Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat JBS 18/2


Måste match på surfingbräda

Helgens tidiga morgon match gick mot JBS. Jakobsberg BS är inte ett lag som haft det lätt dem senaste säsongerna.

Den här säsongen har dem inte lyckats ta en enda poäng, alltså en match vi Rudbeckare bara ska vinna. Men också en match vi har allt att förlora i.

Matchuppladdningen gick ut på att prata i termer om att "vi vet att vi är bättre" och "spela avslappnat" Matchstrategin för dagen var att verkligen gå ut stenhårt och ha full fokus i serie ett. Matchens viktigaste serie ansåg sportchefen då vi skulle kunna surfa hem resten av matchen under förutsättning att vi gick ifrån rejält i första.

När matchen drar igår så följer vi vår plan till punkt och pricka. För vi börjar i ett rasande tempo och JBS har ingen som helst möjlighet att hänga på.

Allra bäst är våren och höstens man, Conny Franzén som likt en springsugen Siberyan Huskey fullkomligt skenar iväg och bombar in 265p. Solit uppbackad av Allan, 178p, vinner dem sitt bord med 174p. Knappast spännande.

Men mannen för dagen blir trotts Conny's fina öppning Jonte, i första serien skickar han in 231p och tillsammans med Mr 100% Roffe, 195p, plockar dem lätt ner JBS bästa par i molekyler och vinner bordet med 64p.

Gillis och Alar börjar även dem riktigt fint, tillsammans har dem 317p och det räcker till en bordsvinst på 64p mot ett par JBS'are som har mycket strul med våra banor.

Henke och Göran är inte känd som dem mest spärrsäkra killarna i laget och när kryssen inte radar upp sig blir det lite stökigt för dem. Men dem lyckas i en mycket tät match täcka viktiga rutor och vinner tillslut med 16p. Även om siffrorna inte är värda att nämnas här.

Så hittills har vi följt matchplanen nästan oroväckande väl. Vi har krossat JBS i serieslagningen, 1523p mot 1205p och 5-0 i poäng är tydliga siffror minst sagt.

Nu är det bara att surfa hem matchen var det sagt innan och visst känns det bra, nu kan man verkligen spela avslappnat och ha riktigt roligt.

Serie två blir sämre för oss, vi vinner den med 3-2 men det är inte alls samma klang och jubel spel som i första.

Bäst blir Jonte med 198p, som tillsammans med Roffe's 181p avslappnat, lätt och ledigt vinner sitt bord.

Henke och Göran har det fortsatt stökigt men syr ändå ihop sina serier och 176p resp. 148p räcker till en ganska komfortabel serie seger.

Gillis och Alar stöter på patrull och det gör även Conny och Allan, men dem sistnämnda skötte ändå spelet riktigt bra. 172p resp. 177p måste ses som godkänt men dem får stryk med 10p. Då skall nämnas att Conny hade 3 stora hål i dem sista 3 rutorna. Så minst sagt ingen flax!

Men med ställningen 8-2 inför tredje serien känns matchen ganska avgjord. Vi har full kontroll på allt som händer nere på banorna.

I tredjeserien så blir det återigen spel mot ett mål. Dem enda som inte lyckas vinna sitt bord är Gillis och den nyinbytte gästspelaren Emil. Men dem mötte JBS bästa par för dagen, och mot deras 413p räcker tyvärr inte våra till.

Men bäst i serien blir Henke och Göran med 203p resp. 196p vilket är mycket övertygande då man inte kan säga att någon av dem hade en speciellt bra dag.

Conny och Allan, 209p resp. 183p är också mycket bra och dem lirar lätt hem deras bord tillslut.

Matchens gigant Jonte fortsätter trumma på, siffrorna stannar på 200p men Roffe har det lite tyngre och får bara ihop 143p. Men dem vinner bordet mycket komfortabelt.

Så inför sista serien är matchen redan avgjord. 12-3 till oss och ska vi verkligen bara surfa hem matchen.

Sista serien bjuder knappt på något som är nämnvärt. Det enda som känns värt att ta upp är "Jonte mit Roffe show"

Men i denna serie är det Roffe's tur att vara den bättre av dem med sina 197p mot Jonte's 190p.

Matchen slutar tillslut 15-5 till oss och det får vi vara riktigt nöjda med. Vi genomför matchen precis på det sätt vi pratat om innan och JBS är aldrig nära att göra matchen spännande.

Matchens gigant blir Jonte som med sina 819p blir bäst i vårt lag och i par med Roffe är dem enda som tar 4p. Även Conny måste nämnas, högsta enkelserie och över 800-strecket återigen denna säsong. Mycket imponerande vilken otrolig form han varit i en längre tid!

Det finns inga bilder/dokument att visa.

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info