Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat: Ängby/Kings Pin 23/1


Brandlarm och ridå.

 

Efter en ganska så bra helg senast mot Farsta och Värtan så väntade Ängby/King's Pin hemma i Sollentuna.

Ängby/King's Pin är ett lag vi vet att vi ska vinna över och senast vi mötte dem, då i Jakobsberg så var matchen så gott som avgjord efter 3 serier och då gjorde vi en bra match.

Men kanske var det så att vi tog lite för lätt på uppgiften för när första serien väl drar igång efter att hallens brandlarm satte igång, vilket ledde till ett litet avbrott emellan uppvärmningen och matchstart, så står vi på hälarna. Ingen av oss presterar nämnvärt bra men trotts ett dåligt spel av oss lyckas dock det gamla radarparet Gillis/Lasse knipa sin banpoäng. Även Henke/Göran är nära att vinna sin banpoäng men dem förlorar med 10p trotts att dem ledde stora delar av serien. Så 4-1 till Ängby/King's Pin efter första serien beror inte på att dem spelar bra utan att vi är långt ifrån normal standard.

Vi försöker peppa varandra inför andra serien men det ger inget utslag, visserligen höjjer vi oss men bara med 5 poäng, från 1250p i första serien till 1255p i andra, och det vet vi alla är mycket långt under våran normala förmåga. Trotts ett haltande spel lyckas Gillis/Lasse återigen ta sitt bord och Roffe/Harry vill inte vara sämre dem och vinner sin banpoäng också. Tyvärr förlorar vi diffpoängen stort och resultatet efter två serier är 7-3 till gästerna.

Så inför tredje serien ser det tungt ut men nu känns det som att vi inser allvaret. Vi lyckas få bra flyt i spelet och nu höjjer vi oss avsevärt. Värda att nämna är paren Henke/Jörgen med 416p och Roffe/Harry med 408p och nu känns det riktigt bra. Även Conny/Alar ger sina killar en bra match och lyckas ta igen ett ganska stort underläge efter halva serien och går under ett par rutor förbi sina motståndare, mycket tack vare en längre strikeföljd av Conny men tyvärr lyckas dem inte riktigt hela vägen fram och förlorar bordet med 10p. Men nu känns det som att vi har riktigt bra fart i laget och nu ska vi verkligen ge dem en tuff match i sista serien.

Så i sista serien är det bara 5-0 som gäller. Conny och Alar börjar dock lite svagt med många hål men dem lyckas ta igen försprånget deras motståndare har och går förbi i slutrutorna och vinner bordet med 30 poäng, det var en mycket stark prestation. Henke och Jörgen avgör sitt bord tidigt och bombar tillsammans in 414p. Gillis och Lasse lyckas dock inte hänga på deras motståndare som spelar bra och gör 369p, men inga hårda ord över dem för dem tillsammans tar 2 poäng vilket måste ses som godkänt. Roffe och Harry ser länge ut att kunna fixa sitt bord och kvittera matchen men i sista rutan lyckas Ängby/King's Pin killarna gå förbi och vinna bordet med 13p.

Så ridå ner. Förlusten ser ut att svida på vårat lag och det är inte så konstigt, vi vet ju att vi är bättre än Ängby/King's Pin men det är en klen tröst när resultatet visar förlust me 11-9. Men det finns positiva saker som ska vi ta med oss till nästa match. T.ex. så reser vi oss på ett mycket fint sätt efter en rejäl kräftgång i två serier och lyckas sånär vända matchen. Jörgen gör ett kalas inhopp och "Slaktaren" noterar fina 414p. U.K. kommer även att göra en hel del förändringar i laget för att försöka få bättre fart på våra killar. Nu är våran blick fäst på Östhammar BS som väntas hemma i Sollentuna den 30:e jan. Då ska vi minsann ta hem två sköna och minst lika behövliga tabellpoäng!

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info