Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat BK Kross 12/3


Tuff bortamatch på svåra banor.

Helgens match mot BK Kross skulle visa sig bli en riktigt tuff historia. Sundbybergs bowlinghall har en mycket svår oljeprofil, precis samma profil som vi hade i våran Sollentunahall vid det senaste mötet lagen emellan. Den matchen slutade med en relativt lätt seger för våran del men det skulle visa sig att denna match inte skulle sluta lika lyckligt.

I serie 1 är vi taggade men banorna ligger oss i fatet. BK Kross öppnar i ett bra tempo och vi får svårt att hänga med.

Dem enda som hänger med är Henke och Conny, dem leder dem första 6 rutorna men deras motståndare sätter ett par mindre strikeföljder och lyckas gå förbi och vi förlorar bordet med 20p. På dem andra 3 borden känns det inte som att vi är nära. Men slutrutorna bådar gått, det känns som vi börjar få ordning på spelet. Serien slutar 5-0 till Kross.

Men i serie två börjar vi spela bättre och det känns som vi börjar lära oss banorna. Allra bäst av oss spelar Gillis (202p) som tillsammans med Lasse (151p) vinner sitt banpar med 8p. Roffe och Jörgen hänger med bra på sitt banpar men räcker inte riktigt till och förlorar bordet med 23p. På dem andra borden är vi inte nära men vi ökar slagningen med 70p.

Underläge 1-9 är aldrig roligt men vi gör som alltid, vi krigar hela vägen ut.

I serie 3 ökar vi återigen slagningen men det hjälper föga då Kross gör massiva 1599p. Men Henke och Conny gör imponernade 248p resp. 188p och det är matchens högsta slagning. En annan Rudbeckare som fortsätter imponera är Gillis som i serie 3 gör 198p och inför sista serien har klart godkända 564p efter 3 spelade serier.

Så inför sista serien står det 13-2 till Kross och matchen är avgjord. Men vi forsätter att öka i sista serien och presterar 1446p vilket får ses som bra på dessa banor. Allra bäst hos oss är Henke och Conny som tillsammans gör 376p (198p/178p) tätt följda av Alar och Göran (190p/182p) som stannar på 372p. Så vi lyckas plocka poäng på dem två banparen och slutresultatet skrivs till 16-4.

BK Kross slutar på 6111p och återigen denna säsong möter vi ett lag som har en slagning över 6000p. Det är siffror vi helt enkelt inte kan möta upp emot.

Men det finns en hel del positiva saker från den här matchen. Mest postivt av allt är att Gillis presterar en riktigt fin match resultat mässigt och gör 755p. Även Göran som är väldigt nära 700 strecket ska ha cred för det och till sist måste Alars sista serie nämnas. Han stannar på 190p men då har han två mer eller mindre otagbara hål i dem två sista rutorna, två hål han fick trots ordentliga träffar.

Så nu glömmer vi detta och börjar ladda inför helgens match mot Hepata som kommer på besök i vår Sollentunahall. Då skall det spruta käglor runt oss rödklädda. Forza rött!

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Bowlingklubben Rudbeck

Postadress:
BK Rudbeck - Bowling
Mikael Ekstrand, Stora Skogtorp 2
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info