Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat BK Kross 20/11


Stark insats av oväntade hjältar

Efter den senaste urladdningen mot Pegasus väntade nu en match mot BK Kross från Sundbyberg.

BK Kross som kom liksom oss med en mycket imponerande seger i bagaget, inte imponerande pga. motståndet då det bestod av slagpåsarna Jakobsbergs BS, utan det som stack ut var resultatet 5972p där en 300 serie lyste allra starkast.

På förhand såg det ut att kunna bli en mycket svår match för oss då vi saknade några av våra mest tongivande spelare.

I omklädningsrummet innan matchen pratade vi om att det viktigaste var fokus och hålla koncentrationen uppe. Underlaget för dagen var nyoljat och det brukar sällan betyda höga siffror men det var verkligen till vår fördel då vi är väl bekanta med vår Sollentunahall.

När matchen drar igång är det Conny och Allan som för dagen har den prestigefyllda Par 1 positionen som spelar absolut bäst. Conny's 228p kompletterat av Allan's 178p gör att dem snabbt avgör sitt bord.

Vår kägel-slaktare Jörgen spelar även han riktigt bra och bombar in 212p och med Jonas 152p så vinner även dem sitt bord komfortabelt.

Den för dagen riktigt heta Gillis som tillsammans med Alar har det lite tuffare men 178p resp. 145p räcker till en seger med 38p.

Henke och Lasse som vanligtvis är ska klara av att göra mer än dem 355p som deras motståndare gör hade det tungt och gör inte mer än 309p.

Men när första serien är avklarad så leder vi med 4-1 men det beror mest på att Kross har mycket stora problem med våra banor. Dem gör bara 1258p och mot våra 1402p räcker det inte långt.

Men serie två ska bli betydligt tuffare. Som från ingenstans hittar Kross ett spel vi inte såg några tendenser av i första serien. 1492p är en rejäl ökning och även fast vi också höjjer oss så vinner dem serien med 3-2. Men det var otroligt nära att vi fixade diffpoängen. Matchens dominanter Conny och Allan forsätter brilljera med 235p resp. 201p gör förstås att dem enkelt plockar hem sitt bord. Men i sista rutan är det bara dem kvar och diffpoängen står på -6. Conny sätter en trippel i sista rutan men Allan får beskymmer. Uppställningen 1-5-7 blir kvar men vår krigare lyckas täcka den och det sätter stor press på Kross spelare som måste täcka sin sista ruta. Men trotts pressen på honom lyckas han med det och diffen stannar på -7 tillslut.

För Henke och Lasse lossnar spelet ganska avsevärt och dem vinner sitt bord med klart godkända 192p resp. 184p.

Några som spelar bra är Gillis och Alar som har oturen att möta två mycket duktiga motspelare. Men 176p och 187p måste ses som riktigt bra men det räcker tyvärr inte till seger på bordet.

Jörgen och Jonte som för dagen har en oväntat tung match, dem så vanligtvis duktiga poängplockarna får inte spelet att stämma och -40p blir resultatet på deras bord.

Så inför tredje serien leder vi med 6-4 men spelet som Kross presterar i andra serien oroar. Ska dem följa upp sitt fina resultat med ytterligare en bra serie?

Svaret på den frågan blir som tur var nej. Vi tappar visserligen också men Kross står för en rejäl dipp och backar nästan 200p.

Kräftgången fortsätter för Jörgen och Jonte som förlorar sitt bord med 4p men det spelar inte så stor roll för dem andra paren gör en ruskigt bra krigar serie.

Bäst är Gillis och Alar som massakerar sina motståndare med massiva 212p resp. 177p. Det är mycket roligt att se då dem båda haft en lite "knackig" höst såhär långt.

Henke/Lasse gör återigen en bra serie utan att glänsa. 179p resp. 178p räcker dock för seger utan spänning.

Matchens största överraskningar såhär långt Conny och Allan får det dock tyngre. Men trotts att inte spelet imponerar plockar dem ändå sin banpoäng med 16p.

Så 10-5 inför sista serien känns mycket bra då samtliga Rudbeckare trodde detta skulle bli en svår match att vinna. Men läget är ruskigt svårt att hantera då det är väldigt lätt att slappna av och tro att matchen är klar. Man behöver ju bara "1 poäng" för seger.

Och kanske är det de som händer med oss för vi tappar mycket av det fina spelet fina spelet vi haft i matchen. Kross lyckas dessutom öka och det ska bli en otäckt spännande avslutning på drabbningen. Vi hamnar i underläge på samtliga bord där dem enda som håller emot hyffsat är Henke och Lasse.

Men i ruta sju är läget lika underhållande som benbrott och världskrig. Vi ligger under med 0-5 men nu plockar vi fram vår enorma moral. Dem som avgör matchen till vår fördel är framförallt Conny och Allan som avslutar ruskigt bra. Dem lyckas kliva ifrån sina motståndare och marginalen blir till slut 22p på deras bord.

Men även Henke och Lasse lyckas också med bedriften att vinna sitt bord men där var det betydligt mindre i marginal och betydligt mycket mer nerver. Tillslut står dem som segrare med 13p efter tre mycket bra rutor vardera i avslutningen av serien.

Så slutresultatet blir 12-8 till oss vilket är otroligt glädjande. Och dem som framförallt ska hyllas är Conny och Allan som med ett imponerande spel, 833p resp. 705p blir fullpoängare men man får inte glömma Gillis och Alar som tar två poäng och även dem spelar riktigt bra. Efter helgens match är det verkligen kul att vara Rudbeckare! Vi segrar som ett kollektiv, som en väl fungerande enhet där vi strider för varandra.

Femte segern för säsongen är inkasserad och vi blickar uppåt i tabellen. Se upp BK Runan!

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info