Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat Täby BWK 27/2


Små marginaler, stor glädje.

 

Täby Bwk besökte vår fina Sollentunahall för ytterligare en tidig morgon match. Efter att ha studerat Täby's resultat under säsongen så kunde vi konstatera att dem hittills varit väldigt ojämna och vi visste att om vi presterar en bra match så har vi en chans att slå dem, även om dem innan matchen fick räknas som favoriter.

När första serien drar igång så känns det som att vi är riktigt taggade och sugna på att prestera fin bowling och ge Täby en riktigt tuff match. Några som vaknat på helt rätt sida var Alar och Göran som spelade en mycket fin bowling, många kryss och ett tajt spare spel resulterade i 194p resp. 206p och dem vinner sitt bord med 46p. Även Henke och Lasse som byggt upp en enorm revanchlusta sen matchen mot Handen hittade rätt direkt och dundrade in 220p och 192p, dem körde över sina motståndare och vann med över 100p och på så sätt la grunden till diffpoängs vinsten.

Så 3-2 till oss efter första kändes riktigt härligt, 1464p total slagning är bra och den serien ska vi vara riktigt nöjda med men vinner man diffen med över 120p så ska man ta fler poäng än tre, och vi var nära, det så kallade "slugger paret" Roffe och Jörgen förlorar sitt bord med bara 10p (155p/182p)

Så efter lite datastrul drar andra serien igång och vi bra med luft under vingarna men nu har även Täby vaknat och dem presterar matchens högsta serie slagning med 1468p medans vi dalar och presterar 1377p. Det leder till att Täby vinner serien med 4-1 och dem enda som tar poäng är Henke och Lasse där den sistnämda skall ha en stor eloge då han gör 216p medans Henke bara orkar med 160p. Och även i den här serien är Roffe och Jörgen nära att knipa sin banpoäng då dem spelar bra och gör 197p resp. 183p och avståndet blir 7p, det som kostar oss poängen där är att våra killar snöpligt nog missar sina sista rutor, men sådan är bowlingen, marginalerna är små.

Så med underläge 6-4 inför tredje vet vi att vi måste höjja oss, och det är precis vad vi gör medans Täby fullkomligt rasar ihop. Det fina spelet dem presterade i andra serien är som bortblåst och dem mäktar bara med 1258p medans vi höjjer oss ett snäpp och gör 1398p, kalrt godkänt med andra ord. Men det är fortfarande nära, mycket nära dessutom för vi vinner serien med 3-1 och det tackvare att Henke och Lasse lyckas spela oavgjort mot sina motståndare. Då skall nämnas att Henke slår en nia i sista slaget där han inte ens träffar ettans kägla men turligt nog ramlar tre käglor framåt och att Lasse slår nio, spare, nio i sin sista ruta vilket är starkt för den ena Täby spelare sätter dubbel strike, nio i sin sista ruta så det hade verkligen kunnat gå hur som helst. Skall även nämnas att efter den två första seriernas marginella förluster kör Roffe/Jörgen (177p/182p) över sina motståndare rejält och att Alar/Göran (185p/156p) också öser på bra och vinner sin serie med nästan 80p.

Så 7-7 inför sista serien och läget är mycket spänt, båda lagen peppar på varandra riktigt bra och när sista serien börjar har Täby ett ruskigt tempo. Vi hamnar snabbt i ganska stora underlägen på tre bord och dem enda som håller emot är Henke och Lasse. Så efter fem spelade rutor ser läget mörkt ut. Den så viktiga diffpoängen leder Täby med cirka 80p som mest men nu känns det som att samtliga rödtröjjor skärper sig avsevärt. Gillis och Harry (185p/167p) börjar ösa in en massa strike och lyckas vända sitt bord till vinst med hela 43p. Henke och Lasse kliver bekvämt ifrån sina motsåndare och vinner med 51p. Men läget ser mörkt ut på Alar och Göran's bord men dem släpper aldrig riktigt greppet om sina motståndare och lyckas hålla ner förlust siffrorna till 33p och det är starkt gjort.

Om man tyckte det såg mörkt ut på Alar och Göran's bord så var banparet Roffe/Jörgen som ett stort svart hål. Deras motståndare sätter många kryss i första halvan av serien och våra krigare ligger under med över 70p men sen reser dem sig likt fågeln fenix och öser in ett helt gäng med viktiga kryss och lyckas täcka upp dem andra rutorna som dem tuggar ner gapet till motståndarna. Så när vi närmar oss ruta åtta och nio är diffen nere på noll och när vi spelat klart den sista rutan så har vi lyckats gå förbi Täby och vinner den helt matchavgörande diffpoängen med 30p. Vilken härlig laginsats vi gör i sista serien och det är så otroligt starkt av oss att inte ge upp efter halva sista serien utan vi kämpar hela vägen in i kaklet! Det var verkligen skönt att stå som segrare i en sådan jämn match och man måste prisa laget insats men till matchens hjälte utser vi Alar som gör 707p. Men det är många om hjälte rollen, Lasse är bäst idag med 745p, Harry's form håller i sig och han gör 721p men även Gillis skall nämnas då han ville kliva av efter 3 serier men både Harry och Allan insisterar på att han skall stanna kvar och han gör fina 185p i sista serien.

Nu ångar vi vidare med siktet på att klara oss över sträcket i tabellen. Hejja rött!!!!!

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info