Hoppa till sidans innehåll

Fina framgångar i Helsingborg!

24 OKT 2011 10:39
BK Kruset har ännu en turneringssegrare - Linn Andersen!
  • Uppdaterad: 20 MAJ 2016 10:26

Linn vann sin klass DS U 17 N efter en mycket spännande turnering som till slut fick avgöras på poängräkning. Två spelare hade två vinster och en förlust, men Linn hade lite bättre poängmarginal och fick till slut stå som segrare. Matcherna var fantastiskt spännande och Linns förlustmatch var mycket knapp i en tät tre set:are.

Anton gjorde en kanoninsats och tog sig till semifinal. Han slutade på 5 vunna matcher och en förlust. Han kämpade härligt och nu står en välförtjänt buckla där hemma. Jag såg en hel match där Anton malde ner motståndaren.

Hampus fick tufft motstånd, vann inte denna gång men hade en tuff tre set:are. Han är en kämpe!

Teodor lyckades även han kanonbra och tog sig till kvartsfinal, och slutade därmed på fyra vunna matcher och en förlorad. Teodor är snabb och positiv hela tiden på plan, mycket roligt att se!

Johan har i mitt tycke tagit ett stort kliv framåt. Han ställde upp i den tuffa HS U17 klassen och fick tungt motstånd. Vi jobbade lite med tanketräning innan matcherna och jag fick se en glad kille hela tiden. Nu behöver vi bara koncentrera oss på att göra det svårt för motståndaren, samt den tunga avslutningen. 

Zeb spelade också tre härliga matcher i samma klass, hade lite för hög procent egna missar som grumlade resultatet. Men Zeb har hög kapacitet och jag tror att han skulle kunna bli mycket bra med det fina tillslaget han har.

Ellinors klass tog en ovanlig vändning när Sandra från Skälderviken oväntat inte överlevde sin semifinal. Ellinor fick då spela final mot Sofia från Vårvinden i Göteborg, som hon slagit med liten marginal i poolspelet.

Sofia vann ganska enkelt första set, Ellinor tog lika enkelt andra set men Sofia kunde till slut stå som segrare med 21-17 i tredje. Skälet till att Ellinor tappade känner jag var att hon ligger lite kort i banan och är lite otålig. Här blev det alltså en andraplats. 

Stina gjorde oss sällskap på söndagen för sin semifinal. Jag hann se det mesta av den och det var nära, nära att hon vann andra set. Då jag inte är skolad i badminton har jag svårt att se vad hon kan göra bättre, utom en detalj; Stina måste bli aggresivare och farligare på banan, kanske tänka ”elakare”. Men hon spelar fantastiskt bra, varierat, mjukt och snabbt med ett bra klipp på bollen.

Så till slut kan vi räkna ihop en första plats, en andra plats, två tredjeplatser och en kvartsfinal. Det är bra, men det roligaste är när man ser många Krusetspelare stå och heja på sina klubbkamrater. Då är det fantastiskt kul!

/Lasse Südow

Skribent: Lars Südow

Postadress:
BK Kruset Höganäs - Badminton
Jan Persson, Pålsjögatan 10
25441 Helsingborg

Kontakt:
Tel: 042138174
E-post: This is a mailto link

Se all info