Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat: Östhammars BS 30/1


Överkörning med stabil spel.

 

Efter förra helgens debackel mot Ängby/Kings Pin så var det 9 mycket revansch sugna Rudbeckare som hade tagit sig ner till Sollentunahallen.

Gästerna kom långaväga ifrån, närmare bestämt Östhammar, och vi visste att dem haft en tung säsong hittills. Deras tabell-läge och tidigare slagningar tydde på att det skulle bli en lätt match men efter den senaste helgen borde vi ha lärt oss att man inte ska ta för lätt på någon uppgift.

Matchen drar igång fint för våran del (utan brandlarm) och vi känns riktigt laddade medans Östhammar känns lite trötta, kanske efter den långa resan och den tidiga morgonen så dem enda som sätts på prov är Henke/Lasse men dem står emot bra och gör 366p tillsammans och slår sina motståndare med 8p.

5-0 efter första har vi varit med om tidigare och vi vet mycket väl att man inte ska slappna av. Så vi forsätter spela bra och noterar matchens bästa slagning med 1442p vilket måste ses som ganska bra, trotts det lyckas Östhammar knipa en poäng men det spelar inte så stor roll när vi tar dem resterande fyra. Dem stora utropstecknen är Henke/Lasse som gör 223p och 201p och kör över sina motståndare men även Göran/Alar spelar riktigt bra och gör 179p och 192p. Det är riktigt kul att se.

Så med 9-1 till oss inför tredje serien känns det ganska avgjort, vi känns så mycket bättre än Östhammar men det är ingen idé att sätta sig ner och vara nöjd redan nu. Men vi forsätter att spela bra och vinner även den tredje serien med 4-1 och med den totala slagningen 1384p så får vi säga att vi hittills har gjort en mycket bra match utan att direkt sättas på prov. Även denna serie spelar Göran och Alar mycket bra och gör 346p och tar sin tredje poäng, mycket stark av dem två!

Med 13-2 till oss är nu matchen avgjord och det märks tydligt på oss, vi slappnar av och spelet försämras. Men det spelar inte så stor roll, vi har redan bevisat i dem tre första serierna att vi är duktiga bowlare. Serien slutar 3-2 till oss utan att spelet är något att skylta med.

Slutresultatet 16-4 i en match där vi kör över Östhammar måste vi vara nöjda med, vi var nivåer bättre än Östhammar helt enkelt. Matchens guldstjärna går till Alar som sprängde 700p vallen med just exakt 700p men det hade kunnat blivit mycket bättre, kanske berodde det på att matchen var avgjord i sista eller så hada han 700 frossa?? Vem vet?

Nu får vi ett välbehövligt uppehåll fram till den 20:e februari så fram tills dess ska vi se till att vässa spelet ytterligare för då väntar Handen BK hemma i Sollentuna och de lär bli en svår nöt att knäcka men vi ska ge dem en rejäl match. Så det är bara att börja ladda redan nu.

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info