Hoppa till sidans innehåll

Inställda träningar till 24 januari

21 DEC 2020 16:07
Västerviks kommun har beslutat att stänga alla kommunala idrottsanläggningar med anledning av Folkhälsomyndighetens nya riktlinjer. All träning ställs in fr.o.m idag (21/12) t.o.m 24 januari. Såvida inte andra besked kommer dessförinnan. Läs mer här.
  • Skapad: 21 DEC 2020 16:07

Bästa Pärlor,

På kommunens hemsida står att läsa:

På måndagsmorgonen har Västerviks kommuns krisledningsnämnd beslutat att omgående följa regeringens och Folkhälsomyndighetens nya riktlinjer och stänga alla kommunala idrottsanläggningar för all föreningsidrott, med undantag av Västerviks IK:s a-lag som utövar professionell yrkesmässig idrott i kommunala lokaler även närmaste månaden.

Vi lyssnar på uppmaningen om att fortsätta hålla exempelvis bibliotek och museer stängda och gör nu den nya tolkningen att kommunens idrottsanläggningar inte räknas som nödvändig kommunal verksamhet att hålla igång under den närmaste månaden utifrån fredagens besked. 

Det är olyckligt att vi hamnar i en situation med snabba nya beslut, men kommunens handlingsutrymme är mycket begränsat i den här situationen.

Om det presenteras något förtydligande om att någon idrott eller typ av anläggning kan hållas öppen under närmaste tiden ska vi självklart lyssna på det och försöka agera snabbt
, säger Anders Björlin, kommundirektör på Västerviks kommun.

Beslutet i krisledningsnämnden gäller från måndag 21 december och till och med 24 januari 2021.
Därefter gäller de senast fattade besluten från krisledningsnämndens ordförande 11 december.

DVS all träning är inställd fom idag, måndag, och tom 24 jauari.
(Såvida inte andra besked kommer dessförinnan)

Vi uppmanar alla att till dess hålla igång på egen hand/fot och se fram mot ljusare tider. Vi passerar ju vintersolståndet(årets kortaste dag) idag.

Hälsar 

Styrelsen

Skribent: BK Pärlan
E-post: This is a mailto link

  

Vmoe

bild 1

bild 3

Postadress:
BK Pärlan - Badminton
c/o Anders Werdin, Kaptensgatan 10 A
59332 Västervik

Kontakt:
Tel: 0737531190
E-post: This is a mailto link...

Se all info