Hoppa till sidans innehåll

Erfarenheter från Internationella skånska ungdomsspelen

12 SEP 2011 21:03
Ellinor Südow deltog i internationella skånska ungdomsspelen. Lars Südow fick anledning att reflektera och skriva ned följande rader.
  • Skapad: 12 SEP 2011 21:03

Det här var det starkaste startfält jag sett inom badminton, långt bättre än SM!

 

Ellinor fick 2.a seedade Jenni från Finland, en U15-tjej som lirar i finska landslaget och främst håller till i Europa och spelar. Inför matchen hade vi gått igenom att resultatet inte spelar någon roll och att målet var att slå bollen i hörnor, rakt utmed linjen eller crossar mot backhandsidan. Inget krav på att de skulle gå in.

 

Ellinor spelade en kanonmatch, drog ut många bollar men blev sällan överspelad. Hon hängde med i matchtempot och var sällan felplacerad. Resultatet blev 21-4, 21-6. Flera av dessa bollar vanns av egen kraft.

 

Det finns mycket att bygga på. Om Ellinor istället kan få in bollarna i framtiden vore detta en klart jämnare match. Till tröst kan man säga att varken Denise Shen, Sara Louise Wittström, Emma Karlsson klarade första omgången. 

 

I dubbel fick Sandra Lu och Ellinor möta Lovisa Lindholm, och Ida Ivarsson, båda från Askim (i Göteborg, inte Norge). 21-17, 21-10 blev förlusten men de ledde i första med 8-1. Tyvärr släppte Sandra och Ellinor in motståndarna i matchen och började göra egna misstag.

 

Mixedmatchen med Simon Berg spelades mot ett rankat danskt par, och även här blev det en ordentlig förlust. Danskarna var huvudet högre och samspelta. Det verkar som om längd och främst räckvidd spelar väldigt stor roll i badminton. En decimeter på längden kanske gör 25 cm bättre räckvidd i träffytan i racketen.

 

Dessa danskar ja, hur tränare de? De har fantastiska spelare långt ner i åldrarna. Jag såg en duktig svensk spelare, Hanna Sidvall, med längden på sin sida, åldern på sin sida och med ett mycket bra spel, bli tidvis helt bortspelad av en liten danska inte längre än Ellinor. Främst känns det som de spelar ett kontinuerligt attackspel, alla slag är attackslag. Jag tänker på Lars-Erics teorier om att trycka bollen framför sig hela tiden. Nästan hälften av slagen var droppar eller stöt, alltid i ”fel” hörn.

 

Mycket att lära men positiva signaler.

 

/Lasse

Skribent: Lars-Eric Jönsson

Postadress:
BK Kruset Höganäs - Badminton
Jan Persson, Pålsjögatan 10
25441 Helsingborg

Kontakt:
Tel: 042138174
E-post: This is a mailto link

Se all info