Hoppa till sidans innehåll

Bo har lämnat oss

25 MAJ 2016 22:34
Bo Lundquist, vår ”Bosse”, Mistrals grundare och riktigt stora eldsjäl gick bort i går den 24 maj.
  • Skapad: 25 MAJ 2016 22:34

Bosse årets ledare

Det är svårt att välja ord för att beskriva hur mycket Bo har betytt för vår förening och dess medlemmar genom åren.

Bo var den som tog initiativet att bilda Mistral en vårkväll i april 1991. Vi hade tidigare, även då med Bo som ledare, varit en del av Åkeshovs BK’s ungdomssektion.

Bo brann verkligen för sina ”döttrar” och hade ett otroligt engagemang i att skapa förutsättningar för att alla skulle kunna vara med. Otaliga gånger har han skjutsat till och från träningar, matcher och tävlingar. Att det inte skulle kosta så mycket att spela bowling var viktigt för Bo varför han kämpade på med försäljning av olika slag, allt från bingolotter när det begav sig till försäljning av läsk i kafeterian på sin arbetsplats.

Bo hade ett mycket stort intresse av att analysera matcherna som gått och ägnade mycket tid åt att föra statistik och utvärdera varje spelares utveckling. Det var inte helt ovanligt att bli uppringd av Bo efter en match för att han ville prata om hur det gått. Ett omfattande matchreferat skrevs också efter varje match och vi fick vid varje säsongsavslut tillbaka en utförlig sammanställning av våra prestationer.

En stor årlig händelse för Bo var alltid säsongens avslut – klubbmästerskapet. Klubbmästaren skulle koras och stor prisutdelning skulle ske. En bukett liljekonvaljer skulle varje deltagare få i sin hand, plockade av Bo själv i skogen bakom hans hus. Jag kan minnas ett år då liljekonvaljerna uteblev och Bo med bedrövat uttryck sa att det fanns inga i hela skogen, jag har letat hela dagen.

2005 bestämde sig Bo för att ”pensionera” sig från Mistral och lämna över till yngre krafter. Samma år fick han även ta emot Stockholms bowlingförbunds utmärkelse som årets ledare och även Svenska bowlingförbundets diplom för allt sitt arbete och engagemang som ledare i Mistral genom åren. Jag kommer aldrig att glömma med vilken glädje och stolthet han tog emot dessa pris i Solna en varm sommarkväll den 8 juni 2005 (se bild ovan).

Bo’s stora intresse för Mistral avtog inte för att han slutade som ledare. Så sent som i lördags satt vi och pratade bowling tillsammans över en fika. Vi pratade om årets klubbmästerskap och kommande säsong, vilka spelare vi får ha kvar och vilka som slutar. Vi tittade i den gamla klassikern ”Allt om bowling” och pratade om Bo’s gamla bowlingvänner i Åkeshov. I slutet av vår stund tillsammans frågade Bo efter årets matchprotokoll då han naturligtvis ville göra den årliga sammanställningen.

Ditt hjärta slutade slå Bo men jag är övertygad om att det fortsätter slå för Mistral vart du än är nu! För alltid är du i vårt minne!

Om du har något minne av Bo så hedra honom gärna genom att berätta om det i en kommentar nedan.

Skribent: Jessika Jonsson

Postadress:
BK Mistral - Bowling
Jessika Jonsson, Anna Skyttes gränd 5
17676 Järfälla

Kontakt:
Tel: 087959250
E-post: This is a mailto link

Se all info