Hoppa till sidans innehåll

BK Lobos medlemspolicy


 

Följande text beskriver vad BK Lobo förväntar sig att spelare, ledare och föräldrar ska leva upp till för att klubben ska kunna bedriva en fungerande verksamhet. Det är inga särskilt märkvärdiga eller krångliga regler vi pratar om. Det är egentligen självklarheter som handlar om att hålla klubbens gemensamma värdegrund levande så att vi kan lägga så mycket tid som möjligt på att göra och utveckla det vi älskar allra mest – att ha roligt när vi spelar fotboll …

 

Till dig som är spelare i BK Lobo

Som spelare är du huvudpersonen i BK Lobos verksamhet. Därför är det viktigt att du ställer upp på de punkter BK Lobo satt upp för att vi ska trivas tillsammans och kunna prestera fina resultat. Dessa regler gäller både på och vid sidan av fotbollsplanen.

 

* Som medlem i BK Lobo ska du regelbundet delta i lagets aktiviteter såsom träning och matcher, samt att komma i tid till dessa.

* När ledaren pratar ska bollen ligga still. Du ska lyssna uppmärksamt så att du kan tillgodogöra dig informationen på bästa sätt.

* Du ska göra ditt bästa – både på och utanför planen.

* Du ska visa respekt för klubben, dina lagkamrater, klubbens ledare samt spelare och ledare i motståndarlag och behandla dem på ett schysst sätt – vara en bra kompis.

* Det är inom BK Lobo absolut nolltolerans för mobbing och användandet av könsord och svordomar mot lagkamrat, motståndare, ledare eller domare. Överträdelse av denna punkt medför en prick (se nedan).

* Ditt uppförande på och vid sidan av fotbollsplanen påverkar BK Lobo. Du är som spelare en ambassadör för klubben och dess anseende utåt.

* Du ska respektera en domares beslut även om det känns orättvist och vara en god vinnare och en god förlorare.

* Kan du som spelare inte ställa upp på BK Lobos program blir konsekvensen en prick – vilket innebär att du blir avstängd från spel vid nästföljande match eller cup. Upprepas överträdelsen blir följden en andra prick – vilket innebär att du blir avstängd från medverkan vid de två nästföljande matcherna eller cuperna. En tredje prick innebär att du blir avstängd från spel vid de tre nästföljande matcherna eller cuperna. Om man därefter fortfarande inte kan ställa upp på BK Lobos gemensamma trivselregler blir följden avstängning vid tre matcher eller cuper vid varje ny överträdelse. En prick utdelas efter samråd mellan ledare och klubbens ordförande.

 

Till dig som är ledare i BK Lobo

Som ledare representerar du klubben och ska naturligtvis vara ett föredöme för föreningens ungdomar. Därför är det mycket viktigt att du tänker på hur du uppträder

 

* Tänk på att alla spelare ska känna delaktighet och gemenskap i de aktiviteter ni genomför.

* Glöm inte att idrott för de åldrar BK Lobo:s spelare befinner sig i fortfarande måste betraktas som "lek".

* Var trevlig, rak och tydlig när du talar med och instruerar spelarna. Undvik gärna jargonger som lätt kan missuppfattas så som ironi.

* Tänk på att även ditt uppförande på och vid sidan av fotbollsplanen påverkar BK Lobo. Du är som ledare en ambassadör för klubben och måste agera därefter.

* Vid match ska du respektera domarens beslut.

 

Till dig som är förälder till en spelare i BK Lobo

Du som förälder är mycket viktig. Inte bara för ditt barns utveckling inom fotbollen, utan också vad gäller klubbens behov. Precis som alla klubbar är BK Lobo i stort behov av aktiva föräldrar som stöttar, tar initiativ och vid behov avlastar ledarna. Kom ihåg att ledarna på den nivå BK Lobo befinner sig själva är arbetande föräldrar som ställer upp helt ideellt.

 

* Det är ytterst viktigt att du som förälder tillsammans med ditt barn går igenom vad som gäller för klubbens spelare (se ovan ”Till dig som är spelare i BK Lobo”).

* För att kunna få ihop ett bra och samspelt lag är det viktigt att undvika ”resultathets” hemifrån.

* Tänk på att låta ledarna sköta kommunikationen med spelarna under träning och match.

* Du får som förälder aldrig någonsin skälla på varken domare, med- eller motspelare under match.

* Det är ditt ansvar att se till att ditt barn kommer i tid till träning och match.

* Du måste meddela ledarna om ditt barn är förhindrad att delta vid träning eller match. Kontaktuppgifter till respektive ledare hittar du på www.bklobo.se. Där hittar du även information om kommande matcher och cuper.

* Kom ihåg att BK Lobo:s verksamhet inte är en förlängning av skola och fritids. Du behöver visa dig ibland vid träning och match – både för ditt barn, men även för klubbens skull – för att på ett naturligt sätt kunna föra en dialog, stämma av hur det går och vad som är på gång.

* Din närvaro vid föräldramöten är förväntad.

* För att ditt barn ska få träna och spela match ska medlemsavgiften vara betald i tid. Om ditt barn precis börjat spela i BK Lobo är naturligtvis en viss ”prövotid” (i samråd med ordföranden) okej.

 

 

Vänligen,

 

 

Lennart Jägard, ordförande BK Lobo

Uppdaterad: 03 NOV 2011 18:22 Skribent: Lennart Jägard

Implant Center Kashani

Postadress:
BK Lobo - Fotboll
c/o Lennart Jägard, Markmyntsgatan 17
41480 Göteborg

Kontakt:
Tel: +46707411325
E-post: This is a mailto link

Se all info