Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat AIK F 16/10


Troligtvis den tuffaste matchen på säsongen.

 

AIK F stod på schemat tidigt denna lördagsmorgon. AIK som hittills har varit, om inte det bästa laget så iaf ett av dem absoluta topp lagen i våran division. Dem har radat upp sextusen slagningar så vi visste redan på förhand att det skulle bli en mycket svår uppgift att störa dem.

Men det var ett gäng glada killar från norrort med allt att vinna som beträdde banorna i Mälarhallen.

Redan i första serien så visar AIK att man är ett mycket bra lag. Dem trummar på bra medans vi är på hälarna och några av oss har problem att hitta rätt i banorna. Roffe och Jörgen som pga. sitt mycket fina spel hittills för säsongen blivit uppflyttade till banpar nr. 1 visade vägen genom att vinna sitt bord med den solida slagningen 179p/170p. Mycket nära att plocka poäng var det nykomponerade paret Mattias/Alar som förlorade sitt bord på det absolut med snöpliga sätt som finns. En av dem behövde täcka sista rutan. Alar börjar med en jätte smäll rätt i fickan och får 5-7 kvar, trist på ett bra slag. Så är det dags för Mattias som smackar in bollen i fickan och pang! 7-10 kvar och AIK vinner bordet med 5p. Snacka om trist men stor eloge till killarna som båda två gör riktigt bra slag. Bara ren otur och dem inte sätter två kryss istället.

Så till andra serien leder AIK med 4-1 men vi tänker kriga på så vi kan åka hem med huvudena högt. Vi försöker störa AIK men dem är alldeles för heta och 1529p men trotts det så tar våra poäng-kungar Roffe/Jörgen sitt bord med 2p. Mycket starkt av dem.

Så inför tredje serien står det 8-2 till AIK och matchen är iprincip avgjord redan. Men styrkan hos oss är att vi aldrig ger upp oavsett hur illa läget ser ut. Och nu verkar det som hela laget kan slappna av och vi börjar dundra in bra slag. Vi noteras för mycket goda 1527p vilket vi skall vara mycket nöjda med men det hjälper föga då AIK gör matchens högsta serie med 1567p men vi var verkligen uppe och störde AIK på riktigt i serien. Återigen spelar Roffe/Jörgen mycket bra och gör 235p/181p pch spöar upp sina motståndare med 80p. Nu lossnar det även för Henke och Conny som bombar in 216p/186p och vinner sitt bord med 50p. Skönt för dem killarna att ta poäng då deras tidigare motståndare i matchen gjort 436p och 431p. Även den nyinbytte Allan och Lasse gör en mycket bra serie med 178p/201p men då deras motståndare gör 475p så är det inte så mycket mer dem kan göra.

Matchen är avgjord inför sista serien då AIK leder med ointagliga 11-5 men vi forsätter att ha glada tillrop och hejja fram varandra. Allan som gör ett mycket fint inhopp tar tillsammans med Lasse sitt banpar mot två bleka AIK'are. Henke och Conny spelar mycket bra och gör 196p/202p men deras motståndare är strået vassare och gör 175p/248p. Matchens spelare Roffe och Jörgen är mycket nära på att bli fullpoängare men förlorar snöpligt med 2p trotts fina 190p/199p.

Så AIK vinner sista serien med 4-1 och faställer slutresultatet 15-5 men jag tycker vi ska vara hyffsat nöjda trotts förlusten. Vi är ändå uppe och stör AIK i två serier och det är det spelet vi ska ta med oss till Brännkyrka där Hammarby väntar nästa helg.

Men det mest komiska med matchen är när deras lagledare tackar efter matchen och säger att det var en "enkel match" för dem. För visso så var det säkert de men det komiska i det hela var att deras vinst knappast berodde på honom då han var sämst i deras lag. Kanske läge för AIK att se över vem som tackar för matchen så dem slipper pinsamma kommentarer som dessa i framtiden.

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info