Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat Farsta/Värtan 16/1


Täta matcher och blandat resultat.

 

Helgens borta sväng började med ett besök i Högdalen där FOC Farsta stod för motståndet. Trotts en mycket tidig matchstart, kl 09:00, så kändes vi på tårna i omklädningsrummet och det skulle visa sig att vi var riktigt taggade.

När uppvärmningen var klar och matchen började så var det full fart framåt gällde, vi sparade inte på krutet utan körde fullkomligt över Farsta i första serien. När dem tio första rutorna var spelade hade vi fått ihop 1553 poäng i totalslagning, vilket är fruktansvärt bra. Rolf 269p, Göran 201p, Gillis 197p, Henke 196p, Harry 186p, Allan 181p, Lasse 174p och Alar 149p vilket ger ett snitt på 194p!! Det är verkligen en storstilad insats vi presterar och vinner serien med 5-0 och då presterar Farsta en riktigt bra serie på 1471p

Men det känns lite som att luften går ur oss efter den öppningen, i andra serien så går det trögare medans Farsta forsätter trumma på. Vi lyckas bara få ihop 1339p vilket är alldeles för lågt och när Farsta gör 1437p så nu vinner dem med serien med 5-0. Den enda Rudbeckaren som vi kan ge godkänt är Allan som gör 187p.

Så nu är det bara börja om trotts den fina första serien, men det är ingen idé att hänga med huvudet och vi lyckas få fart på spelet igen. Serien blir otroligt jämn men vi har verkligen inte dem små marginalerna på vår sida. Vi förlorar diffpoängen med två poäng och inte nog med det Alar/Göran förlorar sitt bord med 13 poäng och Henke/Lasse förlorar med tio poäng. Så det hade lika gärna kunnat sluta 4-1 till oss men nu slutar den samma siffror fast till Farsta's favör.

Så nu står det 9-6 till Farsta inför sista men vi har långt ifrån givit upp. Vi lyfter oss och hjälper varandra med glada tillrop och efter ungefär halva serien leder vi alla fyra borden men det är återigen dem små marginalerna som avgör till Farsta's fördel. Det är bara Henke och Lasse som vinner sitt bord men det är nära på Roffe/Harry och Jörgen/Allan borden där 18 poäng resp. 12 poäng blir marginalen till Farsta's fördel.

Så matchen slutar med förlust 13-7 men det var en mycket jämnare match än vad slutresultatet visar. Vi gör en fullt godkänd match och framförallt den första serien är något vi verkligen ska ta med oss in i framtiden. Roffe står dessutom för en fantastisk insats med 855p. Stor guldstjärna till honom!

 

Så efter matchen i Högdalen bär det av genom hela stan till Lidingö där Värtan väntade på oss. Vi var väldigt glada att det var försenat så vi fick några extra minuter att äta och ladda om på.

Vi blev lovade nyoljade banor av hallpersonalen och jag var förberedd på att det skulle bli riktigt tufft att slå bra resultat då Lidingöhallen är erkänt svår. Men oljningen uteblev och det kanske vi ska vara tacksamma för, men helt säkert är iaf att det förändrade förutsättningarna kraftfullt.

Vi försöker tagga till rejält men vi blir snabbt varse om att hallen är svår spelad. Dem enda som spelar bra är Henke/Lasse bordet med 226p/178p vilket är riktigt bra och dem lyckas även vinna sitt bord men serien går till Värtan med 4-1.

I andra serien så känns det som att vi börjar komma in i matchen, vi börjar lära oss banorna medans Värtan nog börjar slappna av lite. Jörgen kommer in istället för en ryggskadad Allan och i par med Gillis lyckas dem vinna sitt bord med en slagning på 342p. Även Henke/Lasse kniper sitt bord om än med bara 13 poäng. Men nu känns det som att vi har fått upp flåset efter den något tröga inledningen och att vi dessutom har en mycket pådrivande Conny som stöttar ger oss ännu mera luft under vingarna så när andra serien är avklarad och Värtan leder med 7-3 så ger vi oss fasiken på att nu ska dem verkligen få kämpa för att vinna matchen.

Och så i tredje serien hettar det till rejält. Vi lyfter oss avsevärt och nu har vi bra flyt och hela laget hjälper varandra med mycket rop och klappar. Roffe/Harry vinner sitt bord med 171p/192p men det växlade fort på deras bana och Henke/Lasse presterar en mycket, mycket bra serie och gör 215p/233p och vi göra fina 1470p i serieslagning. Nu har vi verkligen bra fart och med Conny i ryggen så känns det som att vi presterar det där lilla extra som får Värtan att helt tappa spelet.

Så inför sista serien är det bara en sak som gäller, vi ska vinna med 5-0 och ta hem matchen. Serien börjar bra, men det är jämt på alla bord. Men nu plockar vi fram det lilla extra. Roffe/Harry presterar 210p/191p vilket är riktigt bra och dem lyckas vinna sitt bord med 26p men det satt hårt inne. Henke/Lasse lyckas i anda hälften av sin serie gå ifrån deras motståndare rejält och vinner med 46p men seriens prestation står verkligen Gillis/Jörgen för, dem slår tillsammans 406p och vinner sitt bord med 20p vilket är underbart att se. När det verkligen betyder som mest kliver dem in och slår sina motståndare med ett bländande spel. Tyvärr lyckas inte Alar/Göran nå hela vägen fram på sitt bord men vi vinner ändå serien med 4-1 och lyckas gå ikapp till 10-10. Och det var verkligen en riktigt skön upphämtning! 1480p blir slagningen och det är också riktigt skönt att se att vi verkligen kan prestera när det behövs som mest.

Så med en riktigt härlig laginsats lyckas vi ta en poäng och den kan visa sig värdefull i slutet av säsongen då vår tabell är ett riktigt "geting bo"

Matchens insats står ändå Conny för. Med hejja rop och high five's så lyfter han hela laget så trotts att han inte spelade själv så har han ett stort inflytande på resultatet.

Så nu känns det jätte bra inför nästa helg när Ängby/Kings Pin's väntas hemma i Sollentunahallen. Då ska vi försöka starta matchen som mot Farsta och avsluta den som mot Värtan. Det är bara att börja ladda mentalt redan nu!!

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info