Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat: BK Stjärnan 28/3


Stabil överkörning.

Motståndet i sista matchen för säsongen stod BK Stjärnan för, ett lag som vi ska ha lätt emot om man ser till hur deras spel sett ut hittills på säsongen.

Och det var idel glada miner i omklädningsrummet innan matchen men det är ju som bekant livsfarligt att ta enkelt på motståndet innan match.

Men vi kom överens om att vi skulle se till att spela riktigt bra för att få en fin avslutning på säsongen så när vi klev ner till banorna var vi nio riktigt spelsugna killar.

Att vi var taggade visade sig tydligt i första serien. Vi sätter upp ett bra tempo på samtliga bord och kliver ifrån på två bord. Men Gillis och Alar får det ganska tufft men lyckas ändå kliva ifrån sina motståndare i slut rutorna. Även Roffe och Jörgen får det jobbigt trotts att dem spelar bra, men dem visar fin moral och lyckas vinna bordet med 12p (174p/190p) men det var länge hårt på det bordet. Bäst i serien blir Henke med 232p vilket är mycket bra. 5-0 till oss och laget andades spelglädje.

Men till andra serien har vi verkligen bra fart i kloten, vi spelar fruktansvärt bra hela laget och två killar som verkligen har ös i matrialet är "Skruvkungen" och "Slaktaren". Dem detroniserar sina motståndare med serier på 204p och 232p. Nu lossnar spelet ordentligt för Alar som öser in 191p och tillsammans med Gillis 180p så vinner dem sitt bord komfortabelt. Vårat nya radar par Tommy och Harry spelade även dem bra, 171p och 191p, så klev även dem ifrån på sitt bord. Dem enda som hade lite problem var Henke och Lasse men ett bra spel på Lasse (191p) och ett stabilt spärrspel på Henke (170p) gör att dem vann ganska överlägset men det kändes inte helt övertygande då båda herrarna hade problem, kryssen från första serien hade försvunnit.

1530p slutade slagningen på och det är mycket bra, allra helst i Sollentunahallen då den är erkänt svårspelad. Ställningen inför sista serien är minst sagt övertygande 10-0.

Men nu händer tyvärr det som är så lätt hänt, nu när matchen så gott som vunnen så slappnar vi av och med det kommer missarna. Dem enda som trummar på är "Legendaren Tommy" och hans vapendragare Harry, som gör det riktigt bra med 170p resp. 200p i slagning. Henke och Lasse vinner också sitt bord men utan att spela bra. Roffe/Jörgen spelar inte heller bra medans deras motståndare har bra flyt i spelet, deras motståndare i den serien ska ha beröm för dem två tjejerna gör en genomgående riktigt bra match. Gillis och Alar har det riktigt tungt men deras serie är länge jämn, Alar har chansen att fixa serien i sista rutan men det krävdes två kryss i avslutningsrutan, och han lyckas med den första och levererar även en kalas boll i andra men sjuans kägla vill inte ramla och dem förlorar med ynka 7 poäng.

Men i sista serien taggar vi om och nu ser Stjärnan trötta ut. Vi kliver ifrån dessto längre serien går men inte utan bekymmer för dem enda vi kan ge godkänt i sista serien är Roffe/Jörgen (184p/189p) Stjärnan orkar dock inte på dem andra borden så serien går ganska så lätt till oss utan att vi behöver förta oss.

Så 18-2 till oss talar sitt tydliga språk. Hela matchen kändes som, om man skall använda en klassisk kommentar, som spel mot ett mål. Härligt att se sju killar över eller riktigt nära 700p strecket.

Men till matchens hjälte utses ändå Jörgen. Slaktaren kändes som strået vassare än alla på planen idag och han gör en riktigt bra match.

Andra roliga saker är att legenden Tommy och Harry, mannen med en formkurva som forsätter peka mot skyarna tar 4p och även att Henke och Lasse lyckas gneta sig till 4p. Andra serien ska vi också vara väldigt nöjda med, kan vi ligga runt 1530p varje serie i framtiden så är vi snart i div. 1 och tampas med dem stora fiskarna.


Avslutningsvis vill jag bara tacka alla för en fin säsong, nu lyckades vi inte riktigt hela vägen fram till ett kval uppåt men det känns som att vi har riktigt kul när vi spelar och att våran formkurva har sett riktigt bra ut nu på våren. Så tack allihopa för en bra säsong och det är bara att börja ladda inför höstens bataljer. Heja Rött!

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info