Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat BK Kross 21/11


Banpoängen återigen i fokus.

 

Efter den mycket övertygande segern senast mot Stötarna stundade en match mot BK Kross från Sundbyberg.

Att dem är bättre än Stötarna var vi klara över trotts tabellägena lagen emellan. Kross har dock haft ett väldigt tufft spelschema hittills och har mött större delen av dem tippade topplagen, så att Kross kommer att accelerera i tabellen är nått jag är övertygad om.

Efter lite snabbt matchsnack där fokus låg på att behålla den fina stämningen och att fokusera på banpoängen äntrade vi banorna som nio riktigt laddade bowlare.

Men det märktes att båda lagen hade svårt att bemästra dem nyoljade banorna i vår Sollentunahall.

I första serien lyckas ingen i vårt lag med spelet men vi kan ändå knipa 2 banpoäng genom våra poängkungar Roffe och Jörgen som lyckades vinna sitt bord med 6p. Även det nykomponerade teamet Tommy/Lasse vinner sitt bord men med en mycket större marginal. Detta trotts att ingen av paren klarade av att göra 300p tillsammans. Våra andra två par som lyckades med klara 300p vallen förlorade dock utan att vara speciellt nära. Men underläge 2-3 känns ändå okej med tanke på spelet.

Men i andra serien så tänder vi till rejält på alla cylindrar. Det känns som att alla i laget nu börjar hitta i banorna och tillsammans med vårt härliga GO blir det stor succé! Vi spelar ut nästan hela vårt register och nu syns verkligen den fina lagandan vi har. Vi är flera nivåer bättre än Kross och noterar 1438p i serieslagning vilket är bra på våra banor. Kross höjer sig visserligen också och noterar 1333p men det hjälper föga.

Vi kammar hem en skön, och för den delen viktig 5-0 och speciellt värda att nämna är Tommy och Lasse som gör 208p resp. 195p och det krävdes verkligen bra slagning för deras motståndare gjorde 387p. Mycket starkt gjort!

Roffe/Jörgen gör stabila 369p (172p/197p) kniper sitt bord med 25p. Gillis och Allan strider till sig sin banpoäng med marginalen 20p men det mest intressanta bordet var Henke och Conny’s (185p/164p) bord då dem låg lika med sina motståndare i ruta 8 men lyckas ändå vinna bordet med 44p vilket tyder på grym moral i dem så viktiga slutrutorna.

Så till tredje serien känns det som att vi har rätt bra kontroll på matchen men som bekant får man aldrig slappna av i bowling. Det kan svänga fort.

Kanske är det så att vi tar lite för lätt på uppgiften för vi tappar mycket av det fina spelet vi hade från tredje serien. Men vi fortsätter att stötta varandra och krigar på duktigt för desto längre serien går desto mer tuggar vi oss tillbaka.

Jörgen lyckas med 214p vilket imponerar mycket allra helst då han och Roffe bara vinner sitt bord med 19p. Giganterna från serien innan, Tommy och Lasse har det däremot riktigt tungt och även Gillis/Allan förlorar sitt bord. Men serien böljar fram och tillbaka och när det bara återstår slutrutan på Henke och Conny’s bord så är diffpoängen iprincip noll. Men då våra tappra krigare lyckas täcka upp sina rutor, dock avslutar dem båda med 7 käglor i bonusrutorna och det är i underkant. Det ger BK Kross en chans att ta hem diffpoängen om deras spelare slår en strike i sin bonusruta. Men hans slag är aldrig riktigt nära strike och han lyckas bara fälla 7 käglor så vi tar hem diffpoängen med 2p. Mycket stark laginsats!

Så med ställningen 10-5 inför sista känns matchen avgjord. Att dem ska ta en 5-0:a på oss i sista känns långsökt med tanke på hur matchen hittills sett ut.

Det märks att Kross också inser detta och dem ger mer eller mindre upp och vi tappar lite av gnistan så det är en ganska avslagen match i sista serien. Det mest underhållande är att se matchens bästa par Roffe/Jörgen som visar sig från sin bästa sida och bjuder på 7 kryss i dem 7 första rutorna. Tyvärr lyckas dem inte hålla i det fina spelet hela serien ut men dem slutar på 197p resp. 177p.

Henke och Conny (169p/198p) fortsätter sitt fina spel och vinner sitt bord men det går tungt på dem två andra borden så BK Kross lyckas vinna serien med 3-2.

Så slutresultatet skrivs till 12-8 och det känns som vi gör en bra match. Det är i andra serien vi verkligen kör ifrån Kross och där lägger vi grunden till den rätt så komfortabla segern. Men skönast känns ändå tredje serien som var så jämn men där vi lyckas snuva dem på diffpoängen och mer eller mindre avgöra matchen.

Redan nu på lördag väntar Scania IF F i Södertälje bowlinghall. En bowlinghall vi har mycket lite erfarenhet av i våran förening men om man ska tyda resultaten hittills för Scania’s del så har vi en mycket god chans att knäppa dem på fingrarna. Bara att ladda och vara riktigt rejält taggade på lördags morgon så visar vi dem vad vi kan. Mot nya tvåpoängare mina herrar!

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info