Hoppa till sidans innehåll

Erfarenheter från Stockholm!

06 DEC 2011 17:13
Så är första Riksturneringen avklarad med många vunna erfarenheter och bra spel. Svenska badmintoneliten hade denna gång samlats i Stockholm för att spela på fyra olika platser, en för varje klass.
  • Skapad: 06 DEC 2011 17:13

U15 gick av stapeln i Kista Rackethall med 10 banor på fint parkettgolv. Ellinor hade fått en bra lottning, ingen seedad spelare i sin grupp, men väl duktiga spelare från Carlshamn, Göteborg och Stockholm. Det blev nu ingen vinst i någon match men väl några vunna erfarenheter:

1.       Man måste äta lite grand hela tiden under en turnering. Ingen spelare orkar spela flera matcher i följd utan energitillskott. Elitspelarna är väl förberedda med pastasallad, yoghurt, frukt,dricka, och är noga med att peta i sig mat mellan matcherna.

2.       Elitspelarna är väl förberedda konditionsmässigt. Några av Ellinors kompisar från Skogåslägret ligger på 8 träningspass i veckan redan nu . Alla våra spelare kan nog ta till sig att man måste orka 30-40 minuter konstant aktivitet, dvs egentligen ska man kunna springa 5-6 kilometer utan att stanna och upprepa det en timme senare.

3.       Vi träffar också många spelare som är styrkemässigt långt framme, tjejer i samma ålder som är stora och starka. Tränare har redan på denna nivå fokuserat på styrka för att spelarna ska kunna springa snabbare och framför allt kunna spela ”framför huvudet”.  

4.       Men vår tekniska träning håller väl, Ellinor har en bättre taktisk plan än många, hennes slag håller väl på denna nivå. Jag ser en genomgående bra clear, ofta ett bra nätspel, ett snabbare fotarbete. Motståndarnas taktik är genomgående att slå över henne då Ellinor inte är så lång ännu. Få klarar det men å andra sidan måste Ellinor springa fruktansvärt mycket varje match.

5.       Vi träffar också finska U15 landslaget igen och Ellis spelar en del med deras stjärna, Jan. Vi får se om vi kan hitta en turnering då de kan spela tillsammans i mixed igen.

 

Lasse Südow

Skribent: Lars-Eric Jönsson

Postadress:
BK Kruset Höganäs - Badminton
Jan Persson, Pålsjögatan 10
25441 Helsingborg

Kontakt:
Tel: 042138174
E-post: This is a mailto link

Se all info