Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat BK Stötarna 13/11


Solid seger.

Efter den strålande insatsen senast mot Hammarby så väntade en hemmamatch mot BK Stötarna från Sundbyberg.

Stötarna har vi haft det relativt enkelt för under dem senaste mötena. Förra säsongen vann vi väldigt enkelt över dem hemma men det berodde mer på att dem hade mycket stora problem att hantera våra banor.

Så på förhand kändes det som att vi skulle gå segrande ur denna drabbning men man ska aldrig ta ut något i förskott.

I omklädningsrummet innan matchen så pratade vi om att det skulle bli en kämpa insats för vi fick nyoljade banor och med Solletunas oljeprofil så blir det mycket svårt att göra höga siffror. Vi valde istället att fokusera allt på banpoängen och det skulle visa sig mycket lyckat.

När matchen drar igång efter den sedvanliga Bonnie Taylor låten så är det ett mycket taggat Rudbeck som tar kommandot direkt.

Roffe och Jörgen, våra poängkungar hittills på säsongen, visade hela hallen att dem är mycket kompetenta tillsammans. 210p resp. 202p gör att dem kör över sina motståndare med över 100p. Även Mathias visar att han är en mycket kompetent bowlare och öser in 203p och tack vare det bländande spelet, framförallt då han kryssar i ruta 9 och 10, så plockar han och Göran hem sitt banpar med 16p.

En till positiv överaskning var även Gillis med sina 189p. Han har verkligen lyft sitt spel den senaste tiden vilket är mycket roligt att se. I par med Allan (163p) så gär dem solida 352p tillsammans vilket ger dem segern på bordet med 53p.

Dem enda som inte lyckas ta poäng är Henke och Conny och det är bara att konstatera, 155p och 161p är helt enkelt inte tillräckligt bra.

Men 4-1 till oss efter första serien måste vi vara mycket nöjda med och 1413p totalslagning är riktigt bra. Underbar öppning på matchen.

Men i andra serien så känns det som att vi slappnar av och tar lite för enkelt på uppgiften. Roffe och Jörgen tappar allt av det fina spelet vi är så vana vid att se och Henke och Conny lyckas inte hela serien ut utan förlorar med 4 poäng. Men Gillis och Allan ångar på i ett bra tempo och gör 171p och 179p och vinner sitt bord mycket komfortabelt. Matchens Rudbeckare hittills Mathias lyckas stänka in 5 raka strike i dem 5 sista rutorna och med uppbackning av Görans 160p så lyckas dem knipa sin banpoäng med 19 poäng men det såg mörkt ut länge på det bordet. Så trots att vi tappat mycket av det fina spelet sen i första serien så lyckas vi knipa 2 banpoäng plus diffen så inför tredje serien står det 7-3 till oss och läget känns mycket stabilt.

Men är det något man inte vill göra så är det att slappna av och tänka att det är fixat. Man måste kriga till sista slaget.

Vi försöker trumma på men nu har även Stötarna börjat hitta bättre på banorna. För Henke och Conny så börjar det släppa och dem gör 190p resp. 176p (366p) och det är tur att dem spelar bra för deras motståndare gör 346p. Göran och Mathias fortsätter ta sina banpoäng men denna gång utan ett speciellt bra spel. Tillsammans har dem 282p men då deras motståndare har ännu större problem och bara gör 275p så lyckas dem vinna med 7p. Det är ett tydligt tecken på att dem lyckats med precis det vi pratade om innan matchen. Roffe och Jörgen lyckats hitta tillbaka till sitt framgångsrika spel och vinner sitt bord med 40p.

I och med att vi kammar hem serien med 4-1 poäng så avgör vi matchen med 11-4. Mycket skönt att avgöra matchen redan i tredje serien.

Så i fjärde serien är det ett gäng glada och mycket nöjda Rudbeckare som börjar rulla kula. Vi ökar lite resultatmässigt jämfört med andra och tredje serien och vi avslutar matchen på ett mycket bra sätt. En som verkligen lyckas i sista serien är Conny som spelar riktigt bra. Han hade god chans att fixa 700p strecket i sista rutan men efter ett tillsynes perfekt slag rätt in i fickan så står 7-10. Men han slutar ändå på 699p och blir bäst av oss för dagen. Han och Henke lyckas vinna sitt banpar relativt enkelt. Det är jämnare på Gillis och Allans bord men dem lyckas dra det längsta strået och vinna med 5 poäng. En mycket väl genomförd match av dem båda herrarna. Stabila Roffe och Jörgen tar också hem sitt banpar medans Göran och den nyinbytte Alar får stryk.

Men serien slutar 4-1 till oss och slutresultatet skrivs till 15-5. Ett resultat som understryker att vi lyckats med vår taktik att enbart fokusera på banpoängen.

Det finns även mycket att glädjas åt från denna match. Gillis och Allan presterar en mycket solid match och tar tre poäng. Roffe och Jörgen fortsätter vara riktiga poängmaskiner och så är det bara att imponeras av Mathias spel dem två första serierna då han avslutar serierna på ett magnifikt sätt och ser till att banpoängen går till oss. Sånt njuter man av som lagledare och medspelare. Mycket starkt av honom.

Så mycket starkt jobbat av oss genom hela matchen där vi ser till att ständigt vara bättre på allt än Stötarna. Nu är det bara att ta med sig detta, ladda om och hålla ännu bättre fokus i nästa match mot BK Kross. Börja ladda redan nu killar så kör vi i lagmaskinen Rudbeck över dem också.

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info