Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat Ängby BK/Kings Pin 4/12


Första halvan dålig, andra halvan bra.

Sista matchen innan juluppehållet gick mot Ängby BK/Kings Pin i vår Sollentunahall. Ängby/KP är ett lag vi har ganska bra koll på då vi har mött dem vid flertalet tillfällen. Vi är spelmässigt ungefär lika bra som dem men då deras hemmahall är Jakobsberg lägger man en mycket enklare oljeprofil än vår hemmahall resulterar det i att deras spelare har högre snitt än våra krigare.

Så att matchen skulle bli jämn var alla beredda på men i första serien känns det som att vi inte alls är med i matchen. Deras killar känns väldigt taggade och de hittar snabbt på våra banor. Den enda vi kan ge godkänt är Roffe som bombar in 220p och tillsammans med Jörgens 175p tar dem sitt bord. Men resten av poängen går till Ängby/KP.

4-1 i ryggen i första serien är aldrig roligt. Men nu verkar det som att alla röda lirare knyter nävarna i sina byxor och det är mycket bättre tändning i andra serien. Vi börjar tugga os in i matchen och nu börjar det se riktigt bra ut. Allra bäst går Henke/Conny som med sida 229p resp. 167p kör över sina motståndare med klara 60p. Även Gillis och Allan lyckas knipa sitt bord men det utan att övertyga. 159p x 2 är vanligtvis inget man vinner på men det var mycket skönt att vi lyckas plocka det bordet för den andra två borden samt diffen vinner Ängby/KP klart.

7-3 i ryggen efter två spelade serier så är läget inte direkt ljust. Men vi vet att vi kan och vi vet att man aldrig ska ge upp. Nu lyfter vi oss mycket och alla Rudbeckare känns ruskigt taggade. Vi byter in Göran istället för vårt nya stjärnskott Jonas som hade en tung förmiddag. Roffe och Jörgen går som vanligt i bräschen för oss andra och noterar fin fina 210p/198p och vinner sitt bord överlägset. Gillis och Allan spelar även dem riktigt bra tillsammans och håller tryggt undan på sitt bord, 189p resp. 187p. Gaphalsarna Henke och Conny fortsätter sin inslagna väg och plockar sitt bord med 66p trots att dem bara gjorde 197p resp. 169p. Nu känns det som att vi har bra fart i laget och vi har skaffat oss mycket bra slagläge inför sista serien.

Så till sista serien är det nio ruskigt taggade Rudbeckare som redan från start sätter upp ett rasande tempo. Efter ungefär 4 rutor leder vi på samtliga bord och vi har mycket bra fart i laget. Allra bäst går matchens gigant Roffe som noterar kalasfina 238p och 812p totalt. Tillsammans med Jörgen så plockar dem ohotat hem sitt banpar. Den återinbytte Jonas och Göran har det tungt och dem får se sig förbi åkta av Ängby/KP killarna i andra halvan av serien men det känns ändå bra för både Gillis/Allan och Henke/Conny har bra koll på sina bord och 4-1 hade ju räckt till vinst och 2 sköna poäng i tabellen.

Men på Allan/Gillis bordet lyckas en av motståndarna med bedriften att sätta 8 raka strike. Oturligt nog får Allan hål i ruta 8 och 9 så vi tappar bordet i slutrutorna. Mycket tråkigt för oss då våra killar noterade fina 202p och 172p.

Så nu hänger poängen på Henke och Conny. Dem måste ta sitt bord där det bara skiljer ett par poäng samtidigt som dem håller undan diffpoängen. Och det avgörs verkligen i slutrutorna då Henke lyckas täcka ut sin sista ruta och Conny sätter en enormt viktig dubbel i ruta 9 och 10 följt av en 9:a. Dem plockar hem bordet med 18p. Mycket starkt!

Vi noteras för fina 1437p och vinner diffen med 35p och lyckas reducera matchen till 10-10 vilket är ett resultat vi ska vara mycket nöjda med. Vi reser oss på ett mycket imponerande sätt efter en svag inledning. Vi visar en grym moral och det måste vara mycket jobbigt att möta oss.

För att summera höstsäsongen så är det ju bara att konstatera att vi ska vara nöjda med det vi har presterat. Vi har vunnit dem matcherna vi ska vinna samtidigt som vi har skrällt en del. Den matchen vi ska vara mest nöjda med är Hammarby borta i Brännkyrkahallen. Trotts förlust så störde vi den solklara grupp ettan Hammarby rejält och var nära på att få med oss en poäng från den matchen. Så nu är det bara att njuta av det välförtjänta jullovet och ladda batterierna. Mot varmare väder, fågelsång och nya segrar! Forza Rudbeck!

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info