Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat: FOC Fartsta 19/9


Jämn match på svårspelade banor.

 

I säsongens andra hemma match stod FOC Farsta för motståndet. Förra året mötte vi dem bara på borta plan, en match som tyvärr för oss rödklädda slutade med förlust.

Men vi visste om innan matchen att vi har betydligt mycket större chans att besegra dem i vår egen hall som numera är väldigt svårspelad tackvare en knepig oljeprofil.

Matchen börjar i ett sävligt tempo. Det märks att båda lagen har mycket svårt att hantera underlaget och det är länge jämt i serien. Den enda som gör det riktigt bra är Roffe som skruvar in 206p och tillsammans med Jörgen lyckas dem ta sin banpoäng relativt enkelt. Conny och Göran tar snabbt en stor ledning i sin serie men när en Farsta spelare på deras bord sätter ett par strike i rad så går dem förbi och vi förlorar den banpoängen. Även Gillis och Allan var mycket nära att vinna sitt bord trotts ett ganska dåligt spel. Men motståndarna lyckas gå förbi dem i sista rutan och vi förlorar bordet med ynka 2p. Diffpoängen går till Farsta med 14p

Så till andra serien är det underläge med 4-1. Inte en speciellt rolig början men vi kände ändå att vi varit ganska nära och att vi inte hade några planer på att lägga oss ner och ge upp.

Det låga tempot resultatmässigt forsätter även i andra serien och båda lagen sänker sig men den här gången är det vi som vinner diffpoängen med 15p. Så matchen har hittills varit helt jämn rent resultatmässigt. Vi tar 2 banpoäng genom bländande spel av Roffe/Jörgen som smackar in 192p/200p = 392p vilket är mycket bra i vår hall. Även Conny och Göran tar sin banpoäng men utan att spela bra, men starkt av dem att vinna bordet.

3-2 till oss ger ställningen 6-4 till Farsta inför tredje men nu har vi verkligen vaknat. Första halvan av serien är det bästa på hela matchen. Vi börjar spela allt bättre och det är mycket pushande och stöttande mellan banparen. Så efter första halvan leder i på samtliga bord. Men det är stentufft och skiljer inte många poäng. Dock så lyckas Farsta mycket bättre än oss i sista halvan av serien och kliver ifrån på 2 bord. Men Gillis och den nyinbytte Alar vinner sitt bord och Henke/Tommy vinner sitt. Dock går diffpoängen till Farsta och ställningen inför sista serien är 9-6 till Farsta. Men det har hela tiden känts mycket jämnare än så.

Så inför sista serien är det bara full fart framåt som gäller. Dock så får Farsta riktigt bra ordning på spelet och noterar matchbästa med 1396p och då hjälper det föra att vi gör vår matchbästa serie med 1320p. Vi lyckas dock ta två banpar och äntligen så lossnar det för Henke/Tommy (188p/190p) som fram till sista serien har gjort en klart underkänd match, dem två har mer att bevisa. Även trygga och stabila Roffe/Jörgen lyckas ta sin banpoäng.

Slutresultatet blir 12-8 till gästerna från söderort men det hade mycket väl kunnat sluta 10-10, men dem var helt enkelt lite bättre än oss för dagen. Bäst i vårat gäng blev ”Slaktaren” på 725p vilket är godkänt. Dock måste vi andra höja oss ett par nivåer.

Men det är inget att deppa för. Det är bara att träna rejält och bra nu i uppehållet på 4 helger och se till att vi är ännu bättre förberedda när det drar igång igen. Framförallt så ska vi se till att lära oss den nya oljeprofilen då det syns att många har problem med den.

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info