Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat: NBC Gullmarsplan 19/9


Seger utan skönspel.


Hemmapremiär är alltid speciellt. Och efter ett återbud av Tommy så var vi 8 fräscha spelare som hade tagit oss ner till hallen.
Vi fick ändra om lite i uppställningen för att få ett mer toppat lag, men förändringarna mottogs utan problem och det var nog ett klokt val av UK att korrigera laget för att få oss mer spetsiga.
Motståndarna NBC Gullmarsplan är ett lag vi aldrig tidigare mött och ett lag vi visste väldigt lite om. Det som lyckades luska fram var att dem bestod av spelare med lite rutin men med stort engagemang.
När vi kom ner till hallen så var luftfuktigheten 67% och vi förstod snabbt att det här skulle bli en tuff match då fuktigheten gör att ansatsen blir extremt sträv och att fingrarna har en tendens att fastna i klotet. Jobbiga problem att ha med sig en hel match och omöjliga att skydda sig emot.
Men efter vår sedvanliga uppvärmning med Bonnie Tylor i stereon så var det ett rejält taggat Rudbeck som inledde matchen i ett lågt tempo.
Den nya oljeprofilen som finns i Sollentunahallen är mycket svår spelad och det märktes att den här matchen skulle bli mer kamp än skönspel.
Första serien slutar 2-3 men det var länge jämt men dem lyckades knipa diffpoängen i slutrutorna. Men det var mycket låga resultat rakt igenom. Dem enda som får godkänt är Roffe och Jörgen som tillsammans gör 349p men även Henke och Conny tar poäng med sina 329p men det beror mycket på att deras motståndare spelade dåligt. Totalslagning 1242p är något vi inte ska skriva hem om.
I andra serien så känns det bättre. Vi lär oss banorna och börjar hantera problemen på ett bättre sett. 1299p är fortfarande inte speciellt bra men vi får vara nöjda och det känns som vi börjar jobba oss rejält in i matchen. Serien slutar 4-1 till oss men anmärkningsvärt är att Roffe och Jörgen som är bäst i vårat lag slagningsmässigt är dem enda som inte tar poäng. Göran/Alar gör
327p (183p/144p) och Gillis/Allan gör 324p (162/162). Det är slagningar man vanligtvis inte tar poäng på men Gullmars hade mycket svårt att prestera på våra banor. Henke/Conny lyckades faktiskt vinna med 292p (132p/160p) men det var Connys förstjänst då han under press sätter en viktig dubbel i slutrutorna, seger marginalen blev bara 16p.
I tredje serien är det stor islossning på oss från norrort. Vi taggar till rejält och samtliga spelare höjjer sig ett par divisioner och vi gör för dagen mycket höga 1483p. Dem som lyckas allra bäst är Göran/Alar som gör maffiga 404p (189p/215p) och Gillis/Allan (193p/213p) som lyckas med bedriften att slå sina motständare med 175p. Även Roffe och Jörgen börjar hitta in (192p/180p) och 5-0 segern känns helt solklar.
Nu kanske många tror att jag glömt nämna Henke och Conny. Men att vinna på 301p (175p/126p) beror ju mer på att motståndarna spelar dåligt. Förövrigt ett genomgående tema för dem killarna under hela matchen ska det visa sig.
Så 11-4 inför sista serien är matchen avgjord och efter våran urladdning i serie 3 så ar vi svårt att mobilisera om.
Serien slutar 2-3 och Roffe/Jörgen och Henke/Conny är dem två paren som tar poäng. Inte så mycket att säga om, vi försökte hålla humöret upp och forsätta hejja på varandra vilket vi också lyckas med.
Så slutresultatet 13-7 känns helt rättvist då vi i tredje serien verkligen visar vad vi kan. Fullpängare idag blir Henke/Conny men helt utan att övertyga. Dem som får godkänt idag är Roffe (721p) och Jörgen (704p) som blir 1:a och 2:a i vårt lag.
Det kändes som en riktig krigar match under mycket svåra förhållanden och det är alltid skönt att vinna trots att vi inte gör en speciellt bra match rent spelmässigt.
Nästa helg är det match mot Farsta i vår Sollentunahall och då får vi hoppas att förutsättningarna för att kunna prestera fina siffror är bättre men att våran kämpaglöd är minst lika bra.

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info