Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat: Concordia 4/9


Överkörning med stabilt lir.

Andra matchen för säsongen gick mot Concordia på deras hemmabanor i Brännkyrkahallen. En hall som fått ny ägare med ambitioner att göra hallens banor riktigt svårspelade med en avancerad banprofil.

Innan matchen kändes det att vi var riktigt taggade och spelsugna. Kanske var det revanchlusta sen senast mot Ängby/Kings Pin.. Vem vet?

Vi hade lyckats låna in Mattias ifrån vår samarbetsklubb Scoop och vi var nog flera i hallen som var sugna på att se vad han gick för i den vackra, kärleks-röda Rudbecks tröjjan.

Första serien drar igång lite stapplande från båda lagen, banorna var sannerligen inte lätta men vi ska nog vara nöjda med att det var en match innan oss så vi inte fick nyoljat. Då hade det blivit ännu svårare.

Bäst på planen i första serien blir våran Conny med 195p vilket är riktigt bra efter rådande förhållanden och tillsammans med Alar lyckas dem vinna sitt bord med 11p trotts att Alar har det riktigt tungt. Även Gillis spelar riktigt bra och fixar till 189p.

Men utan att vi spelar så speciellt bra så lyckas vi ändå vinna första serien med 5-0 vilket till stor del beror på att Concordia hade mycket stora problem. Dem lyckades bara göra 1227p vilket är väldigt lågt. Men vi tackar och tar emot, mycket skön start för vår del utan att spelet riktigt stämmer.

Men i andra serien känns det som att spelet släpper och många börjar hitta in. Nu peppar vi varandra och får upp ett riktigt bra tempo där hälften gör runt 200p och andra hälften är vid 150p strecket. Men vi ökar från föregående serie med 64p och gör 1398p. Bästa paret blir Henke och Mattias (200p/202p) men största ökningen står Alar för och smäller dit med en 200p serie. 9-1 till oss inför tredje känns ruggigt bra.

Men just 9-1 mot Concordia gav oss dåliga minnen. Vi ledde med det över dem en gång för ett par säsonger sedan och lyckades förlora matchen med 11-9. Men vi enades om att det inte skulle bli någon sådan repris och peppade varandra rejält.

Så när tredje serien startar så verkar det som att Concordia har blivit stärkta av det faktum att dem slagit oss från samma underläge och spelar väldigt bra helt plötsligt. Men några som verkligen plockar fram ett imponerande spel är Roffe och Jörgen. Dem bombar in 202p och 215p och tur är väll det för deras motståndare spelar också bra. Men den verkliga kampen utspelar sig på Henke och Mattias bord. Henke spelar stabilt serien rakt igenom och gör 208p men Mattias har det tyngre. Ledningen växlar och inför dem sista 4 rutorna är det underläge men då plockar Mattias fram en enorm fighting vilja och krigar in 3 strike i dem 4 sista rutorna och vi lyckas vinna bordet med 32p. Så istället för 10-5 och fortsatt liv i matchen så dödar vi den genom att ta 2 banpoäng i serien och ordna ställningen 11-4.

Så inför sista är det idel glada miner och vi kan välförtjänt slappna av. Det märks dock inte så mycket på spelet då vi ändå gör 1400p och det ska vi vara nöjda med i avgjort läge. 4-1 till oss slutar serien, totalt 15-5 till oss vilket vi ska vara mycket nöjda med.

Dagens positiva överraskningar är Gillis som gör 720p vilket är mycket kul att se då han tränat sparsamt i sommar och att lånet Mattias blir lite av en matchhjälte i tredje serien.

Så nu är det bara att suga på karamellen en stund, ladda om och göra matchen på söndag mot Gullmarsplan minst lika bra.

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info