Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat: Ängby/Kings Pin 28/8


Premiären avklarad.

Vi började vår säsong med en borta match mot Ängby/Kings Pin i Jakobsbergshallen. En premiär är alltid en premiär och det är svårt att veta hur formen är.
Vi visste att Ängby/KP är ett lag vi ska kunna vinna över men att det inte skulle bli en enkel match. Jakobsbergshallen är dessutom inte en bra hall, slitna banor och en oljeprofil som gör att det är massor med "skruv" i banorna gör att spelet blir ganska slumpartat.
Även Ängby/KP kändes taggade och då dem är vana vid hallen så har dem en stor fördel när det gäller att hantera dessa banor.
Första serien drar igång och det går snabbt upp för oss att Ängby/KP känns riktigt vassa. Dem trummar på i ett rejält högt tempo och vi har mycket svårt att hänga med på samtliga bord. Den enda som lyckas i första serien är Conny, men så lyckas han rejält också med 244p. Han blir bäst på planen i första serien men det hjälpter föga för Ängby/KP är genomgående bättre än oss och vinner alla bord relativ komfortabelt.
5-0 underläge i första serien är aldrig roligt men Ängby/KP gör höga 1594p mot våra mer normala 1342p. Men det är ingen idé att lägga sig ner och ge upp utan vi höll upp moralen och försökte peppa på varandra så gott det gick.
Men Ängby/KP forsätter i samma tempo även i andra serien och vi har uppenbara problem att hänga på. Dock så lyckas Roffe få till en kalas serie med 236p och när Jörgen täpper till med 164p så lyckas dem knipa sin banpoäng men resten av borden går till Ängby/KP utan att vi är direkt nära. 4-1 till dem gör totalserien 9-1 och nu ser det ut som att vi har en rejäl uppförsbacke men nu är vi nog många röd-klädda som knyter handen och vi lyckas tagga till rejält inför tredje serien och vi är fast beslutna om att vi ska försöka hinna med tåget nu innan det går.
Så nu börjar vi gneta rejält medans Ängby/KP tappar allt av sitt fina spel, troligtvis så slappnar dem av och vi känner att nu är våran chans här. Vi tar snabbt stora ledningar på två bord medans det är jämt på dem två andra. Gillis och den nyss inbytte Göran spelar riktigt bra och vinner sitt bort relativt lätt (191p/171p). Henke/Lasse lyckas också få till det och mäktar med 217p resp. 171p. Men det går tyngre på dem andra borden och dem går till Ängby/KP men vi vinner ändå serien med 3-2 då vi höjjer oss och gör 1407p mot deras 1309p.
11-4 inför sista serien betyder ju att matchen är avgjord men vi ville ändå avsluta matchen på ett hedersamt vis. Gillis och Göran har en hård drabbning på sitt bord och lyckas tillslut fixa det med ynka 2p, mycket starkt gjort!
Henke och Roffe har en intern match mot varandra och båda spelar fruktansvärt bra. Men tillslut är det junior som fixar det med en jätte serie på 279p men senior var inte så långt efter med sina 267p. Mycket roligt att se så höga slagningar.
Vi vinner serien med 4-1 och putsar till siffrorna rejält till slutresultatet 12-8.

Det vi ska ta med oss från den här matchen är dem två sista serierna då vi gör dem riktigt bra. Dem två första serierna är egentligen inte så mycket att säga om då Ängby/KP verkade spela långt över sin förmåga. En till rolig sak är att vi har två riktigt höga slagningar, Henke med 904p och Roffe med 871p.
Så nu väntar vi bara på att dem ska komma till vår Sollentunahall där en rejäl revanch är att vänta.
Nästa match går mot Concordia borta och dem övertygade inte i sin premiär så där har vi en rejäl chans. Börja ladda redan nu killar!

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info