Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Jesper Svensson, Team Pergamon, Teodor Samuelsson, BK Örnen, och Peter Hellström, Team Clan, tog sig vidare till torsdagens TV-sända finalspel i herrarnas Elit-SM. Jesper var nästan lika övertygande i topp under dagen som Jenny Wegner var i damernas.
 
Nora Johansson, Robin Ilhammar, Emma Halttunen och Carl Eklund tar VM-silver i mixed. I finalen blev det förlust mot Singapore i två raka serier. Sverige kan summera U21-VM med 6 medaljer varav två guld.
 
Jenny Wegner, BK Femtionian, Katrin Jansson, Spader Dam, och Victoria Johansson, Team X-Calibur, är klara för den TV-sända finalen i Elit-SM för damer. Jenny spelade stor bowling och är seedad etta inför det avgörande matchspelet.
 

Sverige tar brons i team

(2022-06-29 18:25)
Sverige tar brons i team efter förlust i tredje avgörande serie mot USA i semifinalen.
 
Carl Eklund och Robin Ilhammar vinner VM-guld i dubbel. I finalen besegrade de J. Geun/ B Junghun från Sydkorea i två raka serier. På damsidan tog Emma Halttunen och Nora Johansson brons i dubbel.
 
Carl Eklund vinner VM-guld i singel. I finalen besegrar han Ahmad Azriq bin Izamudin från Malaysia med 2-1. Robin Ilhammar tar brons.
 
Sverige har säkrat sex medaljer i U21-VM och under onsdagen avgörs det vilken valör det blir på medaljerna. Här är de preliminära tiderna som gäller för de blågula spelarna under finaldagen.
 
Idag drar Elit-SM igång under SM-veckan i Linköping. Flera landslagsstjärnor är med och kämpar om SM-medaljerna. – Det ska bli spännande och det är alltid roligt att spela Elit-SM, säger Jesper Svensson.
 
Sverige med Nora Johansson, Robin Ilhammar, Emma Halttunen och Carl Eklund är i semifinal i mixed. De vann avgörande roll-off mot Sydkorea och har säkrat Sveriges sjätte medalj. – Väldigt skönt att vara i semifinal, säger Robin Ilhammar.
 
Båda svenska lagen är vidare till matchspel i mixed. Matchspelet spelas just nu.
 
Imorgon drar finalspelet i Elit-SM igång under SM-veckan i Linköping. Två trevliga bowlingdagar väntar i Linköping och torsdagens stegfinaler direktsänds i svt.
 
Sverige lag 1 blir fyra i squad 1 i mixed på 2075 poäng. – Vi gör det bra och det är bara att hoppas att det räcker till matchspel, säger William Berggren.
 
Sverige är vidare till semifinal i Team på damsidan och har säkrat den femte medaljen för blågult i U21-VM. – Det känns jättekul och det här är den roligaste distansen när man får kämpa tillsammans, säger Emma Halttunen.
 

Herrarna utslagna i Team

(2022-06-27 15:56)
Sverige är utslaget i Team på herrsidan efter att ha blivit trea i grupp A. – Jag tycker att vi gör så gott vi kan idag men får inte till det hela vägen så det är tungt, säger Robin Ilhammar
 
Sverige är vidare till matchspel i team på damsidan. De blev fyra i kvalet på 2033 poäng. Matchspelet börjar runt kl 15.00.
 

Postadress:
BK Qvinns - Bowling
Linda Jelson, Revirgatan 6
54242 Mariestad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: jelson.linda@gmail.c...

Se all info