Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat: Haninge/Handen 21/3


Helg med bra spel, överraskande resultat och personligt rekord.

 

Att börja en match kl. 9 på andra sidan stan är aldrig roligt, det brukar vara svårt att tagga till och vara riktigt på tårna när tröttheten gör sig påmind. Men det påståendet skrotade vi rejält i helgen. Kanske berodde det på dem vid prestation utlovade lotterna eller så var det något annat men när matchen mot Haninge var spelad så kändes det som att vi varit med om både konungens och legendarens återkomst i samma match och så hade vi två poäng att gotta oss med. Så här gick det till.

Första serien börjar riktigt bra för oss Rudbeckare. Både Henke och Jörgen öppnar med fyra raska kryss var och det var något våran ditresta fanclub bestående av Conny, Göran och reserven Allan gladdes mycket åt, och nog var det skönt att ha dem tre gubbarna i ryggen, för det verkade lyfta hela laget. Första serien slutar med en rejäl överkörning av Handen, 5-0 till oss och vi presterar kalas fina 1549p. Bäst blir Roffe med 243p tätt följd av Henke endast en poäng efter.

Men nu händer det som är så lätt hänt, vi slappnar av och tappar det fina spelet vi hade i första serien. Den enda som orkar över 200 strecket är Harry som gör just precis 200p och i par med Tommy tar sin banpoäng, vilket känns viktigt då vi andra inte lyckas med det. 1324p är inte godkänt och Haninge får ta sina 4 poäng alldeles för enkelt, men det är ingen idé att börja hänga med huvuden, vi peppar verkligen varandra till den tredje serien och nu jädrar ska vi visa dem vad vi kan.

Så när tredje serien drar igång lyser verkligen viljan i ögonen hos oss från norrort. Och det är i den här serien man verkligen ser att det här kommer att bli något alldeles speciellt i resultat väg. Bäst i serien är den gamla legendaren Tommy som trotts en längre tids skadebekymmer levererar 230p och i hälarna har han matchens konung Roffe som gör 227p. Även Lasse revancherar sig från serien innan och höjjer sitt spel med hur många nivåer som helst. Vi lyckas faktiskt ha 3 banpar med över 400p i slagning, det är en mycket bra bedrift och vi ska ännu en gång passa på att tacka dem tre Rudbeckarna på läktaren som hjälpte oss enormt.

Så inför sista serien är matchen avgjord men vi behöver ju en bra plus/minus statistik i tabellen, en tabell som är ett riktigt geting bo, så det är inte läge att slappna av.

Vi lyckas att tagga till rejält och presterar en bra serie även i sista serien. Nu har även Alar vaknat som efter en tung inledning kastar in fina 204p. Men han får ändå stå i skuggan av matchens konung Roffe som återigen presterar en kalas serie och gör 231p. Så totalt blir det 881p vilket är personligt rekord och det är bara att grattulera till det fina resultatet och det fina spelet.

Två i slagningen är "Prinsen" Henke med 812p men det glädjer mer att se vår egen legendar Tommy som slutar på 775p. Lagets slagning blir tillslut 5910p vilket är riktigt bra och vi ska vara jätte nöjda med det. Att det här vådar gott inför det stundande kvalet kan man lugnt säga.

Matchen hjälte är utan tvekan Roffe, 881p säger allt.

Så efter Haninge matchen bar det iväg till Brandbergen för en match mot Handen BK. Ett mycket bra lag som vi visste skulle bli svåra att knäcka. Men efter den fina matchen mot Haninge hade vi bra luft under vingarna och vi kände att vi skulle kunna ge dem en tuff match.

Brandbergens bowlinghall bjöd på banor det verkligen svängde på, något vi inte är vana vid då Sollentunahallen har en helt annan banprofil, men en bra bowlare ska klara alla underlag heter det ju som bekant.

Så efter inspelning så drar matchen igång och vi är många som har svårt att hitta rätt och få ihop kryssen, men vi presterar endå en bra serie och gör 1480p men det hjälper inte mycket då Handen gör 1561p. Värd att nämna är Harry som gör 211p, och han var egentligen tänkt som reserv i den här matchen, och sånt är så underbart att se! Men trotts 4-1 underläge så fortsätter vi peppa varandra, och det ska visa sig ge resultat i andra serien.

För i andra serien så gör vi matchens högsta slagning med 1563p är fruktansvärt bra och här visar våran alldeles egna slaktare Jörgen hur en kula ska kastas. Även Harry presterar en till kalas serie med 226p och tillsammans med Tommy gör dem 428p vilket verkligen är bra gjort då deras motståndare slår 411p. Tyvärr lyckas dem två andra banparen prestera lika fin bowling men vi vinner ändå andra serien med 3-2 och nu är det verkligen match igen.

Så till tredje serien är vi riktigt med men nu ska tröttheten gör sig påmind för nu är vi precis efter Handen på tre banpar. Gillis/Allan förlorar med 13p, Henke/Lasse förlorar med 6p och Roffe/Jörgen förlorar med 7 poäng. Så serien går till Handen med 5-0 men våran insats är inte dålig alls, det såg länge ut som att vi iaf skulle ta med oss 2p från den serien, men tyvärr orkade vi inte riktigt hela vägen.

Så inför sista serien är matchen avgjord men vi behöver ju en bra plus/minus statistik i tabellen som bekant så vi tänkte fightas hela vägen in i kaklet.

Men nu känns det som att våra krafter sinar, vi ser länge ut att vinna serien med komfortabla 4-1 men återigen är marginalerna små och inte på vår sida. Henke och Lasse förlorar oturligt nog sitt banpar med 5p och diffen förlorar vi med ynka 7 poäng. Men vi tar iaf två poäng i sista serien tack vare Tommy/Harry och Gillis/Alar. Men vi måste vara nöjda med våran match ändå. Vi gör 5948p i totalslagning och där är mycket bra, bäst hitills den här säsongen. Men roligast är se den här matchens hjälte Harry. Han var först tänkt som reserv men efter noga övervägande från U.K. så får han starta och vilket lyckokast det blir. med 816p blir han bäst på plan idag. Helt underbar att se, kul att se är att Jörgen bara är 1p efter honom så bra gjort av honom också. Men framförallt är det kul att se att av sju spelare som spelar fyra serier är inte en enda under 700 strecket. Mycket bra gjort Rudbeck och det ska bli riktigt kul att ta sig ner till hallen på söndag igen och tvåla till BK Stjärnan för kan vi hålla i vårt fina spel från helgen som gick lär vi köra över dem med stora ångvälten!

Så tack alla Rudbeckare för en mycket bra helg, nu ska vi göra allt vad vi kan för att ge Arkos en match i tabellen i sista omgången. Bra gjort - Norrort!

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info