Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat Ängby/Kings Pin 10/9


Storstilad insats av den röda armén mot legosoldaterna från västerort.

 

Helgens match inleddes med en tyst minut till minne av Harry Bäckström, en stor profil och en sann Rudbeckare som nyligen gick bort i cancer. Harry började spela i BK Rudbeck 1979 och var således den spelare som spelat längst i klubben av dem nu aktiva medlemmarna.

Tack för allt du bidragit med genom åren, du är evigt saknad av samtliga medlemmar.

 

När tonerna av Bonnie Tyler tystnat så visar det sig att samtliga spelare har laddat rejält. I första serien står vi för vad som närmast kan liknas med en total överkörning av stackars Ängby/Kings Pin. Ett lag vi annars brukar ha jämna och täta bataljer med.

Under 10 smått fantastiska rutor finns det i princip bara ett lag på banan och allra vassast är Jörgen ”Slaktarn från Mälaröarna” Johansson gör mäktiga 242p och tillsammans med sin vapendragare Jonas Levin, 202p, så vinner dem sitt bord med 122p.

Henke och Allan börjar också bra och gör 213p resp. 168p och plockar bekvämt hem sitt bord, men hade dem spelat lika bra i dem fem sista rutorna som i dem fem första hade det blivit en tresiffrig marginal även på det bordet.

Den nykomponerade duon Gillis och Alar gör även dem en fin insats med 163p och 190p. Fina siffror som räcker till en bords vinst med 39p.

Trots magnifik slagning så får vi se oss besegrade på ett bord. Det är Roffe och Conny som drar det korta stråt men det beror inte så mycket på dem utan en av deras motståndare som gör matchbästa 247p. Våra krigare gör dock 380p, 205p resp. 175p, så deras prestation är det verkligen inget fel på.

Så när denna klang- och jubelserie är avslutad står vi som segrare med 4-1 och finfina 1557p i serieslagning. Minst sagt mycket bra gjort av oss tappra krigare från norrorts röda armé.

 

När man presterat en serie som vår första så är det väldigt lätt att man faller in i en falsk trygghet och helt enkelt tappar fokus. Serien visar sig bli mycket jämn på tre bord, och på det fjärde så håller vi ett grymt bra tempo så vi börjar där.

Det är Roffe och Conny som från den uteblivna poängen från serie ett, taggat till rejält och gör magnifika 204p resp. 212p och det innebär att bordet vinns med larmnummer-aktiga 112p.

Men dem andra 3 borden blir fruktansvärt jämna. Henke och Allan förlorar med 1p, en poäng som kändes tung då dem slitit ikapp ett stort underläge efter första halvan av serien.

Scenariot är detsamma på Jörgen och Jonas bana, dem ligger efter rejält efter halva serien men strider på mycket bra i dem avslutande rutorna där Jonas ”fyrling” är nämnvärd. Dem får dock se sig besegrade med 2p efter att den sistnämnda inte lyckades täcka i den sista rutan.

Marginalerna är dock på vår sida när Gillis och Alars bord är färdig spelat. Dem lyckas på nått mirakulöst sätt vinna sitt bord trots ganska mediokra 298p. Men det ska nämnas att marginalen bara är 4p. Där ser man verkligen vad viktig ruta nummer 10 är i bowling.

Så trots något sviktande lir så vinner vi ändå serien med 3-2 och ställningen efter två spelade serier är 7-3 till oss.

 

I serie tre så lyckas vi höja oss något men det känns fortfarande inte så lekande lätt som i den första serien. Men vi borrar ner huvudena och fortsätter kriga.

Henke och den inbytte Göran Pettersson samt Jörgen/Jonas duon lyckas plocka sina bord. Med siffror i respektabla 375p klassen så vinner man oftast i vår serie.

”De los kryss compadres” Roffe och Conny spelar också ganska bra men dem lyckas tyvärr inte sy ihop det i sista rutan och besegras med 5p.

Vi förlorar serien med 2-3 då Ängby/Kings Pin gör deras bästa serie för matchen och då räcker inte våra 1395p. Men vi ökar och det känns fortfarande att det här är våran match. Det är vi som är det bättre laget och det är något som verkligen kommer att visa sig i den avslutande serien.

 

Inför avslutningen så leder vi med något vanskliga 9-6. Det är så otroligt lätt att man känner sig allt för säker och helt enkelt inte behåller rätt inställning. Men vi ska bevisa att så inte är fallet för dagen.

Vi peppar upp varandra riktigt rejält och laget drivs fram av en strike-fest signerad av Jonas och Henke. Den första börjar med fyra kryss och beger sig ut bland sina klubbkamrater för att peppa och glädja oss samtliga. Den senare nämnda bankar in 7 raka kryss, tyvärr slutar ruta åtta och nio med två retsamma hål men med idel kryss i slutrutan blir det en mycket fin serie ändå. Dem borden känns ganska snabbt avgjorde och det sprids ett stort lugn genom laget och vi kan spela ut hela registret en gång till. Vi gör 1525p i ett läge där bra spel är ett måste, ja det imponerar stort. Bäst blir duon Henke (244p) och Göran (168p).

Roffe/Conny fixar 372p och Jörgen/Jonas 370p vilket är riktigt fina resultat. Gillis och Alar agerar grindstängare med 356p vilket också måste ses som en mycket bra insats.

Serieslagningen stannar på 1525p och utskåpningen är ett faktum. 5-0 till oss skriver slutresultatet till 14-6 och dem färgglada Ängby/Kings pin får bege sig hem tomhänta.

 

Så när man sammanfattar matchen så är det inte svårt att konstatera att vi gör en storstilad insats. Vi presterar två serier över 1500p och det ska vi vara riktigt nöjda med. Att dem två mitten serierna blir sämre gör inte så mycket då dem verkligen inte är några katastrof serier.

En gubbe nära 900p, två ett stenkast från 800p och två killar lätt och ledigt över 700p är något vi verkligen ska vara nöjda med.

Men det som sticker ut mest är ändå hur vi genomför matchen som ett lag. Vi hjälper varandra, peppar varandra och det märktes verkligen att vi hade mycket roligt.

Totalslagningen 5846p är verkligen något vi ska sikta på resten av säsongen.

Bär med er känslan som denna matchen gav till nästa helg när UBC 90 från Uppsala kommer på besök. Dem är mycket duktiga men vi bevisade i denna match att vi kan slå alla lag i denna serie.

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info