Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat Scania IF F 27/11


Långresa med tråkigt resultat.

I lördags var det dags för säsongen längsta resa. Scania IF F väntade på oss i Södertälje bowlinghall. Det är en hall vi har väldigt lite erfarenhet och den enda som kunde minnas att han spelat i den hallen tidigare var Jörgen och det var för ca 20 år sedan.

Dagens största utropstecken var annars att vi spelade med en debutant i form av Jonas Levin. Ska bli mycket intressant att följa hans framtid i den så vackert röda Rudbeck tröjjan.

Men för att återgå till matchen så började den tungt för våran del. Vi konstaterade snabbt att deras oljeprofil var mycket svårhanterlig. Dem enda som lyckas hantera dem i vårt gäng var Henke och Conny som tillsammans lyckas med 373p (222p/151p). Resten av våra killar hade det tyngre. I första serien var vi aldrig riktigt nära Scania så dem vinner ganska komfortabelt med 4-1.

I andra serien så tappar Scania en hel del av sitt spel men vi lyckas inte lyfta vårat spel och hota dem. Det är åter igen Henke och Conny som håller vår fana högt och vinner sitt bord relativt enkelt. Dem annars så poängsäkra Roffe och Jörgen är nära sina motståndare men Scania killarna på deras bord lyckas bättre i slutrutorna och vi förlorar bordet med 11p. Alar och Jonas har det riktigt tungt, en av banorna på deras bord packar ihop och när alla andra har spelat klart så har dem en halv serie kvar. Det brukar kunna vara väldigt nervöst när man har hela sitt lag bakom sig men det verkar inte våra killar bry sig om. Det var till och med så att vår debutant lyfte sitt spel av den pressen. Sånt är mycket roligt att se! Mindre roligt att se är resultat tavlan där det står 8-2 till Scania.

Så ordentligt försenade så drar tredje serien igång men då bana fyra är ospelbar så flyttas ett par upp till banorna 11-12 vilket gör att vi har laget utspritt i hela hallen.

Men vi forsätter att ha bra glöd och glada tillrop och nu känns det som att vi äntligen lyckas komma in i matchen. Vi har bra koll på serien och leder på samtliga bord efter ett par rutor. Henke och Conny lyckas köra över sina motståndare med hela 107p och tack vare det så tar vi hem diffpoängen. Roffe och Jörgen utkämpar ett ruskigt krig på sitt banpar. Men trotts många smällträffar rätt i fickan så lyckas dem inte få med sig dem så viktiga strikearna. Snöpligt nog förlorar dem bordet med minsta möjliga marginal, dvs. 1p. Och det kändes inte alls rättvist de dem spelade mycket bra utan att få utdelning för det. Trist men sådan är bowlingen. Alar/Jonas och Gillis/Allan är inte långt ifrån sina motståndare resultatmässigt men i slutrutorna lyckas Scania bättre och vi förlorar serien med 3-2. Men det hade lika gärna kunnat blivit 4-1 till oss kändes det som.

När sista serien börjar ligger vi under med ointagliga 11-4 och matchen tappar i intensitet. Henke och Conny är nära att bli fullpoängare men får ge sig på målsnöret och förlorar bordet med 11p. Roffe och Jörgen lyckas tvåla till sina motståndare och det var även Gillis och Allan nära att göra men dem får ge sig med 13p. Men dem sistnämnda ledde länge i sin serie men återigen lyckas Scania gå förbi i slutrutorna.

Slutresultatet skrivs till 15-5 men det kändes som att vi var mycket närmre än så. Vi förlorar många bord med ytterst få poäng.

Ska vi sumera det mest positiva med matchen är det att vår debutant Jonas har klarat av sin första match som bowlare och det med betyget godkänt. En annan positiv sak är att vi nu slipper spela mer i Södertäljebowlinghall då den inte var någon direkt upplevelse. Mycket konstig oljeprofil och mycket struliga banor.

Nu släpper vi Scania matchen och blickar vi framåt, närmast väntar nu Ängby/Kingspin på lördag. Det är ett lag vi förlorade senast mot med 12-8 men det var i deras hemmhall. Nu kommer dem till våra svåra Sollentuna banor och det är en stor fördel för oss. Jag kan lova alla att det kommer att stå nio mycket taggade Rudbeckare på banorna på lördag för nu är det revanch dags. Mötet kan också betyda mycket i tabellen då dem ligger precis framför oss och vinner vi går vi upp på samma poäng. Det är som upplagt för en riktig krigarmatch. Börja ladda redan nu boys!!

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info