Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat Hagalund 9/1


Alltid jämna matcher mot Hagalund.

 

Att det skulle bli en stentuff kamp mot Hagalund var något vi förstod redan innan matchen, men inte att den skulle bli så jämn så dem sista rutorna på ett banpar skulle avgöra hela matchen.

Trotts att det var en riktigt tidig match så var vi med bra från start. Henke och Roffe hade hittat högsta växlen från början och dundrade in 236p resp. 214p och även Conny och Göran spelade bra och lyckades knipa sin banpoäng efter en helt okej slagning på totalt 353p. mot motståndarnas 343p. Lagets totala slagning blir 1464p och med det vinner vi även diffpoängen. Så 3-2 till oss efter en klart godkänd första serie.

I andra serien så lyckas vi knipa två banpoäng trotts att spelet sviktar. Vi noterar en total slagning på 1300p och det är för lågt, så enkelt är det. Men det är starkt av oss att ändå vinna två bandpar och det är återigen Henke/Roffe och Conny/Göran som fixar poängen även om dem två sistnämda gör det med en ynka poäng.

Tredje serien så förbättrar vi spelet avsevärt. Nu presenterar sig även Lasse och Gillis i matchen och tar sin banpoäng med 157p resp. 198p i slagning. Även matchens stora överraskningar Conny och Göran tar sin banpoäng, Conny sätter 5 raka strike i slutrutorna och efter en slagning på 200p och 148p vinner dem "bordet" med sju poäng i marginal. Serien slutar 3-2 till oss efter att vi vinner diffpoängen med 6 poäng så serien var fruktansvärt jämn. Man ska komma ihåg att var inte långt bort ifrån att vinna serien med 4-1, hade Alar satt en dubbel i sista rutan så hade han och Harry vunnit det banparet och han leverar ett kalas slag men får kägla nummer nio kvar. Bara ett exempel på dem små marginalerna.

Så inför sista serien leder vi matchen med 8-7 men vi vet att man aldrig får slappna av för det. Men Hagalund presterar ett mycket fint spel, så även om vi försöker så lyckas vi inte hänga med dem. Hagalund gör matchens bästa serieslagning med 1479p och vinner med 4-1 men det var jämt, rutan som avgör matchen till Hagalunds fördel är Harry och Alar's sista rutor. Båda ställer upp varsit hål medans deras motståndare täcker upp sina sista rutor och dem förlorar med 14p. Men som helhet ska vi vara mycket nöjda med matchen, vi ger dem som vanligt en tuff kamp och det är återigen dem små marginalerna som avgör. Lite synd att vi inte lyckas knipa en poäng bara. Men det ska Farsta och Värtan få sota för nästa helg!

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info