Hoppa till sidans innehåll

Inledning på säsongen

06 OKT 2014 21:50
Säsong har dragit igång på allvar, 4 matcher har vi spelat i Norra Allsvenskan. Vi har haft en fantastisk start, trots 2 förluster har vi bjudit på bra motstånd och visat att vi vill spela kvar i allsvenskan även nästa år.
  • Uppdaterad: 06 OKT 2014 21:59

Detta år kommer det att bli extra tufft att behålla en plats i Allsvenska då den ska bantas ner från dagen 36 lag till 24st nästa år. De två lag som hamnar längst ner i tabellen innan sommaruppehållet kommer att åka ut. Plats 7-10 kommer att få kvala för att hålla sig kvar.   

Först ut i år var fjolårets två topplag, Hammarbys damer samt Team Vasa som hör hemma i Avesta. Kl 10.00 stod vi på banorna i Avesta .En bowlinghall som hela laget tidigare haft otroligt svårt att lyckas göra siffror i. Förra året slog vi nytt rekord med antal ställda hål just i denna bowlinghall. I år hade vi som målsättning att gå in och rulla kula som ett lag och försöka förbättra dom tidigare resultat som vi haft. En målsättning som vi lyckades med. Vi gjorde en ökning på 150poäng mot fjolåret och trots en förlust på 16-4 åkte vi därifrån med lite mindre bitterhet.
Vidare färd mot Stockholm och Brännkyrka bowlinghall. 14-6 till Hammarby låter värre än vad fallet var. Det var otroligt jämn på borden men tyvärr lyckades Hammarby hela tiden dra det längsta strået. 4st bord i de första tre serierna som vi leder under hela serien men tappar och förlorar med mindre än 10poäng.

Liga omgång nr två
Årets första hemmamatch stod för dörren, motståndet Bollnäs BC. I denna match gick vi ut hårt och vann första rundan med 4-1 ett övertag som vi aldrig släppte. Vi höll en jämn nivå genom hela matchen som slutade med att säsongens två första poäng var bärgade. 13-7 blev slutresultatet.

Liga omgång nr tre
Efter en veckas uppehåll var det dags igen för en match hemma. Idag mot nykomlingarna DN/Expressen. Jag har svårt att sätta ord på denna match, i tidigare matcher har jag skrivit att siffrorna talat osanning men vi provar om dagens siffror kan ge en bild av hur matchen fortlöpte. Vi startade med en blygsam vända på 1398 som gjorde att vi tog ledningen med 4-1.  I serier två ökade vi till 1580, i serie tre tappar vi lite och landar efter 10 spelade rutor på 1532 för att i fjärde och sista serien toppa med hela 1661. Vi vann med 17-3 och hade en totalslagning på 6171 en slagning som toppades utav Milla på 899. Förutom underbart spel av Milla lyckas alla i laget nå en slagning på över 700poäng. En helt underbar förmiddag spenderad i en bowlinghall.

Skribent: Annika Grönvall

Stöd BK Mistral via Svenska spel och Gräsroten eller sponsorhuset:

 

Postadress:
BK Mistral - Bowling
Jessika Jonsson, Anna Skyttes gränd 5
17676 Järfälla

Kontakt:
Tel: 087959250
E-post: This is a mailto link

Se all info