Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat Pegasus F 12/11


Storstilad insats slutar i en underbar seger

Det var ett gäng mycket inspirerade Rudbeckare som hade tagit sig ner till hallen för att möta Pegasus.

Pegasus från Uppsala är ett lag vi aldrig tidigare mött. Det är inget lag som rosat marknaden såhär långt på säsongen. Innan mötet med oss så hade dem endast en vinst på sex matcher, och den vinsten kom mot div.3's största slagpåse Jakobsbergs BS.

Men ett farmar lag är väldigt förädiska, dem kan vara hur bra eller hur dåliga som helst, helt beroende på vilka spelare dem får loss från A-truppen.

Vi pratar igenom förutsättningarna innan matchen och samtliga spelare känns ruskigt taggade.

När matchen drar igång så är vi riktigt på tårna. Det är andra start på oljningen och det är förutsättningar vi oftast hanterar mycket bra.

Allra bäst börjar Henke och Lasse, med 247p resp. 170p, siffror man normalt sätt vinner enkelt med, men det hjälper oss inte denna gång då motståndarna 437p. Tufft, tätt och jätte siffror, bowling från sin absolut finaste sida även om det inte gick våran väg denna gång.

Gillis och spjuvern Emil har en riktigt tuff drabbning på sin bana. När halva serien är spelad leder våra killar men en av motståndarna sätter fem raka kryss i dem avslutande rutorna och vi får se oss besegrade med 4p. Trist, men så är bowling.

Tätt blir det även på Jörgen och Jonte's bord. Ingen av spelarna på bordet spelar jätte bra. 174p och 156p på våra killar är lite i underkant men dem lyckas leda in i slutrutan. Tyvärr täcker våra killar inte upp den avslutande rutan, något våra motståndare lyckas med och vi tappar det bordet med 10p. Snöpligt för det såg länge ut som vi skulle ta det bordet.

Conny och nyförvärvet Mathias lyckas dock bättre. Dem presterar riktigt fin bowling och kör ifrån sina motståndare från ruta 1. 163p resp. 209p räcker till för att vinna bordet med 74p. Så trotts att vi såg ut vinna serien med 4-1 så blir det 2-3 bakåt istället. Den så viktiga diffpoängen plockar vi hem med 40 poäng. En riktigt fin serie på 1437p och nu går verkligen maskinen Rudbeck på alla cylindrar.

I andra serien känns det som att vi ger oss fan på att Pegasus ska få kriga rejält för att plocka poäng av oss.

Vi håller upp det fina spelet och fortsätter trumma på. Dock forsätter Pegasus att streta emot bra och även den här serien blir en jämn drabbning.

Bästa bordet blir återigen Henke och Lasse som återigen är över 400-strecket tillsammans. Med fina 224p resp 188p krossar dem sina motståndare med 109p. Det är riktigt bra för diffpoängen för våra killar fortsatte ösa på i slutrutorna trotts stort övertag redan efter halva serien.

Även Jörgen och Jonte börjar hitta hem med sina kulor. Dem öser på riktigt rejält och noteras för 220p resp. 167p och vinner sitt bord med 25p. Men det var jämnare än så men killarna öste in fem kryss tillsammans när det behövdes som allra mest. Mycket imponerande gjort.

På dem andra två borden går det tyngre, men vi är inte så långt ifrån våra motståndare. Conny/Mathias förlorar med ynka fyra poäng men det såg länge ut som dem skulle plocka hem serien men två mycket olyckliga hål i slutrutan för båda killarna gör att dem snubblar på målsnöret. 190p och 169p måste ändå ses som helt okej siffror.

Även Gillis och Emil förlorar, med 22p men det kunde lika gärna blivit succé, ett olyckligt hål för Gillis i ruta 9 ställde till det för honom rejält, allra helst som han avslutade med en mycket fin trippel i slutrutan.

Så när halva matchen är spelad så är det helt jämt. 5-5 men ändå liten fördel Rudbeck känns det som, vi har vunnit diffen i dem två första serierna och vi känner att vi är bättre än dem. Men det är alltid nervöst i sånna lägen, när tredje serien troligtvis blir helt avgörande för matchens utgång.

Nu hittar båda lagen ytterligare en växel, Pegasus ökar rejält och noterar 1501p men vi är ändå strået vassare igen. Vi dundrar in 1527p och tar återigen den så viktiga diffpoängen.

Bästa paret blir Conny och strike-kungen Mathias. Dem gör 172p resp. 237p vilket är riktigt bra i det mycket pressade läget. Dem vinner sitt bord med 42p men det kändes betydligt jämnare än så. Stor bidragande orsak till poängvinsten är Mathias sex raka kryss från ruta 2 till 7.

Henke och Lasse forsätter även dem spela bra men dem har oturen att återigen möta två riktigt duktiga motståndare. Våra killar gör 229p och 161p men det räcker inte när motståndarna gör 156p resp. 257p. Men några av dem 10 kryssen motståndaren gör i serien är inte vackra, otur för våra krigare, men våra killar misströstar inte, motståndarna i sista serien ska få sota för det.

Jörgen/Jonte, 209p/189p, följer upp sitt fina spel från serie två och joggar hem sin serie enkelt. +97 stannar deras det på och det visar återigen hög moral från Rudbeckarna, man får inte slappna av fast serien är avgjord, alltid tänka på diffpoängen.

Den inbytte Göran och Gillis har det dock tyngre. Dem får stryk med 90p men deras motståndare spelar riktigt bra. För det är riktigt svårt att stå upp mot 244p och 176p.

Så inför den avgörande serien sitter vi i förarsätet med 8-7. Men så som matchen hittills varit är det verkligen inte läge att slappna av.

Serien börjar dock tungt för oss. Vi hamnar i 1-4 underläge relativt snabbt men nu visar vi en otrolig moral. Dem enda som hade en relativt behaglig resa i mål var Henke och Lasse som gör riktigt imponerande ifrån sig. 231p resp 192p är ruskigt bra under en magnifik press. Dock blir vinsten tillslut bara 50p då Pegasus killarna avslutar riktigt bra.

Conny och Mathias lyckas också riktigt bra. Dem har en en ruskigt tuff drabbning och ligger under med ca 30p i ruta 7 men lyckas stänga dem sista rutorna på ett magnifikt sätt. +26p blir resultatet men då krävdes det grymma 213p/202p från våra tappra krigare.

Den återinbytte Emil som tillsammans med Göran utkämpar en grym batalj på banorna 11 och 12. Dem hamnar snabbt i ett underläge då deras motståndare kastar i 4 raka kryss i första halvan av serien. Men kraftigt påhejjade av publiken på läktaren så vänder dem på serien. Det blir en nervös kamp in i slutrutan men våra killar lyckas tillslut segra med 6p. Så otroligt starkt!

Så med 3 säkrade banpoäng är matchen i hamn och tack vare att Jörgen och Jonte håller emot motståndarnas bästa par i sista serien vinner vi även diffpoängen. Men det satt långt inne.

Så slutresultatet blir tillslut 12-8 till oss men vilken otrolig kamp det varit 4 serier rakt igenom. Det är mycket glada Rudbeckare som omfamnar varandra efter segern.

Sammanfattningsvis kan man bara säga att vi presterar en mycket, mycket bra match.Vi presterar i dem viktiga rutorna där pressen är som störst. Men mest glad blir man ändå när man ser totalslagningen. 5930p är så otroligt imponerande.

Så nu är det bara att njuta av den här segern fram till tisdag kväll när det återigen är träning. Redan då inleds uppladdningen inför helgens match mot BK Kross, ett lag vi verkligen ska se till att hålla bakom oss i tabellen.

Hejja Norrort! Forza Rött! Älska Rudbeck!!!

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info