Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat HIF F 23/10


Bästa matchen hittills.

 

Efter en riktigt tung match senast mot AIK så väntade nu Hammarby på borta banor i Brännkyrkahallen.

Hammarby har hittills på säsongen visat att dem kommer att bli ett av dem absoluta topplagen i våran division så vi visste innan matchen att det skulle bli tufft, men inte omöjligt.

I omklädningsrummet innan matchen pratade vi om att dem var bra men att vi skulle ge dem en rejäl kamp om poängen.

När matchen börjar märks det att vi lyckats ladda rejält för vi öppnar i ett ursinnigt tempo. Med mycket glada tillrop och peppning så sliter vi oss till en 4-1 ledning när den tioende rutan är spelad och det var nog inte Hammarby berädda på. Det var dock väldigt jämt då vi gör 1401p och HIF 1383p. Bäst av alla i vårt lag är Gillis med 213p som tillsammans med Allan vinner sitt bord. Poäng-maskinerna Roffe och Jörgen kontrollerar hem sitt bord komfortabelt men dessto tuffare får våra två gaphalsar Henke och Conny. Men efter en kamp in på dem sista slagen så vinner dem sitt bord 14p.

4-1 till oss var det nog ingen som vågat tro på innan matchen men nu känns det som att Hammarby börjar tar oss på allvar för första gången i matchen. Dem taggar till rejält och gör matchens bästa serieslagning på 1515p men tack vare att vi också höjjer vårat spel så hänger vi på dem hyffsat. Mathias och Lasse har det verkligt hett om öronen då Lasse måste slå ner 8 käglor i sista slaget för att få lika på bordet med det struntar han i och smäller in med ett kryss istället. Det var verkligen underbart att se! Henke och Conny har lekstuga på sitt banpar och gör 228p och 213p vilket är matchens högsta bordslagning så serien slutar "bara" 3-2 till Hammarby.

Med läget 6-4 till oss så märks det att Hammarby är märkbart tagna av våran första halva av matchen. Detta hade dem inte räknat med. Vi fortsätter att stötta varandra mycket bra även i tredje serien och den som är allra hetast är Mathias som öser in 220p och tillsammans med Lasse vinner sitt bord. Roffe/Jörgen slår även sina motståndare utan att dem pressas speciellt hårt. Men en ruskig kamp utspelar sig på Henke och Conny's bord. Det står och väger hela vägen fram till sista rutan men då Henke tyvärr ställer upp en allt för svår uppställning i sista rutan och Hammarbyarna täcker ut sina så vinner dem bordet med ynka 8p. Trist men sådan är bowlingen. Hammarby vinner alltså serien med 3-2 men med ställningen 8-7 till oss inför sista så är det fortfarande vi som sitter i förarsätet.

I sista serien så känns det som att våran ork börjar tryta men det är inte så konstigt då matchen hittills varit ett rejält krig. Men vi känns ändå beslutsamma att kämpa hela vägen in i kaklet. Mathias och Lasse vinner sin serie med hyffsat solida 158p och 188p. Men dem som gör det bäst av oss är Gillis och Allan med 208p resp. 185p men då en av deras motståndare drämmer in en 259p serie så förlorar dem sin serie med 40p. Dem två andra borden vinner Hammarby relativt komfortabelt så slutresultatet skrivs till 11-9 till Hammarby.

Men trotts denna något snöpliga förlust så är det nio nöjda Rudbeckare som går in i omklädningsrummet. Vi gav dem en rejäl match och vi bevisar verkligen för oss själva att vi kan och att vi kommer att kunna skrälla i fler matcher denna säsong.

Denna match ska vi verkligen ta med oss och i nästa match mot BK Stötarna ska vi prestera en minst lika bra kamp. Detta kändes verkligen som säsongens bästa match hittills.

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info