Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat BK Råsunda 7/1


Tufft, tätt och med små marginal.

Helgens drabbning mot BK Råsunda såg tuff ut. Dem ledde sin grupp och har plockat många poäng men det räckte med att ta en titt i spelprogrammet så försvann all respekt för dem.

Dem har vunnit många hemma matcher och dessutom inte ställts inför så värst många svåra lag på borta plan.

Vi visste att det skulle bli tufft, vi hade dessutom en del tunga avbräck på spelare som normalt tar sig in i start åttan utan problem.

Så det var åtta respektlösa herrar med allt att vinna som stod på ansatsen och efter den sedvanliga ringen innan matchstart så fanns det många taggade blickar bland oss.

Matchen börjar i ett okej tempo för oss. Matchens gigant Gillis börjar bäst av oss alla och slänger in 220p och tillsammans med dagens andra gigant Alar, 145p, så spelar dem lätt hem första serien.

Matchens par 1, Conny och Mathias börjar också mycket förtroende ingivande. Dem slungar in solida 172p resp. 186p vilket ger dem vinst på bordet med 20p.

Det nykomponerade paret ”Juniorerna” med Henke och Jonte hade stora problem. Henke ställer mest upp hål och Jonte har det riktigt stökigt att hitta rätt. Deras siffror är inte nämnvärda här men dem förlorar bordet med 5p.

Roffe och Allan möter två riktigt taggade Råsunda killar som kastar in 225p resp. 269p så då räcker inte våra killars 359p tyvärr.

Underläge 3-2 inför andra serien och nu börjar det lossna lite för oss. Conny och Matte fortsätter spela fruktansvärt bra och mot deras 215p resp. 211p har inte motståndarna nått att sätta emot.

Gillis och Alar har verkligen hittat helt rätt för dagen och dem dundrar in 189p resp. 190p och det var bra tajming på det då deras motståndare inte var långt efter. Mycket starkt.

Roffe och Allan råkar tyvärr ut för en till riktigt bra slagning av motståndarna, 442p är inte lätt att besegra.

Henke och Jonte, dagens ”Svarte Petter” har det fortsatt tungt. Nu är iaf spelet bättre än i serie 1 men det blir återigen en mycket snöplig förlust med 2p. 355p tillsammans får ändå ses som godkänt.

Så inför tredje serien är det underläge med 4-6 men nu taggar vi till rejält. Bästa paret för dagen Conny och Matte verkar helt omöjliga att stoppa och deras 216p resp. 189p resulterar i en relativt komfortabel bordseger.

Roffe och Allan har äntligen siffrorna på sin sida och dem vinner sitt bord med 4p. Allan behövde täcka sista rutan och är det någon vi kan lita på i dem lägena så är det honom.

Gillis och Alar fortsätter överraska stort och vinner sitt för dagen tredje bord. Nu är det riktigt tätt men 223p resp. 152p räcker tillslut till 18p segermarginal.

Men Henke och Jonte lyckas inte knyta ihop ”5-0 säcken” förlusten den här gången skrivs till 2p. Oturen skrattar killarna rätt upp i ansiktet, det är bara konstatera att bowling är grymt orättvist ibland.

Men då laget presterar fina 1528p i serien så sätter vi oss i förarsätet inför sista serien. 8-7 till oss och nu har vi verkligen segervittring.

I sista serien börjar vi lite halvdant. Dem enda som ser till att skaffa sig marginal till motståndarna är Roffe och Allan. Med 192p resp. 155p så blir det vinst med 38p.

Conny och Matte som bekvämt seglat igenom matchen får nu lite tuggmotstånd. Men dem krigar verkligen serien ut och dem presterar fina 192p resp. 189p. vilket måste ses som riktigt bra då det var skarpt läge.

Henke och Jonte lyckas inte rycka upp spelet utan slutar i moll. Motståndarna spelar bra och killarna kan inte riktigt svara upp. 50p tappar dem bordet med.

Matchens två största solstrålar Gillis och Alar hamnar snabbt i underläge. Men dem sliter och knetar sig tillbaka i serien men det är tydligen inte meningen att vi ska vinna den här matchen. Alar har en dubbel att gå på i ruta 9 då han kastar in en riktig kalas kula men tyvärr så står käglorna 5 och 7 kvar. Att han sen avslutar med en dubbel i sista rutan räcker inte då motståndarna täcker upp och förlusten på bordet skrivs till 7p. Alar är så otroligt nära att bli matchhjälte.

Den så viktiga diffpoängen är också en stenhård drabbning. -11 slutar den på så slutresultatet för denna otroligt täta match skrivs till 10-10.

På förhand så hade vi nog varit nöjda med det här resultatet men så som matchen blev så är det ändå med en besk smak i munnen vi kan konstatera att det ”bara” blev 1p.

Matchen har fem killar som måste nämnas. Giganten för dagen är Gillis, 825p visar han verkligen att gubben kan. Och i par med den andra giganten för dagen Alar lyckas dem plocka 3 banpoäng och dem är snubblande nära att bli max-poängare.

Conny och Mathias tar maximala 4 poäng och agerar precis som ett par 1 ska göra. Dem spelar mycket bra och jämt igenom hela matchen och banar verkligen väg för oss andra.

Till sist måste även Roffe nämnas. Mr Solid presterar återigen en mycket fin match och är snubblande nära 800-strecket.

Detta bådar mycket gott inför nästa match mot Ängby/Kings Pin!

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info