Hoppa till sidans innehåll

Rapport från RPC i Helsingborg

18 APR 2012 12:06
14-15 april spelade Racket Pro Center-cup i Helsingborg. BK Kruset ställde upp med en handfull spelare. Janne Persson rapporterar.
  • Uppdaterad: 20 MAJ 2016 10:25

Johan spelade sin första vuxentävling. Det var litet nervöst men han spelade väldigt bra, bättre än jag hade väntat mig. Han kunde mycket väl ha vunnit ett par av seten och även en av matcherna. Kan Johan bara träna lite kondition i sommar så blir det så mycket bättre och fler matcher vunna.

Ellinor, hon är i ett fack för sig själv. Hon anlände som ett åskmoln men gonade till sig efter ett tag och spelade stabilt och kopplade greppet ordentligt i de två avslutande matchern. Hon vann i damsingel c med stor säkerhet. Det var sista c-tävlingen, om jag får bestämma.

Stina hade en tuff vecka bakom sig och hade svårt att få upp tempot. Det hade blivit tufft med en match till i poolspelet. Trots allt gav hon inte upp utan kämpade. I dubbel tycker jag att hon och Ellinor jobbade bra. Men orutinen märktes mot det samspelade paret på andra sidan. De hade en rejäl chans efter setvinst i andra. I tredje kunde det gått hur som helst, men nu blev det förlust. I mix fick hon spela med Anton Lindberg från Lugi. Det gick bra i första matchen som de vann men sedan var det stopp. Trots det tycker jag att de gjorde en bra insats. Framförallt servade Stina mycket bra.

Niklas fick en tuff omgång i poolspelet och gick inte vidare trots en stark insats mot en Oskarshamnspelare. I mixen spelade han och Sofie väldigt bra och hade häng på motståndarparet från Danmark. Men det gick inte hela vägen. I dubbeln spelade han och Björn Hofbard (HBK) väldigt bra i första set som de vann men Björn fick ont i högerarmen och då gick det inte att spela för fullt så det blev förlust i en tresetare.

Sofie spelade sina första B-klassmatcher, och jodå det är en fighter vi har i henne. Hon hade en hård omgång i sitt guppspel men var nöjd och kände att hon inte blev "överkörd". Sofie har alla förutsättningar att gå långt i framtiden.

Alla resultat: www.helsingborgsbadminton.se/

Skribent: Lars-Eric Jönsson

Postadress:
BK Kruset Höganäs - Badminton
Jan Persson, Pålsjögatan 10
25441 Helsingborg

Kontakt:
Tel: 042138174
E-post: This is a mailto link

Se all info