Hoppa till sidans innehåll
Foto: This is a mailto link; This is a mailto link

Bowlingprofiler bland oljeprofiler


När detta skrivs är det är lite drygt 14 timmar kvar till seriepremiären för säsongen 2017-18.
Vårt 4-mannalag får äran att dra de första svepande linjerna på den målning som ska bli en mycket framgångsrik & lärorik säsong för oss i BK Rudbeck.

Det är mycket som ska hända såhär innan säsongen drar igång men vi har fått det mesta på plats.
Dock så har jag insett en sak. Vi ska nog i framtiden inte vara med i den så kallade Träningsligan som bowlinghallen arrangerar.
Matcherna ligger på fel dagar & fel tider vilket gör det svårt att få ihop tillräckligt med spelare. Dessutom så upplever jag att det inte är så speciellt mycket "träning" över matcherna, vilket inte gynnar oss inför seriestarten.

Så nästa säsong tänker jag utforma ett eget upplägg med fokus på egna extraträningar & egna träningsmatcher istället. Då har vi en större möjlighet att välja dagar & tider som passar oss men också få bättre kontroll över de viktiga veckorna innan serien startar.
Ni som läst min krönika från i våras vet att det även var planen för denna säsong men det hade nog inte varit möjligt att kombinera ihop det på ett bra sätt tillsammans med våra ordinarie träningar, träningsligan & de ST-Mäst tävlingar som många i laget åker & spelar nu när säsongen börjar så tidigt.

Men denna krönikas viktigaste innehåll kommer här nedan & det gäller oljeprofiler.
Detta ständiga föremål för diskussioner där åsikter delas & inte delas.
Läget ser ut som följande just nu.
I Sollentunahallen finns det fyra större föreningar. BK Rudbeck, BwK Sollentuna, Turebergs IF & BK Ax.
De andra föreningarna har enligt bowlinghallen valt att iaf starta säsongen på profilen Allsvenskan 41. Detta är en profil vi kommer att haka på & jag ska snabbt redogöra för anledningen till det, då jag tillsammans med många av er säkert är oroliga över att den kommer vara för svår.
Detta gäller dock enbart 8-mannalagen då 4-mannalagen kommer att spela på en enklare oljeprofil som heter ABT#2

Dessa förutsättningar har vi.
Vi kan välja en egen profil, som hallen lägger på banorna till våra matcher under förutsättning att vi spelar första start. Spelar vi andra start efter något av hallens andra lag så kommer vi således spela på Allsvenskan 41.
Vi har som bekant ändrat träningstiden till 19:30 på tisdagar vilket gör att vi får nyoljade banor på träningarna. Det gör att vi får helt andra förutsättningar att träna på den svårare profilen, vilket ska ge oss enormt mycket kunskap & i förlängningen göra oss till bättre bowlare.
Det kommer också betyda att våra motståndare får det extremt svårt att möta oss i Sollentunahallen. Det kan enkelt förklaras som att alla vi i vårt lag vet svaret på en väldigt svår matematisk ekvation när matchen startar medan motståndarna ska lösa den med hjälp av papper & penna under tiden matchen pågår.
Skulle vi välja en helt egen profil, oavsett vilken vi väljer, skulle resultat bli att vi alltid tränar på den, men att vi bara ibland spelar match på den. Det är i mina ögon en sämre lösning än att börja säsongen på Allsvenskan 41.
Det ger också oss bättre förutsättningar att lyckas sportsligt & ökar ambitionsnivån i föreningen.

Men ingenting kommer gratis! Vi behöver använda alla verktyg vi har för att skapa oss så bra förutsättningar som möjligt när det gäller detta.
Därför kommer jag predika fler som tränar utan scoring plus att vi verkligen ska se till att ta ner en tränare/instruktör som kan hjälpa oss att bemästra olika oljeprofiler så snart som möjligt.
Vi ska också ha en bra & tydlig dialog angående vald oljeprofil inom laget. Alla ska få svar på sina frågor & man ska alltid ges utrymme att träna på det man anser sig vilja träna på.

Jag läser nu igenom denna krönika & inser att ni nu måste tro att Allsvenskan 41 är en oljeprofil från helvetet & att den är helt omöjlig att spela på. Då kan jag lugna er med & säga att så inte är fallet.
Den klassas inte som en ”svår profil” av de versioner av Allsvenska-oljeprofiler som finns. Sen att den passar vissa spelare bättre än andra, så kommer det alltid att vara med tanke på att alla har olika förutsättningar & olika spel.
Jag ska också självklart undersöka hur till vida man t.ex. på träningar kan olja hälften av banorna med ABT#2 & hälften med Allsvenskan 41. Det kan om inte annat vara en bra lösning om ni känner att bowlingen tappar i glädje & kärlek pga. av oljeprofilerna.

En sak är dock 100% säker. Jag kommer aldrig hävda att vi i sten ska köra på en specifik oljeprofil om det inte gynnar oss. Vår förening måste må bra & ha bowlare som mår bra. Det är A & O, ingenting får ta det ifrån vår oss.

Over & out tills vidare från Sportchefen!
// Henke Hedlycke

Uppdaterad: 02 SEP 2017 20:42 Skribent: Henrik Hedlycke
Epost: Adressen Gömd

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info