiskt klokt spel.

 

Lasse

 

 

Samtliga resultat: http://badmintonsweden.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=EF102630-30FA-4907-9F94-60912CA14F57

Skribent: Lars-Eric Jönsson

Postadress:
BK Kruset Höganäs - Badminton
Jan Persson, Pålsjögatan 10
25441 Helsingborg

Kontakt:
Tel: 042138174
E-post: This is a mailto link

Se all info