Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat Bokaj 76 25/2


Den stora vändningen

Att helgens match skulle bli svår visste alla i vårt röda gäng från norrort.

Motståndarna var nämligen Bokaj, seriens bästa lag poängmässigt. Bokaj som gjort en resa neråt i seriesystemet dem senaste åren men det är för den sakens skull inget dåligt lag.

Men det var mycket som talade till vår fördel. Hemmaplan där vi vet att vi är riktigt starkt, vi har många killar som är riktigt heta nu och vi strider för en kvalplats. Och kanske tog Bokaj lite lätt på uppgiften.

Men ett avbräck sker redan i omklädningsrummet. Den mycket solida Jörgen Johansson har problem med axeln och han ställs på reservplats. Göran får ta hans plats brevid Henke och inget ont om honom men att behöva ställa över en så pass duktig kille som Jörgen är inget kul beslut för U.K.

Men Jörgen ges utrymme att prova en uppvärmningsruta och tur var väll det, axeln verkar palla trycket men vi vilar ändå killen från start. Man vill inte riskera nått.

Så när matchen drar igång känns det som att vi är lite på hälarna. Vi känns taggade men inte super heta och Bokaj ges tillfälle att hitta in i matchen.

Första serien slutar 3-2 till gästerna och dem vi ska tacka för dem två poängen är dagens "Par 1" Roffe och Jonte som tillsammans tar en rätt komfortabel seger. Det kryssades flitigt av killarna och marginalen skrevs tillslut till 32p, men det kändes avgjort rätt tidigt.

Även Gillis och Allan lyckas plocka poäng men det utan att prestera. Dem stannar på 293p men det räcker ändå till seger med 20p. Skön bordsvinst kan man lugnt säga.

Henke och Göran är även dem riktigt nära att plocka poäng. I den så viktiga sistarutan lyckas dock Bokaj's killar bättre och våra killar blir besegrade med 2p. Trist, men sån är bowling.

Våra annars mycket solida poängplockare Conny och Mathias spelar helt okej men det räcker inte när motståndarna kastar in 410p tillsammans. Det måste ses som mycket bra av dem i första serien i en bortamatch.

Så när andra serien drar igång är vi i allra högsta grad med i matchen. Men även fast vi ökar i slagning från första till andra serien så gör även Bokaj det. Det resulterar i att vi förlorar serien med 4-1 och dem enda som får godkänt är Conny och Mathias. Men dem ska också ha riktigt mycket beröm. Den formstarka Conny kastar in 259p och uppbackad av den solida Mathias 192p så vinner dem sitt bord med smått ofattbara 166p.

Inför tredje serien är det underläge med 3-7 och nu ser det riktigt mörkt ut. Men nu peppar vi upp varandra rejält. Kommentarer som "trodde dem skulle vara mycket bättre" och "dem imponerar inte, dem här kan vi slå" sprids mellan Rudbeckarna.

Nu glöder det i ögonen på många Rudbeckare, nu ska dem verkligen få kämpa för poängen.

Och i tredje serien sker en total matchvändning. Vi börjar skrika och gapa för att peppa varandra och det sprids missnöje med det hos våra blåklädda gäster.

Nu finns det bara ett lag på banan. Vi dundrar på och allra bäst är återigen Conny och Mathias. Dem gör dryga 190p båda två och plockar hem sitt bord. Nu vaknar även Henke som börjar få loss käglorna och han tillsammans med Göran vinner dem sitt mycket täta bord med 26p. Roffe och Jonte kompletterar varandra som vanligt mycket bra och när Jonte har en liten dipp kliver Roffe in och gör 202p. Deras 350p räcker till seger med 15p. Vi har även bytt ut Gillis och kastat in den lätt skadade Jörgen och tillsammans med Allan lyckas dem ta poäng utan att spela så speciellt briljant.

Men marginalerna är på vår sida denna serie och vi tar en mycket skön 5-0:a. Nu är det helt plötsligt vi som sitter i förarsätet men 8-7 är absolut ingen trygg ledning.

Nu hittar vi dock två växlar till känns som och Bokaj står kvar på perrongen.

Jörgen kastar in 243p och i par med Allan, 184p, kör dem över motståndarnas bästa par.

Poängkungarna Conny och Matte vinner sitt bord ganska komfortabelt tillslut även om det såg ut att kunna bli jämt. En imponerande sista halva av serien resulterar i bordsvinst med 62p. Roffe och Jonte möter ett par riktigt duktiga Bokajjare men våra krigar fixar ändå bordsvinsten. Med 199p resp. 175p blir marginalen tillslut 9p. Starkt gjort!

Tyvärr lyckas inte Henke och Göran fixa den totala utskåpningen i dem två sista serierna utan förlorar sitt bord med 3p.

Men 1556p i slagning när det krävs som mest är ingenting annat än fruktansvärt imponerande. Troligtvis en av dem absolut bästa serierna denna säsong om man ser till pressen som var på oss.

9-1 i dem två avslutande serierna talar sitt tydliga språk. 12-8 till oss och vi har lyckats med en liten bragd. Att vända en match på det sättet vi gör är ingenting annat än en ruggig laginsats. Det går inte att framhäva någon speciell den här matchen det är kollektivet som måste hyllas.

Två sköna poäng vi nog helt ärligt inte räknat med på förhand. Nu ska vi bara se till att inte få hybris och verkligen säkra vår kvalplats i dem avslutande omgångarna.

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info