Hoppa till sidans innehåll

Ligarapport från A-laget

26 OKT 2014 19:26
Sollentuna, Ankaret, Elan och Sundbyberg har stått för motståndet under oktober.
  • Skapad: 26 OKT 2014 19:26

Sollentuna – Mistral  10-10 (5336-5239)

Förmiddagsmatch i Sollentuna. Brukar bli ganska jämna matcher oss emellan. Den här gången tog vi kommandot och spelade riktigt bra i första serien. Vann den med 1-4. Såg bra ut och alla peppade och kämpade. Det var gnet och spärr och ibland trillade käglorna vår väg och gav oss en strike lite här och var. Det var ganska svårspelat men lika för båda lagen.

Efter 2 serier så ledde vi med 3-7. När serie 3 började så fick Sollentuna vind i seglen och publiken som var på plats vaknade till liv och började låta när hemmalaget började tugga in på oss i serien. De vann denna serie med 4-1 och nu blev det livat värre från publiken som satt där och tittade. Det tände Sollentuna spelarna och vi började darra lite.

Sista serien gick med fördel till Sollentuna med samma siffror som vi vann med i serie 2. Matchen slutade lika och jag tror att Sollentuna kände det mer som en seger än vad vi gjorde. Vi fick med oss 1 poäng, men skulle ha haft 2  ;) Bäst i Mistral var Snuff på 756 och näst bäst var Goff på 742.

 

Ankaret – Mistral: 14 – 6 (5930-5573)

Efter Sollentuna fighten satte vi oss i bilarna för att fortsätta till Norrtälje och försöka sno med oss minst 1 poäng från deras hall. Annika var inte med denna match, men Emma klev in i start 8:an. När 2 serier var spelade var vi verkligen med i matchen. Det var 5 lika. Tredje serien var inte så rolig, där var Ankaret starkare än oss och vann med 4-1.

Men fortfarande hade vi chansen att ta poäng med oss hem från Norrtälje. Då behövde vi tagga till och vinns sista med en 0-5 för att få två poäng eller 1-4 för att få limpa. Nu stred vi tyvärr i motvind och Ankaret var det starkare laget och vann med 5-0 i sista. 

Tacka Benny för hjälpen i Norrtälje nere på banorna.

Bäst i Norrtälje var Pernilla på 780 och andra bäst var Milla på 774

 

Mistral – Elan  12-8  (5741-5489)

Denna eftermiddagsmatch stod Elan för motståndet. Det är alltid lika roligt att spela mot dem och se deras krutgumma Rut på banorna. Det är alltid glada tongångar när vi spelar mot varandra, hemma som borta. 

Elan kom med en oavgjord match mot Sumpan i ryggen.  Vi började matchen starkt och gick ut med 4-1 ledning efter 1 serie. Samma siffror gjorde vi i serie 2. I serie 3 så knöt vi ihop säcken med 2 tagna bort och 1 poäng på totalen. Det gjorde att matchen redan var klar inför sista serien. I sista serien så vet inte om vi tappade lite koncentration eller och Elan fick lite jävlaranamma och ville putsa till siffrorna lite, för där var dom starkare och vann med 1-4. 

Goffen stod för Mistrals högsta slagning på 782 och drog med sig bordskumpanen Johanna till fina 775, vilket var näst bästa slagning i laget.

 

Mistral – Sundbyberg 9 – 11  (5941 – 5981)

Sista fighten innan några veckors uppehåll och Sumpan stod för motståndet. Vi var taggade till 1000. I första serien gick vi ut på knock, 5-0 till oss och en fin slagning av laget på 1643. I andra så kom Sumpan tillbaka lite och vann den serien med 2-3, tyvärr förlorade vi diffen med 1 ynka poäng, men så är det ibland. Ibland för man den där lilla poängen på sin sida, ibland inte. Och i serie 2 hade vi inte den marginalen på våran sida. Annika Kilander och Annelie Blomkvist i Sumpan hade kommit igång med spelet i serie 2 och visade vägen.

Samma par malde sönder motståndet i serie 3 och visade sina lagkamrater vägen till en 1-4 i serie 3. Men vi kämpade på och försökte att behålla våran ledning. Det var jämnt och spännande. Milla och Jessan mötte storspelarna i sista serien. Vi (Jessan och Milla) kämpade för att hålla diffen nere, men det gick inte så bra. Deras bästa omgång och de får ihop 246 och 276. Tyvärr så tappade vi denna match och förlorade med 9-11. 

Bästa Mistralare för dagen var Milla på 843 och Goffen på 814. Bara att lyfta på hatten för Anneli B, 942 och Annika K 917.

Nu väntar uppehåll i 2 veckor så vi kan ladda batterierna och komma igen.

Skribent: Kamilla Christensen

Stöd BK Mistral via Svenska spel och Gräsroten eller sponsorhuset:

 

Postadress:
BK Mistral - Bowling
Jessika Jonsson, Anna Skyttes gränd 5
17676 Järfälla

Kontakt:
Tel: 087959250
E-post: This is a mailto link

Se all info